Helsingin yliopisto

Perustuslaillisuuden kriisi?

Jaa

Onko perustuslain merkitys murenemassa? Varsovan yliopiston professori Andrzej Rzeplinski luennoi perustuslain kriisistä Helsingin yliopistossa 26. huhtikuuta klo 17-19 (P545, Porthania, Yliopistonkatu 3).

Luento käsittelee Puolassa meneillään olevaa perustuslakikriisiä sekä perustuslakituomioistuinten ja -valiokuntien roolia perustuslain turvaamisessa.

Andrzej Rzeplinski on yksi Puolan kuuluisimmista oikeustieteilijöistä. Hän on Puolan perustuslakituomioistuimen entinen puheenjohtaja (2010-2016) ja toimii tällä hetkellä kriminologian professorina Varsovan yliopistossa.

Toimittajille on varattu mahdollisuus esittää kysymyksiä luennon jälkeen. Luento pidetään englanniksi.

Lisätietoja: Magdalena Kmak, magdalena.kmak@abo.fi, +358 2 2154373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Magdalena Kmak, magdalena.kmak@abo.fi, +358 2 2154373

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Laskemisen sujuvuutta on tuettava osana matemaattisia taitoja13.12.2017 09:55Tiedote

Lasten väliset taitoerot laskemisen sujuvuudessa pienenevät toiselta viidennelle luokalle selviää Eija Väisäsen Helsingin yliopistossa tarkastettavasta väitöksestä. Toisella luokalla arvioitu laskemisen sujuvuus toimii kuitenkin hyvänä ennustajana samalle taidolle myöhempinä vuosina. Koulussa toteutetuilla matemaattisten taitojen harjoitusohjelmilla voidaan tukea erityisesti ensimmäisellä ja toisella luokalla olevia lapsia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme