Sininauhaliitto

Pelihaittojen ehkäisyn ja pelikasvatuksen erityisasiantuntija pelihaittatyön johtoon

Jaa

Rahapeliongelmaisille suunnattujen tieto- ja tukipalveluiden Peluurin sekä Tiltin uudeksi päälliköksi on 22.1.2018 siirtymässä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä erityisasiantuntija, VTM, sosiologi Inka Silvennoinen.

Inka Silvennoinen
Inka Silvennoinen

Inka Silvennoinen on toiminut vuosia monipuolisissa asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, kouluttajana, suunnittelijana ja projektipäällikkönä digitaalisen pelaamisen, pelikasvatuksen ja pelihaittojen ehkäisyn sekä rahapelaamisen ja rahapelihaittojen parissa.

Erityisesti Silvennoinen on perehtynyt nuorten pelihaittojen ehkäisyyn ja pelaamiseen liittyviin kasvatuskysymyksiin jaon muun muassa ollut kirjoittamassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Nuoret pelissä ‑tukiaineistoa sekä Pelikasvattajan käsikirjaa. Silvennoinen ollut perustamassa pelikasvattajien verkostoa ja ollut aktiivisesti edistämässä suomalaista pelikasvatusta.

"On mahtavaa, että rahapelihaitoista ja suomalaisesta rahapelijärjestelmästä on keskusteltu kuluvana syksynä vilkkaasti. Toivottavasti keskustelu kantaa ensi vuonna käynnistyvään arpajaislain toiseen vaiheeseen, jossa päästään määrittelemään haittojen ehkäisyyn ja vähentämiseen tarvittavia konkreettisia toimenpiteitä.  Nyt on saatava ongelmallisesti pelaavien ja heidän läheistensä ääni kuuluviin myös päättäjille. Peluurissa ja Tiltissä kertynyt vahva osaaminen on tässä tärkeässä roolissa", Inka Silvennoinen toteaa painokkaasti.

Vapaa-aikansakin Silvennoinen viettää peliaiheen parissa: hän on Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikössä jatko-opiskelijana, ja tekeillä oleva väitöskirja käsittelee pelihaitoista käytävää julkista keskustelua. 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Teemu Tiensuu
Sininauhaliitto
teemu.tiensuu@sininauha.fi
puh. +358 40 5520 495

erityisasiantuntija Inka Silvennoinen
EHYT ry
inka.silvennoinen@ehyt.fi
puh. +358 50 366 5279

Kuvat

Inka Silvennoinen
Inka Silvennoinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

0400 620 149http://www.sininauhaliitto.fi

Rahapelihaittojen viestintäverkosto
Rahapelihaittojen viestintäverkostoon kuuluvat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Sovatek-säätiö, Kuopion kriisikeskus, kehittämiskeskus Tyynelä, Sosped säätiö, Peluuri, A-klinikkasäätiö, Sininauhaliitto, Peliklinikka ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Verkosto toimii mm. voimistaakseen rahapelaamiseen ja rahapelihaittoihin liittyvää julkista keskustelua.

Peluuri ja Tiltti
Peluuri on Sininauhaliiton ja A-klinikkasäätiön palvelukokonaisuus, jonka rahoittaa Veikkaus. Peluuri ehkäisee ja vähentää rahapelihaittoja tuottamalla sähköisiä tukipalveluita sekä keräämällä ja välittämällä tietoa pelihaitoista. Kohderyhmiä ovat pelaajat, heidän läheisensä, pelihaittoja työssään kohtaavat ja vaikuttajat. Sininauhaliiton matalan kynnyksen tieto- ja tukipiste Tiltti tarjoaa neuvontaa ja ohjausta sekä vertaistukea ongelmallisesti pelaaville ja heidän läheisilleen.

Sininauhaliitto
Sininauhaliitto on noin sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, jonka erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen. Sininauhaliiton kehittämishankkeet hyödyttävät sekä yhteistyökumppaneiden toimintaedellytyksiä että suomalaista sosiaali- ja terveysalaa. Tavoitteena on parantaa heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oloja ja vahvistaa päihde- ja järjestökentän ammattilaisten osaamista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Enemmän viinaa on kuolemaksi - Päihdekuolemat ei ole seksikäs argumentti, kun tavoitteena on kansantalouden vahvistaminen19.9.2017 16:24Tiedote

TIEDOTE 19.9.2017. Alkoholilain kauniina tavoitteena on normipurku. Byrokratia vähenee ja sitä kautta kansantalous vahvistuu. Tarkoitus on hyvä. Valitettavasti haittojen lisääntyminen nostaa sosiaali- ja terveydenhuollon, poliisin ja järjestyksenvalvonnan kustannuksia. Tuototkaan eivät ohjaudu Suomeen vaan pääosin kansainväliselle alkoholiteollisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme