EHYT

Periskooppi-chatista varmuutta hankalista asioista puhumiseen

Jaa

Entä jos ei halua juoda ollenkaan? Miten eri tavalla suomalaisissa ja somalialaisissa kodeissa suhtaudutaan päihteisiin? Kenen kanssa voi puhua, jos oman vanhemman alkoholin käyttö huolestuttaa? Perjantaina 3.11. nuoret saavat kysyä päihteistä suoraan asiantuntijoilta Periskooppi-chat-ohjelmassa.

Periskooppi-chat on suorana lähetettävä chat-ohjelma, johon nuoret voivat osallistua kommentoimalla keskustelua esimerkiksi omilla mobiililaitteilla.

"Vaikka yhä useampi nuori on nykyään raitis, erilaiset päihteet ja niiden käyttö näkyvät heidän arjessaan. Siksi on tärkeää, että verkosta löytyy turvallinen paikka, jossa päihteistä voi keskustella ja kysyä”, kertoo EHYT ry:n verkkopedagogi Piia Aspegren.

Päihdekeskusteluun osallistuvat muun muassa YleX:n juontajat Poikelus ja Hätönen, artisti Kingfish, mielipidevaikuttaja ja tubettaja MariieVeronica sekä Varjomaailman perheiden päihdeongelmiin erikoistuneet asiantuntijat Sara Mäkäräinen ja Janne Takala.

”Kilpailemme nuorten vapaa-ajasta, joten chatin sisällön pitää olla mielenkiintoista. Tällä kertaa Periskooppi-chatissa käsittelemme esimerkiksi nuorten suhdetta eri päihteisiin, millaisia sääntöjä eri perheissä on päihteiden käytöstä sekä sitä, mitä tehdä, jos vaikka oman perheenjäsenen päihteiden käyttö huolestuttaa”, jatkaa Aspegren.

”On ollut ilo huomata, että Periskooppi-chat tulee tarpeeseen. Chatia seuraa joka kerta yli 1000 nuorta. Palautteista on käynyt ilmi, että nuoret ovat saaneet varmuutta asioista puhumiseen sekä uutta tietoa, joka ei ole löytynyt googlaamallakaan”, kertoo verkkopedagogi Minna Lehtinen.

Periskooppi-chat lähetetään suorana 3.11. kello 18–20 osoitteessa ehytchat.fi. Ohjelmaa seurataan myös yli 55 nuorisotilalla, joissa chat toimii kimmokkeena nuorten keskustelulle.

Periskooppi-chatin järjestävät yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Nuortenelämä.fi.

Seuraa Periskooppi-chatia sosiaalisessa mediassa
Facebook
Instagram

PERISKOOPPI-CHAT: Nyt puhutaan päihteistä!
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Piia Aspegren
Verkkopedagogi, EHYT ry
piia.aspegren@ehyt.fi
p. 050 593 3899

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme