Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Perämeren rantaniittyjen hoitohankkeelle merkittävä tunnustus

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Perämeren rantaniittyjen hoitohanke on palkittu tänään Suomen parhaana maisemahankkeena 2020. Hankkeen ansiosta Perämeren rantaniittyjen maisemaa ja luontoa on hoidettu pitkäkestoisella ja laajamittaisella yhteistyöllä. Palkinnon luovutti ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Maisemasymposiumissa 4.11.2020.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käynnisti Perämeren rantaniittyjen kunnostuksen vuonna 1995, jolloin arvokkaita rantaniittyjä oli jäljellä enää vain parisataa hehtaaria. Umpeenkasvaneita alueita on onnistuttu kunnostamaan ja palauttamaan laidunnuksen piiriin yhteensä 4000 hehtaaria. Avoimet rantaniityt ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuudelle ja perinteiselle maisemalle. Erityisesti linnusto ja kasvillisuus ovat hyötyneet maisemanhoidosta. Edelleen jatkuva hanke toimii esimerkkinä muille vastaaville luonnonhoidon toimenpiteille. Luonnonhoidon onnistumiselle ja vaikuttaville tuloksille keskeistä on ollut ympäristö- ja maaseutuviranomaisten sekä paikallisten karjatilojen ja maaseutuyrittäjien hyvä yhteistyö.
 
Vuonna 1995 käynnistetty ja edelleen jatkuva Perämeren rantaniittyjen hoitohanke lähtee Suomen edustajana tavoittelemaan Euroopan neuvoston maisemapalkintoa, joka myönnetään ensi vuonna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Jorma Pessa, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 398
Ylitarkastaja Maarit Vainio, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 037 007
Yksikön päällikkö Eero Melantie, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 377

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi perustellun päätelmänsä Iin Ollinkorven tuulivoimahankkeen YVA-arviointiselostuksesta11.5.2021 13:03:42 EEST | Tiedote

Yhteysviranomainen toteaa hankealueen poikkeuksellisen laajuuden ja vaihtoehtojen alueellisen varsin suuren vaihtelun tuovan epävarmuutta vaihtoehtojen väliseen vaikutusten arviointiin. Hanke poikkeaa useista muista tuulivoimahankkeista myös siinä, että voimaloiden väliset etäisyydet ovat tavanomaista suuremmat ja hankealueen keskellä on suuria alueita, joilla ei sijaitse voimaloita. Arvioinnissa ei ole tuotu esille sellaista vaihtoehtoa, että suunniteltuja voimaloita olisi ryhmitelty tiiviimmäksi kokonaisuudeksi, mikä on varteenotettava epävarmuustekijä hankkeen erilaisia ympäristövaikutuksia arvioitaessa.

Uuden katuyhteyden rakentaminen Oulunportin ja Kaakkurin välille etenee suunnitellussa aikataulussa11.5.2021 09:32:22 EEST | Tiedote

Oulun kaupunki rakennuttaa Oulunportin ja Kaakkurin välille uuden katuyhteyden moottoritien (Vt4) alitse. Yhteys toteutetaan rakentamalla moottoritien molemmille ajoradoille alikulkusillat. Katuyhteys liittyy Kaakkurin puolella Metsokankaantiehen Pesätien liittymässä ja Visiolinjaan Oulunportin puolella Sakan autoliikkeen eteläpuolella. Rakennushankkeessa parannetaan myös Metsokankaantien ja Pesätien liittymää rakentamalla kääntymiskaistat ja liikennevalot. Työt ovat käynnistyneet syyskuun 2020 puolivälissä. Moottoritien itäpuolelle rakennettu kiertotie tulee olemaan käytössä juhannukseen 2021 saakka, jonka jälkeen liikenne moottoritiellä palautetaan ennalleen. Liikenteen palautus tapahtuu vaiheittain, ensimmäisessä vaiheessa läntisen puolen ajoradan liikenne siirretään uudelle sillalle ja toisessa vaiheessa noin viikon kuluttua siirtyy itäpuolen ajoradan liikenne. Liikenteen siirtojen jälkeen työt alueella keskittyvät katuosuuksien rakentamiseen. Metsokankaantien ja Pesätien liittymäa

Taanilan alikulkukäytävän rakentamistyöt käynnissä Ylivieskassa10.5.2021 10:53:37 EEST | Tiedote

Kantatiellä 86 (Ouluntie) on käynnistynyt kevyen liikenteen alikulkusillan ja siihen liittyvien kevyen liikenteen väylien rakentamishanke. Kohde sijaitsee valtatien 27 ja kantatien 86 kiertoliittymästä noin 100 metriä Oulun suuntaan. Kantatielle 86 rakennetaan uuden sillan rakentamisen ajaksi kiertotie, joka on käytössä elokuulle 2021. Kiertotie avataan keskiviikkona 12.5. ja tien nopeusrajoitus on 40 km/h. Töiden on määrä valmistua vuoden 2021 lokakuun loppuun mennessä. Hankkeen tilaajana on ELY-keskus ja pääurakoitsijana Peab Industri Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja puh. 0200 2100 Liikennetilanne-palvelu

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys vuoden takaisella tasolla - avoimia työpaikkoja tarjolla edellisvuotta enemmän4.5.2021 08:31:25 EEST | Tiedote

Työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla, mutta työllisyystilanteen parantuminen näkyy mm. avointen työpaikkojen määrän lisääntymisenä sekä lomautusten vähentymisenä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Maaliskuussa käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen odotetaan osaltaan tukevan työllistämistoimien tehostamista Oulun kaupunkiseudulla sekä Raahen ja Ylivieskan seuduilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme