Aviador Kustannus

Pelisuunnittelijan peruskirja on kokoelma Jaakko Kemppaisen kirjeitä aloittelevalle pelisuunnittelijalle

Jaa

Pelialan konkarin terävät huomiot pitkän, onnistumisen riemun ja vastoinkäymisten tuoman haasteen täytteiseltä uralta opastavat, mihin pelisuunnittelijan uralla kannattaa varautua.

Jaakko Kemppainen ja Pelisuunnittelijan peruskirja. Kirjailijakuva: Ari Haimi,
Jaakko Kemppainen ja Pelisuunnittelijan peruskirja. Kirjailijakuva: Ari Haimi,

Pelisuunnittelija ja pelialan läänintaiteilija Jaakko Kemppaisen Pelisuunnittelijan peruskirja ilmestyy 2.9.2019. Teos ilmestyy myös e-kirjana lokakuussa 2019.

Ei käy kiistäminen, etteikö pelien suunnittelusta on tullut viime vuosina arvostettu ammatti – ja kannattava bisnes. Jo parin tietokone- ja konsolipelien parissa varttunutta sukupolvea on voinut tehdä rakkaasta harrastuksestaan ammatin, ja yhä useampi haaveilee siitä.

Jaakko Kemppainen on itse kulkenut pitkän tien innokkaasta harrastajasta pelialan täysiveriseksi ammattilaiseksi. Pelisuunnittelijan peruskirja on kokoelma Kemppaisen kirjeitä aloittelevalle pelisuunnittelijalle. Esseemäiset kirjeet antavat perusohjeet pelisuunnittelijan uraan valmistautumiseen ja siinä kehittymiseen pohtien erilaisten pelien ominaisuuksia aina lautapeleistä mobiilipeleihin, pelialan suhteita muihin luoviin aloihin sekä muun muassa kirjavinkkejä opiskeluun. Kemppainen käy läpi rohkaisevassa hengessä yrityksiään ja erehdyksiään matkallaan kohti onnistumisen hetkien myötä koittavaa riemuntunnetta. Innostavia kirjeitä kuvittaa Juho Juntusen hauska kuvitus.

Jaakko Kemppainen (s. 1976) on erikoistunut pelisuunnitteluun ja digitaaliseen kulttuuritutkimukseen. Hän on opiskellut sekä Jyväskylän yliopistossa että Aalto-yliopistossa, joissa hän suoritti filosofian maisterin ja taiteen maisterin tutkinnot. Kemppainen on työskennellyt yli 20 peliprojektissa ja lukuisissa pelialan yrityksissä. Helsingissä asuva Kemppainen on vuoden 2019 alusta lähtien ollut pelialan ensimmäinen läänintaiteilija.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Kemppainen, Jaakko: Pelisuunnittelijan peruskirja
ISBN 9789527347096
200 sivua
Sidottu, kovakantinen
Kuvitus: Juho Juntunen
Ilmestymisaika: 2.9.2019

E-kirja
ISBN 9789527347102
Ilmestymisaika: lokakuu 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jaakko Kemppainen ja Pelisuunnittelijan peruskirja. Kirjailijakuva: Ari Haimi,
Jaakko Kemppainen ja Pelisuunnittelijan peruskirja. Kirjailijakuva: Ari Haimi,
Lataa
Jaakko Kemppainen: Pelisuunnittelijan peruskirja (Aviador 2019)
Jaakko Kemppainen: Pelisuunnittelijan peruskirja (Aviador 2019)
Lataa
Jaakko Kemppainen. Kuvaaja: Ari Haimi
Jaakko Kemppainen. Kuvaaja: Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme