Espoon kaupunki - Esbo stad

Personer med funktionsnedsättning bor individuellt i Esbo - boendemässan 15 september

Jaa

Esbo stad ordnar lördagen den 15 september 2018 ett rejält informationspaket om olika slags boende och tjänster för personer med funktionsnedsättning. Du som har en funktionsnedsättning har rätt till ett eget hem och till det stöd du behöver i hemmet. Personer med funktionsnedsättning ska erbjudas individuella lösningar. Det betonar social- och hälsovårdsministeriet i ett principbeslut och Esbo stads social- och hälsovårdsnämnd i sina riktlinjer.

Staden satsar i synnerhet på stött boende. Du bor i en bostad som du äger eller hyr och får där det stöd du behöver. Stött boendet ökade med 55 procent 2007. Staden hade då 45 klienter i boende med stöd, 70 klienter i boende med handledning och 574 klienter i boende med omsorg dygnet runt.

En egen bostad kan vara aktuell för dig som håller på att bli vuxen. Under livets gång växlar behoven och ibland kan det vara ändamålsenligt att byta boendeform. När du flyttar till din första egna bostad eller till en ny boendeform, kan boendeträningen hjälpa dig att öva vardagliga bestyr och god praxis.

I Esbo ordnas lördagen den 15 september 2018 en mässa där boende för personer med funktionsnedsättning presenteras. Vad är stött boende? Hurdana boendeformer erbjuds? När är boendeträning nyttig? I mässan deltar experter från Esbo stads handikappservice, andra aktörer i branschen och personer med funktionsnedsättning som berättar om hur de har valt att bo. Välkommen!

”Jag vill tacka personalen på Esbo stads handikappservice för utmärkta tjänster som fungerar. Vid behov har jag fått tjänster i mitt hem och bemötandet har varit äkta och medmänskligt. Som klient hos handikappservicen har jag fått de tjänster jag behöver för att underlätta min livssituation. Ett varmt tack för er smidiga och sakkunniga hjälp!” (Respons som Esbo stads handikappservice har mottagit)

Boende för personer med funktionsnedsättning

Tid: 15.9.2018 kl. 10–16

Plats: Fullmäktigegården i Esbo (Esbogatan 5)

Aktörer som verkar i Esbo presenterar sig. För personer med funktionsnedsättning och för deras anhöriga ordnas återkommande informationsinslag om boende.

I mässan deltar Aspa service Ab, Espoon kehitysvammatuki ry, Esbo stads ombud för personer med funktionsnedsättning, Esbo stads handikappservice, Kehitysvammaisten palvelusäätiö sr, Riento-erikoispyörä, Stiftelsen Rinnehemmet sr och KVPS Tukena Oy.

Program:

kl. 10.00–10.15 Öppningsord, stadens program för boende för funktionsnedsatta. Handikappservicens chef Anu Autio

klo 10.15–10.25 Hälsningsord av Espoon kehitysvammatuki ry

kl. 11, 13 och 15 Samma informationsinslag (15 minuter) av aktörerna ordnas tre gånger.

Ytterligare upplysningar:

Projektplanerar Heli Ronimus, Esbo stads handikappservice, tfn 043 827 0726, heli.ronimus@esbo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme