Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Perusopetusta uudistettava kokonaisvaltaisesti

Jaa

Kuntaliitto avaa keskustelun peruskoulun kokonaisvaltaisesta kehittämisestä tänään 4. lokakuuta Sivistystoimen neuvottelupäivillä Helsingissä. Kuntaliiton mielestä perusopetuslakia on uudistettava ja samalla on muotoiltava perusopetuksen keskeiset periaatteet uudelleen.

Kuntaliitto tiedottaa
4.10.2017
Julkaisuvapaa heti
 
Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta Sivistystoimen neuvottelupäivillä:
Perusopetusta uudistettava kokonaisvaltaisesti

Kuntaliitto avaa keskustelun peruskoulun kokonaisvaltaisesta kehittämisestä tänään 4. lokakuuta Sivistystoimen neuvottelupäivillä Helsingissä. Kuntaliiton mielestä perusopetuslakia on uudistettava ja samalla on muotoiltava perusopetuksen keskeiset periaatteet uudelleen.

– Kuntaliitto haluaa aktivoida erityisesti koulutuksen järjestäjiä eli kuntia, kuntien päättäjiä, sivistysjohtajia, rehtoreita ja opettajia, keskustelemaan perusopetuksen haasteista ja uudistamistarpeista. Toivoisimme, että muutkin koulutuksen kentän toimijat ja päättäjät liittyisivät keskusteluun avoimesti miettimään peruskoulun tulevaisuuden suuntia, opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta sanoi Sivistystoimen neuvottelupäivillä Helsingissä 4. lokakuuta.

Suomen Kuntaliitto avaa tämän keskustelun tänään avaamalla oven perusopetukseen teemalla ”parhaasta on tehtävä vieläkin parempi”.

– Nostamme keskusteluun kysymyksiä perusopetuksen kehittämisen tarpeista 2020-luvulle, opettajuudesta, oppivelvollisuudesta, opetuksen resursseista ja johtamisesta.

Päivärinta muistuttaa, että maailman parhaat PISA-tulokset on tehty julkisessa, kuntien ylläpitämässä peruskoulussa.
 
– Olosuhteet muuttovoittoisen ja monikulttuurisen pääkaupunkiseudun kouluissa eroavat suuresti pienten muuttotappioisten maaseutukuntien olosuhteista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö opetus olisi yhtä hyvää molemmissa. Haasteet ja oppilaiden tarpeet vain ovat hyvin erilaiset. Paikallisesti tiedetään, miten opetus kannattaa järjestää erilaisissa olosuhteissa.
 
– Suomalaisten on voitava luottaa siihen, että jokaisessa koulussa lapsi saa hyvää tukea kasvuunsa ja oppimiseensa riippumatta taustastaan kuka tahansa voi ponnistaa opinnoissaan kuinka pitkälle tahansa.
 
Kuntaliitto kutsuu keskustelemaan perusopetuksen kehittämisestä Twitteriin aihetunnisteella #hyväkoulu. Lisätietoja www.kuntaliitto.fi/hyväkoulu
 
Lisätietoja:
Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Terhi Päivärinta, p. 050 590 4796

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Forskningsprojektet Utilis Sanitas: Den hälsonytta som produceras inom vården bör följas upp1.12.2017 12:04Tiedote

– Det finns redan rikligt med information om den hälsonytta som såväl offentliga som privata vårdproducenter åstadkommer. Det krävs ändå arbete för att göra informationen jämförbar och en nationellt enhetlig uppföljning av hälsonyttan saknas, säger Ilkka Vohlonen, professor emeritus vid Östra Finlands universitet, som lett forsknings- och utvecklingsprojektet Utilis sanitas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme