Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Petri Keräsestä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja

Jaa

Työ- ja elinkeinoministeriö on nimittänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan tehtävään DI Petri Keräsen. Haku määräaikaisiin vastuualuejohtajan tehtäviin avautui syyskuussa seitsemässä ELY-keskuksessa.

Petri Keräsellä on vahva kokemus ja osaaminen ELY-keskuksen johtamistehtävistä. Hän on toiminut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan tehtävässä vuodesta 2016. Tätä ennen hän työskenteli Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikennevastuualueen johtajan tehtävässä vuodesta 2010 lähtien ja sitä ennen Savo-Karjalan tiepiirin tiejohtajana. Keräsen uusi kausi vastuualueen johdossa käynnistyy vuoden 2021 alussa.

Vastuualuejohtajan tehtävänä on johtaa vastuualuettaan ja vastata tulostavoitteiden saavuttamisesta. Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue edistää nimensä mukaisesi alueen elinvoimaa, elinkeinoja, yritystoimintaa, osaamista ja työllisyyttä. Vastuualueen tehtäviin kuuluu Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston ohjaus, rakennerahastotehtävien substanssiohjaus, maahanmuuttajien kotouttaminen sekä etnisten suhteiden edistäminen. Vastuualue myös valmistelee ja ratkaisee EU:n maaseuturahaston hankkeet, kehittää maaseutua ja maataloutta sekä valvoo maatalouden tukia. ELY-keskuksen elinkeinot-vastuualueen toimialue on Pohjois-Pohjanmaa ja maahanmuuttotehtävissä myös Kainuu. Rakennerahastotehtävistä ELY-keskus vastaa koko Pohjois-Suomessa.  


ELY-keskusten vastuualuejohtajien tehtävät ovat määräaikaisia ja kestävät enintään viisi vuotta. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan tehtävään haki 16 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, p. 0295 064 215
kehitysjohtaja Outi Ryyppö, TEM, p. 0295 064 150
johtaja Petri Keränen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 026 727

(puhelinnumero korjattu)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kuusamon yhteismetsältä uusia luonnonsuojelualueita noin 240 hehtaaria20.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet yksityisten luonnonsuojelualueiden perustamisista Kuusamoon. Suurin alueista on noin 116 hehtaarin suuruinen Halsin luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Irnijärven eteläpuolella. Tammelan luonnonsuojelualue on noin 106 hehtaaria ja se sijaitsee Virmajoen pohjoispuolella rajoittuen vanhojen metsien suojelualueeseen. Pahka-ahon luonnonsuojelualue on noin 9 hehtaarin suuruinen ja on osa Isosuo-Kivisuon Natura-aluetta. ELY-keskus on tehnyt näiden suojelualueiden perustamispäätökset vuoden vaihteessa.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 22 200 - pitkäaikaistyöttömyys nousussa22.12.2020 08:00:00 EETTiedote

Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea. Marraskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 22 200 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut), heistä miehiä oli 13 200 ja naisia 9 000. Työttömiä työnhakijoita oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Tämän vuoden tammikuusta työttömien määrä on kasvanut 2 000:lla. Lokakuusta työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 550:llä; heistä suurin osa oli lomautettuja. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä (3 200) oli 1 500 suurempi kuin vuosi sitten. Koronan vaikutukset näkyivät keväällä lomautusten määrän moninkertaistumisena, mutta marraskuun lopussa lomautettujen määrä oli kuitenkin vähentynyt 7 900:lla huhtikuun luvuista.

Pudasjärven keskustan tietyöt talvitauolle17.12.2020 10:11:44 EETTiedote

Valtatien 20 sekä maanteiden 18775 ja 18777 tie- ja liittymäjärjestelyt Kurenalan kohdalla Pudasjärvellä käynnistyivät kesällä. Hankkeessa taajaman liikenneolosuhteita parannetaan mm. kiertoliittymillä, alikulkukäytävillä ja rakentamalla Kurenalan keskustaan uusi sisääntulotie. Urakka jää talvitauolle 21.12.2020 - 1.5.2021 väliseksi ajaksi. Kelien salliessa työt voidaan keväällä aloittaa aikaisemmin. Rakennusaikainen kiertotie on käytössä 31.8.2021 saakka. Lue lisää hankkeesta »

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme