Finlandia-talo

Perusparannuksessa rakennetaan tilat Finlandia-talon uusille palveluille

Jaa

Suunnitelmissa audiovisuaalinen näyttely, design-kauppa sekä drinkkibaari katolla. Finlandia-talon perusparannus käynnistyy alustavan aikataulun mukaan vuonna 2021. Perusparannuksessa ei ainoastaan entisöidä vanhaa, vaan rakennetaan raameja myös uusille palveluille. Uudistuvaan Finlandia-taloon on suunnitteilla esimerkiksi audiovisuaalinen näyttely ja design-kauppa. Jotta ravintola pystyy jatkossakin palvelemaan suuria tapahtumia ja konferensseja, keittiö nykyaikaistetaan. Ravintolatoimintaa tullaan myös kehittämään niin, että Finlandia-talolle lähdetään syömään kauempaakin. Vetonaulaksi suunnitellaan kattoterassilla toimivaa drinkkibaaria. Töölönlahden ympäristöön on kaavailtu glamping-henkistä toimintaa, joka yhdistää Finlandia-talon tiiviimmin ympäröivään puistoalueeseen.

Finlandia-talo on Suomen suurin ja kansainvälisesti tunnetuin tapahtuma- ja konferenssikeskus. Talon liikevaihto on tuplaantunut kuudessa vuodessa, ja Finlandia-talo Oy:n toiminta on kannattavaa.

– Finlandia-talo on Helsingille merkittävä sekä arkkitehtonisena maamerkkinä että elävänä kongressikeskuksena, joka mahdollistaa monipuolisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen pääkaupungissa. Siksi talosta kannattaa pitää erityistä huolta. Joka vuosi Finlandia-talossa vierailee yli 200 000 kävijää. He käyttävät tutkimuksen mukaan vuosittain lähes 50 miljoonaa euroa elämyksiin, ostoksiin ja palveluihin Helsingissä, kommentoi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

– Uudistuva Finlandia-talo on osa laajempaa Töölönlahden aluetta, josta on tulossa yhä voimakkaammin helsinkiläisten yhteinen olohuone. Uusi keskustakirjasto Oodi, Musiikkitalo, Kansalaistori, Kiasma ja Finlandia-talo tulevat muodostamaan yhdessä elämyksellisen kulttuurikeskittymän keskellä kaupunkia, Sinnemäki jatkaa.

Finlandia-talo pysyy auki perusparannuksen ajan

Jotta tilat palvelisivat lisääntyvää tapahtumatuotantoa myös jatkossa, Finlandia-taloon tehdään perusparannus, joka käynnistyy vuonna 2021 ja kestää pari vuotta. Aikataulu tarkentuu hankkeen edetessä. Perusparannus etenee vaiheittain, ja Finlandia-talo pidetään avoinna koko ajan.

– Finlandia-talo on valmistunut vuonna 1971, joten sen talotekniikka kaipaa päivitystä. Laajan perusparannuksen yhteydessä tiloja muokataan ja palvelutarjontaa laajennetaan. Finlandia-talon tahtotilana on olla matalan kynnyksen tapahtumatalo, joka tarjoaa uusia palveluja kaupunkilaisille ja matkailijoille. Uudistuksilla tähdätään tähän tavoitteeseen, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Aallon tuotanto pähkinänkuoreen

Uutena palveluna Finlandia-taloon suunnitellaan näyttelyä, jonka audiovisuaalinen toteutus hyödyntäisi teknologiaa sekä virtuaalista ja lisättyä todellisuutta. Vaihtuvien teemanäyttelyiden lisäksi esille tulee pysyvä osio, joka keskittyy Alvar Aaltoon, Finlandia-talon historiaan ja vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Aallon toteutumatta jäänyt Helsingin keskustasuunnitelma herää eloon. Sisällön suunnittelussa on mukana Alvar Aalto -säätiö.

– Finlandia-talo on luonteva paikka tuoda esiin Aallon laajaa tuotantoa ja historiaa. Se on ikoninen kohde, jossa arkkitehtuuri ja ympäristö muodostavat kokonaisuuden, joka tukee näyttelyiden sisältöä. Keskeiselle paikalle Helsinkiin suunniteltava näyttely tavoittaa sekä kotimaista että kansainvälistä, arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostunutta yleisöä, mutta myös pääkaupungissa vierailevia päivämatkailijoita.

Sijainti vilkkaassa tapahtumatalossa liittää näyttelyn osaksi elävää kulttuuriperintöä, toteaa Alvar Aalto -säätiön ja -museon toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Valtakunnallinen Alvar Aalto -museo sijaitsee Jyväskylässä. Helsingissä yleisölle avoinna olevat museokohteet ovat Alvar Aallon kotitalo sekä arkkitehtitoimistona toiminut ateljee Munkkiniemessä.

Finlandia-talon näyttelyn yhteyteen suunnitellaan design-kauppaa, joka keskittyy suomalaisiin design-tuotteisiin. Tilat uusille palveluille saadaan ottamalla käyttöön vajaakäytöllä olleita tiloja, jotka ovat aiemmin toimineet esimerkiksi pukuhuoneina.

Glampingia puistossa ja drinkkejä kattoterassilla

Ainutlaatuinen sijainti Töölönlahdella antaa mahdollisuudet Finlandia-talon toiminnan levittämiseen rakennuksen ulkopuolelle, rantaan ja puistoon.

– Kesäaikaan ympäristö on ihanteellinen toiminnallisten puistopiknikien järjestämiseen. Finlandia-talon toimintaa voi laajentaa ulos ja tarjota tyylikkäät puitteet glamour-henkiselle piknikille. Tarjolle voi tuoda keitaita, huvimajoja, pelejä ja tarjoiluja tai vaikka vuokrattavia telttoja, visioi Johanna Tolonen.

Puistoon asti ulottuva ravintolatoiminta madaltaa kynnystä saapua syömään Finlandia-talon ravintoloihin. Perusparannuksessa keittiö tullaan modernisoimaan ja selkiyttämään, jotta keittiöhenkilökunnan työskentelyolosuhteet vastaavat tulevaisuuden vaatimuksia. Uusittu ravintolakonsepti tulee sijoittumaan nykyisen Cafe Verandan paikalle, josta ravintolamaailma jatkuu saumattomasti puistoon.

– Finlandia-talon katolta on poikkeuksellisen upeat näkymät Töölönlahdelle. Katto tullaan avaamaan kuluttajakäyttöön niin, että siellä voi jatkossa järjestää, vaikka häät tai illallisjuhlat. Kattoterassille on suunnitteilla vetonaulaksi drinkkibaari, joka houkuttelee sekä turisteja että kaupunkilaisia. Tutkimme myös, olisiko katolle tai katutason terassille mahdollista avata pop-up-sauna, Tolonen valottaa suunnitelmia.

Lisätietoja:

Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi. 
www.finlandiatalo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Finlandia-talo voitti maailman parhaan tapahtumatalon palkinnon29.11.2018 12:43Tiedote

Trump-Putin-mediakeskuksen saama kansainvälinen huomio siivitti voittoon. Bea World Festival on tapahtuma-alan oma Oscar-gaala, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat tapahtumat. Tänä vuonna lanseerattiin uusi kategoria Best Congress/Conference/Convention Venue, jossa kisattiin parhaan tapahtumatalon tittelistä. Ensimmäisenä palkinnon voitti Finlandia-talo. Kilpailussa Finlandia-talon vahvuuksina nostettiin esiin muun muassa tilojen helppo muunneltavuus ja kyky selviytyä haastavista toimeksiannoista, kuten Trump-Putin-mediakeskuksen rakentamisesta reilun viikon varoitusajalla.

UMOn pelastuskampanja huipentuu tukikonserttiin Finlandia-talolla23.10.2018 11:03Tiedote

Finlandia-talon konserttisyksy tarjoaa menovinkkejä moneen makuun. Finlandia-talon lavalla nähdään tänä syksynä suosittujen balettien lisäksi muun muassa stand upia, drag queenejä ja erilaisia konsertteja. Yksi syksyn merkkitapahtumista on Kauan eläköön UMO! -tukikonsertti maanantaina 29.10. UMO on kerännyt toukokuusta lähtien joukkorahoitusta mesenaattikampanjalla, joka huipentuu tukikonserttiin. Joukkorahoituksella pyritään turvaamaan legendaarisen jazzorkesterin toiminta. Tukeaan osoittamassa on joukko tähtisolisteja, kuten Anna Puu, Paleface ja Jimi Tenor. Konsertissa kuullaan jazzin ja soulin kaltaista rytmimusiikkia, jonka esittämiseen Finlandia-talon konserttisali sopii erityisen hyvin.

Kansainvälisesti palkittua suomalaista valokuvataidetta Finlandia-talossa25.4.2018 08:23Tiedote

Pohjolan maagiset maisemat pysäyttää näkemään luonnon yksityiskohtien taianomaisuuden. Finlandia-talon Galleria Verandassa on esillä 11.5.2018 asti valokuvaaja Kirsi MacKenzien Pohjolan maagiset maisemat -näyttely. Unenomaisissa maisemakuvissa katseen kohteeksi nostetaan luonnon kiehtovat muodot. Torstaina taiteilija järjestää kuvaesityksen Café Verandassa. Suurin osa näyttelykuvista on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Finlandia-talossa on jatkuvasti esillä runsaasti taideteoksia HAM Helsingin taidemuseolta. Esillä olevan taiteen määrä on triplattu viime vuosien aikana.

Finlandia-talo valittiin Suomen EU-puheenjohtajakauden kokouspaikaksi27.3.2018 13:04Tiedote

Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kokousten paikaksi on valittu Finlandia-talo. Hankintapäätöksen teki valtioneuvoston kanslia. Finlandia-talo toteuttaa kokouspalvelut räätälöidysti valtioneuvoston kanslian toiveiden mukaan ja vastaa myös tarjoiluista, tulkkauksista, turvallisuusjärjestelyistä ja muista palveluista. Valintaan vaikuttivat Finlandia-talon sijainnin lisäksi vahva kokemus muun muassa turvajärjestelyissä sekä vaativien valtiollisten ja diplomaattisten tapahtumien rakentamisessa.

Suomi 100 juhli Finlandia-talon miljoonan euron ennätystulokseen15.2.2018 08:00Tiedote

Liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on monelle suomalaisuuden ja kansallisomaisuuden symboli. Suomi 100 -juhlavuonna sen tiloissa järjestettiin erityisen paljon juhlia ja yli 50 kansainvälistä tilaisuutta. Tämä kasvatti vuoden 2017 liikevaihdon ennätyslukemiin. Myös ravintolapuolen liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yleisölle avoimissa konserteissa, messuilla ja yritystapahtumissa kävi yhteensä 215 000 asiakasta. Finlandia-talo on poikkeus kulttuuritalojen joukossa taloudellisen kannattavuutensa vuoksi.

Finlandia-talon uudenvuoden Veranda-klubi sykkii soulin tummaa tunnelmaa19.10.2017 12:46Tiedote

Finlandia-talon villimpi ja vapaampi Veranda-kerros muuntautuu 31.12.2017 kepeäksi klubiksi, jossa vuosi vaihtuu Soulmiesten syleilyssä. Klubilla voit tanssia tulevan vuotesi tähtiin ja haukata soulin sävyttämää safkaa. Klubin alkuillan tunnelmaa nostattaa DJ ja vuoden vaihtumista vauhdittaa Soulmiehet feat. Erja Lyytinen. Kellon käydessä kahtatoista raketit täyttävät Töölönlahden taivaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme