Stara

Perinteikäs kisa avattu: koska Helsinkiin sataa ensilumi?

Jaa

Syksy on ollut lämmin, mutta ensilumi voi sataa ennen kuin arvaammekaan. Staran jo perinteisessä kisassa arvuutellaan päivää, jolloin aurausta vaativa ensilumi sataa Helsinkiin.

Talvella 2017-2018 Stara julisti Instagramissa kuvakisan talven töistä Stadissa. Voittoon ylsi Tom Toikan kuva Töölönlahdelta.
Talvella 2017-2018 Stara julisti Instagramissa kuvakisan talven töistä Stadissa. Voittoon ylsi Tom Toikan kuva Töölönlahdelta.

Kisan sääntöjen mukaan ensilumi katsotaan sataneeksi, kun kolme Staran kuudesta hoitopiiristä ryhtyy lumitöihin. Aura-autoja tarvitaan, kun sulamatonta lunta kertyy maahan viitisen senttiä. Staran vuoteen 1978 ulottuvien merkintöjen mukaan ensilumi on satanut Helsinkiin useimmiten marraskuun puolivälin jälkeen.

Kilpailuun voi osallistua Staran verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/stara tai verkkolomakkeella >

Ensilumikisan vastausaika päättyy perjantaina 23. marraskuuta 2018. Jos ensilumi aurataan ennen vastausajan päättymistä, hyväksytään viimeistään edellisenä päivänä saapuneet vastaukset. Oikein arvanneiden kesken arvotaan vapaavalintainen suksipaketti. Viime talvena kisa ratkesi varhain, kun aurauskalusto lähti isosti liikkeelle 26.10.2017 vuorokauden vaihtuessa.

Varaudu liukkauteen, lämpimistä päivistä huolimatta

Stara hoitaa lumityöt noin 70 prosenttisesti Helsingin katualasta. Yksityiset urakoitsijat vastaavat lopusta. Haastavat lumityöt kantakaupungin kapeilla ja täyteen pysäköidyillä kaduilla ovat Staran vastuulla.

Kovien lumisateiden aikaan työt priorisoidaan niin, että asuntokatujen vuoro tulee pääkatujen ja joukkoliikennekatujen jälkeen. Yhä uuden lumen sataessa syrjäisempien asuntokatujen auraus väistämättä viivästyy.

– Staralle on tärkeää huolehtia turvallisista olosuhteista kaikille liikkumisen muodoille, mutta työjärjestyksessä korostuu pääkatujen ja joukkoliikenteen sujuminen sekä jalankulun turvallisuus. Tänä vuonna syksy on ollut poikkeuksellisen lämmin, mutta yöt kylmenevät päivä päivältä. Kadut voivat olla aamulla liukkaita, varoittaa yksikönjohtaja Ville Alatyppö.

Palautetta lumitöistä voi antaa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelun (p. 09 310 22 111) tai kaupungin palautejärjestelmän kautta. Näin palaute siirtyy tehokkaasti myös Staralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot kilpailuista:
viestintäsuunnittelija Kirsikka Mattila
kirsikka.mattila@hel.fi
Puh. 040 152 5938

Lisätiedot lumitöihin varautumisesta:
yksikönjohtaja Ville Alatyppö
ville.alatyppo@hel.fi
Puh. 040 334 5430

Kuvat

Talvella 2017-2018 Stara julisti Instagramissa kuvakisan talven töistä Stadissa. Voittoon ylsi Tom Toikan kuva Töölönlahdelta.
Talvella 2017-2018 Stara julisti Instagramissa kuvakisan talven töistä Stadissa. Voittoon ylsi Tom Toikan kuva Töölönlahdelta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Kaupungin työkoneiden päästöt pienentyneet merkittävästi25.5.2018 09:40:25 EESTTiedote

Kaupungin työkoneet ja muut ajoneuvot siirtyvät vauhdilla biopolttoaineisiin. Päästövähennykset ovat jo nyt huomattavia, vaikka vasta osa kaupungin ajoneuvoista on käyttänyt biopolttoaineita kesästä 2017. Nämä biopolttoaineella kulkevat työkoneet ovat tuottaneet huhtikuun 2018 loppuun mennessä 1 160 tonnia aiempaa vähemmän hiilidioksidia. Se tarkoittaa yli 20 prosentin vähennystä Staran ajoneuvojen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä. Myös haitalliset lähipäästöt vähenivät tuntuvasti, kun fossiilisten polttoaineiden käyttö väheni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme