Valtiokonttori

Peruuntuneet tapahtumat voivat hakea korvauksia tapahtumatakuusta 15.9. alkaen

Jaa
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Tapahtumatakuun korvausten haku alkaa 15.9.21 ja hakuaikaa on 7.12.21 asti. Korvausta voivat hakea tapahtumajärjestäjät, joiden tapahtumille on myönnetty tapahtumatakuu. Korvausta voivat hakea myös ne alihankkijat, jotka tapahtuman pääjärjestäjä on ilmoittanut takuuhakemuksellaan takuun piiriin kuuluviksi.

Korvausta voi hakea sähköisellä hakulomakkeella sen jälkeen, kun pääjärjestäjä on ilmoittanut tapahtuman peruuntumisesta tai pienempänä järjestämisestä Valtiokonttorille. Tämä tieto päivittyy myös tapahtumatakuun tilastosivuille.

Tapahtumatakuu korvaa sellaisia takuuhakemuksessa ilmoitettuja toteutuneita kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet viranomaisrajoituksen vuoksi peruuntuneen tapahtuman suunnittelusta ja järjestelystä. Tapahtumatakuu voi korvata myös pienempänä järjestetyn tapahtuman kuluja, mikäli tapahtuma on tappiollinen ja sen osallistujamäärää on rajoitettu.

Eniten takuuta musiikkifestivaaleille

Tapahtumatakuun hakuaika oli 1.6.-31.8.21. Valtiokonttori vastaanotti yhteensä noin 1142 tapahtumatakuuhakemusta. Hakemuksista noin puolet saapui aivan haun viimeisinä päivänä, ja näistä osa odottaa vielä takuupäätöstä.

Tapahtumatakuuta on tähän mennessä myönnetty noin 117 miljoonaa euroa ja sitä on myönnetty noin 770 tapahtumalle. Takuuta eniten saaneet toimialat ovat musiikkifestivaalit, konsertit ja näyttelyt sekä messut.

Ajantasaisia tilastoja tapahtumatakuuhakemuksista ja käsittelytilanteesta löydät tapahtumatakuun tilastosivulta. Samalla tilastosivulla julkaistaan jatkossa myös tapahtumatakuun korvaushakemusten päätökset.

Valtiokonttori palvelee

Valtiokonttorin sivustolta valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu löytyy lisätietoa ja ohjeita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ajantasaista tietoa takuuhakemusten määrästä, tehdyistä päätöksistä ja tapahtumaan liitetyistä alihankkijoista löytyy tapahtumatakuun tilastoja -sivulta. Tilastosivulle päivittyy myös tieto Valtiokonttorin vastaanottamista tapahtumien peruuntumista tai pienempänä toteutumista koskevista ilmoituksista. Raportti päivittyy joka arkipäivä.

Asiakaspalvelu auttaa arkipäivisin klo 9–15 numerossa 029 550 2270.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Inställda evenemang kan ansöka om ersättning från evenemangsgarantin från och med den 15.9.11.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Ansökan om ersättning från evenemangsgarantin börjar 15.9.21 och pågår till 7.12.21. De evenemangsarrangörer vars evenemang har beviljats evenemangsgaranti kan ansöka om ersättning. Även de underleverantörer som huvudarrangören för evenemanget har angett omfattas av garantin i sin garantiansökan kan ansöka om ersättning. Ansökan om ersättning kan göras med den elektroniska ansökningsblanketten efter att huvudarrangören har anmält till Statskontoret att evenemanget ställs in eller ordnas i mindre omfattning. Den här informationen uppdateras även på evenemangsgarantins statistiksida. Evenemangsgarantin ersätter sådana i garantiansökan angivna uppstådda kostnader för planering och organisering av evenemanget som orsakats av att evenemanget ställts in enligt myndighetsrestriktion. Evenemangsgarantin kan även ersätta kostnader för ett evenemang som ordnats i mindre omfattning, förutsatt att evenemanget är förlustbringande och deltagarantalet har begränsats. Mest stöd till musikfestivaler Ev

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme