Karttakeskus

Pepe Forsberg tutustuttaa uutuuskirjassaan Lapin tuntureihin

Jaa

Joulukuun lopulla julkaistu Tunturit tutuiksi esittelee laajan valikoiman Suomen Lapin tuntureita retkeilijän näkökulmasta. Kirjassa kerrotaan kohteiden luonnosta, historiasta, maastosta ja sen haasteista sekä merkittävimmistä nähtävyyksistä niin tunturilla kuin lähiseuduillakin.

Kirjassa tunturit on luokiteltu vaikeustason mukaan, joten yli 60 kohteen joukosta on helppo löytää omaan vaelluskokemukseen ja retkeilysuunnitelmaan parhaiten sopivat kohteet. Mukana on paljon helpomman tason tuntureita, joiden huiputus ei vaadi erityisvarusteita tai pitkää retkeilykokemusta.

— Olen kerännyt kirjan aineistoa jo viiden vuoden ajan ja oli hienoa päästä kertomaan tuntureista kiinnostuneille ulkoilmaihmisille erilaisia tapoja, miten omassa tunturiharrastuksessa pääsee etenemään kohti uusia haasteita. Lapin lumo ei nimittäin päästä otteestaan, kun sen valtaan on joskus joutunut, kertoo Pepe Forsberg.

Teoksessa esitellään myös Suomen yli 1000-metristen huippujen vaellusmahdollisuuksia sekä muita kokeneen ja hyväkuntoisen vaeltajan reissuja, joten jokaiselle löytyy sopivia kohteita.

— Kirjan erikoisuus on tuntureiden vaikeusasteiden pisteytys ja ohjeita siitä, miten eri tasoisten tuntureiden huiputus onnistuu. Tunturireittejä on helpoista nousuista erittäin vaativiin vaelluksiin. Palkintona on upeita maisemia, jotka piirtyvät onnellisille verkkokalvoille ja jäävät elämään ikuisina tunturimuistoina, Forsberg sanoo.

Kirjassa on kartat jokaisesta kohteesta. Kartoille on merkitty reittiehdotuksia ja alueen palveluita ja nähtävyyksiä helpottamaan oman retken suunnittelua.

Pepe Forsberg on Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja, intohimoinen retkeilijä ja retkeilyn puolestapuhuja, jonka suosittuja kirjoja, esityksiä sekä somekanavia seuraa jo yli 200 000 suomalaista. Hänen aikaisimpiin teoksiinsa kuuluvat muun muassa Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarja sekä Pohjoisen teillä.

Tuotetiedot:
Pepe Forsberg
Tunturit tutuiksi – Retkeilijän opas
nidottu, 160 s.
17 x 21 cm
ISBN 978-952-266-701-4
suositushinta 27 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karttakeskus
Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat TapioKarttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme