Pelastuslautakunta esittää Jani Pitkästä Helsingin kaupungin pelastuskomentajaksi

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslautakunta on eilen 28.4. kokouksessaan päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että pelastuskomentajan virkaan valitaan va. pelastuskomentaja Jani Pitkänen.

​Pelastuskomentajan virka oli julkisesti haettavana 7.–24.1.2020. Määräajassa virkaan jätti hakemuksensa 22 henkilöä. 

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin ja henkilöarviointiin perustuen pelastuslautakunta katsoo, että Jani Pitkäsellä on parhaat edellytykset pelastuskomentajan virkaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen.

Jani Pitkäsen valintaa puoltaa lautakunnan perusteluissa muun muassa hänen vahva näkemyksensä ja halunsa luoda uudenlaista johtamista ja toimintakulttuuria pelastuslaitokselle. 

Lopullisen päätöksen valinnasta tekee kaupunginhallitus toukokuun aikana.

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Yhteystiedot medialle

Viestintäpäällikkö Saara Pennanen Axelsson
p. 040 630 86 89
s-posti saara.pennanen.axelsson@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla6.8.2020 09:57:39 EESTKutsu

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme