Tammi

Pelimaailman todellisuus houkuttelee lapsia lukemaan

Jaa

Tammi ja kolme suomalaista peliyhtiötä lahjoittavat koululaisille 900 tietokirjailija Elina Lappalaisen pelimaailmaan sukeltavaa Nyt pelittää! – Miten pelejä tehdään? -lastentietokirjaa Oulussa, Kotkassa ja Tampereella. Lisäksi Elina Lappalainen ja pelifirmojen edustajat vierailevat kouluissa kertomassa pelien tekemisestä, pelituotannon taustoista ja pelien tekemisestä mahdollisena tulevaisuuden ammattina.

Mukana hyväntekeväisyyskampanjassa ovat tamperelainen Colossal Order, oululainen Fingersoft ja Kotkassa toimiva Nitro Games. Kirjoja lahjoitetaan kouluihin peliyhtiöiden kotiseuduilla. Kirjan kustantaja Tammi on vastannut kampanjan käytännön järjestelyistä. Kaikkiaan kirjoja lahjoitetaan koulujen ja koululaisten käyttöön yhteensä 900.

Osana kampanjaa toimittaja-tietokirjailija Elina Lappalainen vierailee alueiden kouluissa puhumassa peleistä, pelaamisesta ja pelien tekemisestä. Tampereella Lappalainen vierailee Kaukajärven koululla torstaina 10.1. 2018. Kuten kirjassa myös vierailussa on vankka pelikasvatuksellinen ote. Koululaisille puhutaan ruutuajasta, pelien mikromaksuista ja ikärajoista. Kaikilla kouluvierailuilla on mukana myös aito pelintekijä: esimerkiksi Tampereella kouluvierailulle osallistuvat Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikainen ja pelitestaaja Lauri Jääskeläinen, jotka kertovat työstään.

"Meillä on ilo olla mukana kampanjassa, joka tukee pelikasvatusta ja kannustaa oppilaita unelmoimaan pelialan työurasta”, Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikainen sanoo.

”Samalla kun Nyt pelittää! tarjoaa tytöille kaivattuja roolimalleja teknologian alalla, se innostaa myös poikia lukemaan. Kirjassa on vahva pelikasvatuksellinen ote: vanhemmille se antaa työkaluja ja tietoa pelimaailmasta, joka saattaa tuntua vieraalta ja pelottavalta. Elina Lappalaisella on ainutlaatuinen kyky luoda lastenkirjoja, joissa vankka tietopohja yhdistyy vetävään tarinankerrontaan”, Tammen lastenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi kertoo.

Tietokirjailija Elina Lappalaisen Nyt pelittää! -kirja kertoo pelisuunnittelijan, graafikon, ohjelmoijan ja muusikon työstä hauskasti ja havainnollisesti. Kirjassa lapsihahmot Sofia ja Oliver pääsevät koodariäidin mukana tutustumaan pelistudioon ja tekemään omaa peliä. Kuvitettu ja tarinallinen kirja käy läpi pelin tekemisen eri vaiheita. Miten pelisuunnittelija ideoi pelin säännöt ja maailman, miksi graafikko piirtää jopa satoja luonnoskuvia, miten äänisuunnittelija saa aikaan messevän loiskahduksen ja miten ohjelmoija saa pelin moottorin hyrräämään?

Toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen voitti Tieto-Finlandian ja Kanava-tietokirjapalkinnon esikoisteoksellaan Syötäväksi kasvatetut: miten ruokasi eli elämänsä (Atena 2012). Lastentietokirja Nakki lautasella (Tammi 2015) oli Finlandia Junior -ehdokkaana. Tammikuussa ilmestyy Minna Canthia juhlistava lastentietokirja Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset. Lappalainen seuraa työkseen startup-yrityksiä, teknologia-aiheita ja suomalaisia peliyhtiöitä Talouselämä-lehdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Colossal Order on tamperelainen itsenäinen peliyhtiö, joka keskittyy simulaatiopeleihin ja on parhaiten tunnettu Cities: Skylines -kaupunginrakennuspelistään.
Lisätiedot: press@colossalorder.fi ja 0505643092

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Dekkarifestivaali kasvaa ja siirtyy uusiin tiloihin – syksyn kattauksessa jälleen kansainvälisiä tähtivieraita28.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Dekkarifestivaali kokoaa ensi syksynä yhteen dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat jo viidennen kerran. Tänä vuonna tapahtuma saa uudet ja aiempaa suuremmat puitteet Paasitornissa. 21.9.2019 järjestettävän festivaalin ensimmäiset vieraat ovat jo varmistuneet: kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien lisäksi festivaalin vieraiksi saapuvat ruotsalaiset David Lagercrantz ja dekkaripari Cilla ja Rolf Börjlind.

Tammi julkaisee teini-ikäisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin tarinan12.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Syksyllä 2019 ilmestyy Tammen julkaisemana ruotsalaisen Greta Thunbergin ja hänen perheensä uskomaton tarina Sydämen asioita – perhe ja planeetta kriisissä. Kirja kertoo tositarinan perheestä, joka käsittelee henkilökohtaista kriisiään ryhtymällä taisteluun ilmastonmuutosta vastaan. 16-vuotias Greta tunnetaan ympäri maailman koululakostaan ja inspiroivista esiintymisistään, joilla hän yrittää saada päättäjät ryhtymään toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Kirja kertoo koskettavasti Gretan perheen poikkeuksellisesta taustasta.

Timo Parvelan kirjasarjat valloittavat Kiinan – myös Maukka ja Väykkä loikkaavat maan kirjamarkkinoille23.1.2019 08:00:00 EETTiedote

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin lukeutuvan Timo Parvelan kirjat valloittavat Kiinan kirjamarkkinoita. Ylen joulukalenteristakin tutut Maukka ja Väykkä tulevat tutuiksi myös kiinalaislapsille vuoden kuluttua, kun maassa julkaistaan kirjasarjan kuusi ensimmäistä osaa. Jo tänä vuonna Kiinassa julkaistaan kymmenen Timo Parvelan Ella ja kaverit -kirjasarjan kirjaa sekä Parvelan yhdessä norjalaisen Bjorn Sortlandin kanssa kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama Kepler 62 -sarjan ensimmäinen tuotantokausi. Kaikkiaan Timo Parvelan kirjoja on nyt myyty eri puolilla maailmaa jo yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme