Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Personalen är bästa grundvalen för god småbarnspedagogik

Jaa

Helsingfors stad prövar nya sätt att avhjälpa bristen på barnträdgårdslärare. Sektorn för fostran och utbildning i Helsingfors har gått in för två slag av sporrande arvode för att sätta fart på rekryteringen av barnträdgårdslärare. Staden har också andra avlönings- och belöningsformer samt ett resultatpremiesystem som omfattar alla personalgrupper.

För att underlätta rekryteringen av barnträdgårdslärare har vi infört två sporrande arvoden: Ett arvode på 1 000 euro för nya barnträdgårdslärare efter prövotiden på sex månader och ett arvode på 500 euro, ”Hitta ett proffs”, till en arbetstagare inom sektorn för fostran och utbildning som hittar en barnträdgårdslärare åt oss, Inom den svenska småbarnspedagogiken gäller detta arvode också för att hitta en barnskötare. Arvodesförfarandet är i kraft år 2018.

Årslönen för en barnträdgårdslärare höjs genom Helsingfors stads resultatpremiesystem. Förra året fick en barnträdgårdslärare i genomsnitt 1 359,61 euro som resultatpremium. Resultatpremien betalas i relation till de dagar man varit i tjänst.

I belöningssystemet för barnträdgårdslärare ingår också alla andra avlönings- och belöningsformer som ansluter sig till Helsingfors stads belöningssystem. Staden erbjuder sina anställda också personalförmåner, såsom personalbostäder.

”Inom sektorn för fostran och utbildning kommer uppgiftsbeskrivningen för en barnträdgårdslärare att ses över under år 2018 som en del av översynen av andra uppgiftsbeskrivningar. Att bedöma arbetets svårighetsgrad är ett ur de anställdas synvinkel rättvist sätt att granska behovet av löneförhöjningar”, säger direktören för småbarnspedagogik Satu Järvenkallas.

Rekryteringen av barnträdgårdlärare pågår
I vår har 180 uppdrag som barnträdgårdslärare på olika håll i staden varit ledigförklarade. För närvarande har Helsingfors stad i sin tjänst cirka 1 400 fastanställda barnträdgårdslärare. Ansökningstiden för uppdragen i den finska småbarnpedagogiken löper ut 7.5.2018 kl. 16.00. I den svenska småbarnspedagogiken startar en ny rekryteringsrunda 6.5.2018 och då löper ansökningstiden ut 21.5.2018 kl. 16. Ansökningar kan lämnas in på adressen helsinkirekry.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Behovsutredningarna gällande paviljonger för daghem och lekparker inom Staffansslättens område framskrider22.11.2018 11:51Tiedote

Nämnden för fostran och utbildning beslutade på det möte som den höll tisdagen 20.11 godkänna behovsutredningarna gällande de paviljonger som ska ersätta daghemmet Päiväkoti Immola, Daghemmet Staffan och lekparken Leikkipuisto Tervapääsky. Lokalerna ligger inom Staffansslättens område. Beslutet utesluter inte olika alternativ för var första och andra klasserna placeras.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme