MessukeskusMessukeskus

Pelasta Itämeri -palkinnosta pitchataan Vene 20 Båt -messuilla

Jaa

Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Kolme yritystä, DG-Diving Group, Origin by Ocean ja Seaboost, esittelevät venemessuilla lyhyesti toimintaansa ja kertovat, miksi heidän tulisi saada palkinto. Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan perjantaina 14.2. klo 16 alkavan pitchauksen jälkeen Vene 20 Båt -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

Nyt toista kertaa venemessujen yhteydessä jaettava 5000 euron rahapalkinto annetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle tai ihmiselle, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen, tuo Suomen cleantech-alalle positiivista imagoa ja josta voi keittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote.  Suomen Messusäätiö jakaa palkinnon yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.  Palkittavasta on voinut lähettää ennakkoon ehdotuksia ja niistä raati on valinnut loppusuoralle kolme. Raatiin kuuluvat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista. Raati päättää voittajan perjantaina 14.2. esittelyjen jälkeen.

Antti Pohjola tulee tilaisuuteen kertomaan, mitä kuuluu viime vuonna palkinnon voittaneelle Solar Water Solutions Oy:lle, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Pelasta -Itämeri -palkintotilaisuuden juontaa Mikko ”Peltsi” Peltola.

Pelasta Itämeri -palkinnosta kisaavat:

DG-Diving Group – vedenalainen imuri
DG-Diving Group keskittyy laivojen vedenalaiseen huolto- ja korjaustoimintaan sekä runkojen puhdistukseen pääasiassa Itämeren alueella. Yritys on kehittänyt ainutlaatuisen puhdistuslaitteiston, jonka avulla voidaan ehkäistä ja vähentää monia Itämerelle haitallisia laivaliikenteen ympäristövaikutuksia. Laitteisto toimii kuin vedenalainen imuri – laivan runkoon kiinnittynyt kasvusto saadaan kerättyä pois merestä kompostoitavaksi tai energiantuotantoon. Menetelmä on saanut kansainvälisen patentin ja ympäristöluvat Ruotsiin. Tavoitteena on laajentaa menetelmän käyttöä koko Itämeren alueelle.

Vedenalaisen puhdistusmenetelmän avulla laivat kuluttavat polttoainetta jopa 3,5 tuhatta litraa vähemmän vuorokaudessa, kun kitka ja veden vastus pienenevät. Samalla laivan pakokaasupäästöt vähenevät vastaavasti. Menetelmä suojelee myös Itämeren herkkää meriekosysteemiä, kun Itämeren ulkopuolelta saapuvien laivojen runkoon kiinnittyneiden vieraslajien pääsyä merialueelle saadaan ehkäistyä.


Origin by Ocean – merilevistä hyötytuotteita

Origin by Oceanin visiona on luoda Itämeren levää hyödyntävää liiketoimintaa Suomeen. Vesistössä sinilevä on myrkyllinen ihmiselle ja tuhoaa monen eläin- ja kasvilajin elinympäristöä. Sinilevä ja rakkohauru sisältävät kuitenkin aineosia, joita elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuus voivat hyödyntää raaka-aineina, kuten sakeuttajina. Osana visiota on luoda Itämeren levään pohjautuva liiketoiminnan ekosysteemi Suomeen, joka auttaisi Itämeren rehevöitymisongelman ratkaisemisessa kaupallisesti kannattavin keinoin.  

Seaboost – irti myrkyistä

Seaboost kehittää, valmistaa ja myy mekaanisia veneen pohjan puhdistuslaitteita, joiden avulla pohjat on helppo pitää puhtaana ilman vesistöille haitallisia myrkkymaaleja. Seaboost-menetelmiä on testattu ympäri Pohjoismaiden loistavin tuloksin, ja ne ovat kaikkien veneilijöiden saatavilla jo nyt. Sopivia työkaluja löytyy jopa 4,5 m leveiden veneiden puhdistamiseen.

Puhdistuslaite tekee turhaksi myrkkymaalit, joiden teho perustuu biosideihin, jotka estävät kasvustoa sekä eroosioon, joka ajon aikana vapauttaamyrkkyjä ja mikromuoveja vesistöön. Ympäristömyrkyt kuten kupari ja sinkki kertyvät suojaisille, matalille alueille, jossa huviveneitä tyypillisesti käytetään. Seurauksena on kasvuston, pieneliöiden ja kalojen kuolleisuutta. Myrkyt kertyvät myös moniin avainlajeihin. Vaikutukset heijastuvat koko Itämeren ekosysteemiin.

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma

Vene 20Båt-messut ovat avoinna 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Messuille voi ostaa #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyslipun, josta menee 3 euroa Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta. Vene 20Båt-messut järjestää Messukeskus Venealan KeskusliittoFinnboatry:n toimeksiannosta.  

www.venemessut.fi
#venemessut

Kuvia median käyttöönhttp://mediabank.messukeskus.com  

DG-Diving Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Mauri Kalliomäki, puh. 0400 522 020
Origin by Ocean Oy, toimitusjohtaja Mikael Westerlund, puh. 040 540 9880
Seaboost Oy, toimitusjohtaja Christian Feodoroff, puh. 0400 703536

Vuoden 2019 voittaja: Solar Water Solutions Oy, toimitusjohtaja Antti Pohjola, puh. 050 668 66

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me ja Gloria Fashion Show yhdistävät voimansa, vastuullisuus tärkeässä roolissa26.2.2020 14:50:56 EETTiedote

Kansainvälinen muotitapahtuma Gloria Fashion Show siirtyy ensi syksynä Messukeskukseen ja toteutuu omana kokonaisuutenaan I love me -messujen yhteydessä. Näytöksen teemana on Itämeri ja yhtenä kumppanina John Nurmisen Säätiö. Vastuullisuus näkyy visuaalisuudessa ja huomioidaan myös tapahtuman järjestelyissä. Gloria Fashion Show ja I love me järjestetään 16.–18.10.2020 Messukeskuksessa.

GoExpo Horsen estekisoissa Suomi-Viro-maaottelun henkeä25.2.2020 09:41:06 EETTiedote

GoExpo Horse tuo kansainvälisen CSI*-esteratsastuskilpailun Helsinkiin. Viron yhdeksän ratsastajan joukkue haastaa kotimaiset hyppääjät, ja palkinnoille mielii myös kolme ratsukkoa Latviasta. Rahapalkintojen lisäksi kilpailu tarjoaa väylän ensi syksyn Helsinki International Horse Show’n luokkiin. Viikonloppuna nähdään myös kouluratsastaja Anna von Wendtin opetusklinikka. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan innovaatiot esillä PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa24.2.2020 13:30:00 EETTiedote

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic esittelee alan viimeisimmät innovaatiot omalla Innovaatioalueellaan. Yhä kansainvälistynyt tapahtuman puheohjelma keskittyy muun muassa ruokahävikkiin ja mereen kulkeutuviin jätteisiin. Inspiroiva Packdesign ID:n kuratoima pakkausnäyttely tuo tapahtumaan monipuolisen kattauksen tämän hetken kiinnostavimpia pakkauksia. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme