Aalto EE

Peter Hollidayn The Mountain of Fire -näyttely on tutkielma tulivuorenpurkauksen jälkeisestä saaresta

Jaa

Peter Hollidayn The Mountain of Fire -näyttelyssä matkataan halki pienen islantilaisen saaren. Näyttely on tutkielma saaren kulttuurihistoriasta ja identiteetistä tulivuorenpurkauksen jälkeen. Valokuvanäyttely on avautunut Bang Bang Galleryssa, joka toimii Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssä.
Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssä.

The Mountain of Fire -näyttely tutkii ihmisen ja luonnon monimutkaisia vuorovaikutussuhteita eteläisessä Islannin sijaitsevan Vestmannaeyjar-saariston arvaamattomissa olosuhteissa.

Aamun varhaisina tunteina 23. päivänä tammikuuta 1973, vuosituhansien hiljaiselon jälkeen, maankamara Heimaeyn saarella repesi täysin odottamatta. Öiselle taivaalle sinkoutuneista laavapylväistä syntyi Eldfell, tulivuori. Raivoisa purkaus johti välittömästi viisi kuukautta kestäneeseen evakkoon, tuhosi koteja ja muutti saaren maantiedettä. 

”Valokuvani käsittelevät poissaolon ja muistamisen teemoja, ja samalla niissä pohditaan Eldfellin purkausta. Teoksissani tutkin tapoja, joilla tämä symbolinen olemassaolon järjestyksen äkillinen muutos muokkasi saaren maantiedettä ja siellä asuvien ihmisen kollektiivista psyykeä, kadonneen ja uuden maiseman välissä olevien asukkaiden mielenmaisemaa”, Holliday kertoo.

Purkauksen loputtua heinäkuussa 1973 Eldfell oli kohonnut 200 metrin korkeuteen, ja saaren pinta-ala oli kasvanut 20 prosenttia. Monet saaren asukkaista palasivat takaisin lähes tunnistamattomaksi muuttuneelle, värittömän tuhkan peittämälle Heimaeylle, jonka maastonmuotoja luonnonvoimat olivat peruuttamattomasti muovanneet.

”Tarkastelen tapahtuman merkitystä jälkipolville kuviini tallentuneen maiseman kautta. Heimaeyn asukkaille karu ja ankara saari on jälleen koti, heidän turvapaikkansa armottomissa olosuhteissa.” 

Vuonna 1992 syntynyt Peter Holliday on Helsingissä asuva skotlantilainen valokuvaaja. Läsnäolon ja poissaolon innoittama taiteilija keskittyy työssään ihmisen ja maan väliseen suhteeseen.

Peterin töitä esitelleitä julkaisuja ovat esimerkiksi Creative Review, Wired, It’s Nice That, and Der Greif. Vuonna 2015 hänet kutsuttiin Reykjavikin valokuvataiteen museoon näyttelyllään Where the Land Rises (The Mountain of Fire). Vuonna 2016 Peterin töitä esiteltiin Annenberg Space for Photography -galleriassa Los Angelesissa. Hän oli hiljattain ehdolla vuoden 2017 Magnum Photos Graduate Photographers -palkinnon saajaksi. Peter opiskelee parhaillaan valokuvataiteen maisteritutkintoa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Näyttely on avoinna sopimuksen mukaan 18.1.2018 - 29.4.2018 (yhteydenotot heli@bangbang.fi).

Lisätietoja

/http://art.aaltoee.com/bang-bang-gallery

Heli Mäenpää, galleristi, luennoitsija, luova johtaja
Bang Bang Gallery
Puh. 050 5110 765, heli@bangbang.fi

Bang Bang Gallery

Bang Bang Gallery toimii yhteistyössä Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa. Galleriakonseptissa vaihtuvat näyttelyt tuodaan Aalto EE:n henkilöstön ja asiakkaiden arkeen. Näyttelyohjelma keskittyy valokuvataiteeseen ja erityisesti nuorien ja nousevien kykyjen esilletuomiseen. Galleria sijaitsee Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Aalto University Executive Education Ltd 

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto EE tarjoaa ohjelmia Puolassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Tansaniassa, Kiinassa, Indonesiassa, Iranissa sekä Baltiassa ja Venäjällä. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Avainsanat

Kuvat

Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssä.
Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssä.
Lataa
Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssa.
Peter Hollidayn kuvia on näytteillä Bang Bang Galleryssa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Mehiläinen valitsi Aalto EE:n kumppanikseen valtakunnalliseen esimiesvalmennusohjelmaan14.12.2018 12:10Tiedote

Mehiläinen käynnistää valtakunnallisen esimiesvalmennusohjelman tukeakseen esimiesten johtamistaitojen systemaattista kehittämistä koko konsernissa. Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa räätälöitävä valmennusohjelma käynnistetään tammikuussa 2019 ja ensimmäisen vuoden aikana siihen osallistuu yli 500 tulosvastuullista esimiestä eri puolilta Suomea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme