Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Petri Rouvinen palaa Etlaan tutkimusneuvonantajaksi

Jaa
Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen uudeksi tutkimusneuvonantajaksi on valittu taloustieteen tohtori Petri Rouvinen. Hän aloittaa työnsä helmikuussa 2023. Rouvinen on aiemmin työskennellyt Etlassa vuosina 2000–2019, jolloin hän toimi Etlan tutkimusjohtajana ja myös tytäryhtiö Etlatiedon toimitusjohtajana. Viimeksi Rouvinen on työskennellyt VTT:n työelämäprofessorina.
Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman
Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen uusi tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen, s. 1968, on Etlassa tuttu nimi. Hän on työskennellyt Etlan tutkimusjohtajana vuosina 2000–2019 ja vetänyt Tieto ja Teknologia -tutkimusohjelmaa (nykyään Yritysten uudistuminen -tutkimusohjelma). Tytäryhtiö Etlatiedon toimitusjohtajana hän toimi vuosina 2012–2019. Vuodesta 2019 lähtien Rouvinen on jatkanut myös Etlan Senior Fellow’na.

Taloustieteen tutkijana Petri Rouvinen on keskittynyt ymmärtämään digitaalisuuden taloudellisia vaikutuksia ja edistämään kestävää taloutta (sustainable economy) sekä siihen liittyviä murroksia. Suomalainen elinkeino- ja innovaatiopolitiikka on ollut hänen kiinnostuksen kohteenaan 2000-luvun alusta asti. VTT:llä Rouvinen pohti muun muassa kierto- ja ympäristötalouden kysymyksiä.

Ennen VTT:lle siirtymistään Petri Rouvinen työskenteli Avance Asianajotoimistossa, jossa hän toimi vanhempana ekonomistina ja konsultoi työ- ja elinkeinoministeriön kiertotalousstrategiaa ja Ilmastorahastoa sekä edisti ylikansallisia yrityskauppoja yhdessä toimiston juristien kanssa.

– Molemmat tehtävät, niin VTT:llä kuin Avancessa, ovat olleet äärimmäisen palkitsevia ja opettavaisia. Koen kuitenkin tarvetta palata lähemmäs yhteiskunnallisen päätöksenteon ja vaikuttamisen ydintä. Siihen Etla tarjoaa minulle parhaat mahdollisuudet. Maailmantalouden lyhyemmän ja pidemmän aikavälin epävarmuudet ovat juuri nyt suurempia kuin koskaan ja siksi koen, että tämä on juuri sellainen epäjatkuvuuskohta, jossa haluan palavasti tehdä töitä paremman huomisen puolesta, taloustieteellisen tutkimuksen keinoin, sanoo Rouvinen.

Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju kiittää erityisesti Petri Rouvisen mittavaa työpanosta Etlan tutkimuksessa ja kehittämisessä sekä hänen kontaktiverkostoaan.

– Petrillä on ollut merkittävä rooli Etlan muokkaamisessa nykyiseen muotoonsa. Aiemman pitkän Etla-rupeamansa jälkeen hän on ehtinyt tehdä kaksi merkittävää työuraa toisenlaisissa ympäristöissä. Mahtavaa saada pidetty kollega takaisin kotiin – Petri palaa Etlaan aiempaakin monipuolisempana asiantuntijana ja pursuaa ideoita yhteiskuntapoliittisen päätöksenteon tukemisessa, Kangasharju toteaa.

Petri Rouvinen aloittaa työnsä Etlassa helmikuussa 2023. VTT:llä hän jatkaa helmikuun jälkeen osa-aikaisesti, vieden loppuun tärkeimmät tutkimushankkeensa. Hän jatkaa edelleen myös Avancessa Senior Advisor -roolissa

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Etla, p.050-583 8573, aki.kangasharju@etla.fi

Petri Rouvinen, työelämäprofessori, VTT, p.050-367 3474, petri.rouvinen@etla.fi

 

Liitteenä Petri Rouvisen kuva

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman
Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman
Lataa
Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman
Petri Rouvinen. Kuva: Carl Bergman
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Muistutuskutsu medialle: Miten ilmastonmuutos vaikuttaa julkiseen talouteen 27.3. klo 1027.3.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Ilmoittaudu mukaan valtioneuvostolle tehdyn tutkimuksen webinaariin maanantaina 27.3. klo 10-11 sähköpostilla osoitteeseen tilaisuudet@etla.fi Tervetuloa kuulemaan tutkimustuloksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen julkiseen talouteen. Ilmastonmuutoksen ja sen hillinnän vaikutuksia Suomen julkisen talouden kestävyyteen on nyt ensimmäistä kertaa selvitetty kokonaisvaltaisesti Etlan, Suomen ympäristökeskuksen ja Demos Helsingin yhteisessä tutkimushankkeessa. Tutkimuksen mukaan vihreä siirtymä ja sen aktiivinen edistäminen ovat lähivuosikymmeninä Suomen julkisen talouden kannalta tärkeämmässä roolissa kuin ilmastonmuutoksen vaikutukset. Ilmastonmuutoksen ja sen hillinnän vaikutusketjut julkiseen talouteen ovat pitkät, monimuotoiset ja täynnä epävarmuuksia, joten vaikutusten arviointi edellyttää pitkäjänteistä ja monitieteistä mallinnustyötä. Tutkimuksen julkistustilaisuudessa pääset kuulemaan hankkeen keskeisimmistä tuloksista ja ilmastonmuutoksen talousvaikutusten mallintamisesta. O

Kutsu medialle: Miten ilmastonmuutos vaikuttaa julkiseen talouteen 27.3. klo 1022.3.2023 12:15:42 EET | Tiedote

Ilmoittaudu mukaan valtioneuvostolle tehdyn tutkimuksen webinaariin maanantaina 27.3. klo 10-11 täällä. Tervetuloa kuulemaan tutkimustuloksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen julkiseen talouteen. Ilmastonmuutoksen ja sen hillinnän vaikutuksia Suomen julkisen talouden kestävyyteen on nyt ensimmäistä kertaa selvitetty kokonaisvaltaisesti Etlan, Suomen ympäristökeskuksen ja Demos Helsingin yhteisessä tutkimushankkeessa. Tutkimuksen mukaan vihreä siirtymä ja sen aktiivinen edistäminen ovat lähivuosikymmeninä Suomen julkisen talouden kannalta tärkeämmässä roolissa kuin ilmastonmuutoksen vaikutukset. Ilmastonmuutoksen ja sen hillinnän vaikutusketjut julkiseen talouteen ovat pitkät, monimuotoiset ja täynnä epävarmuuksia, joten vaikutusten arviointi edellyttää pitkäjänteistä ja monitieteistä mallinnustyötä. Tutkimuksen julkistustilaisuudessa pääset kuulemaan hankkeen keskeisimmistä tuloksista ja ilmastonmuutoksen talousvaikutusten mallintamisesta Ohjelma: 10.00 Tilaisuuden avaus, Laura V

Etla: taantuma jää lieväksi, mutta niin jää sitä seuraava kasvukin - ”Nousukausi jää kokematta”21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ennustaa lähivuosiksi vain kituliasta talouskasvua. Etla on alentanut bkt-ennustettaan aiemmasta ja arvioi nyt Suomen bruttokansantuotteen kasvavan ensi vuonna reilun prosentin. Tänä vuonna bkt supistuu 0,3 prosenttia. Suomi ajautui tekniseen taantumaan jo viime vuoden lopussa ja talouskasvua leikkaavat jatkossakin inflaatio, rahapolitiikan kiristyminen sekä Venäjän hyökkäyssota välillisine vaikutuksineen. Yksityinen kulutus ja investoinnit supistuvat tänä vuonna, mutta työllisyysvaikutukset jäävät maltillisiksi.

Muistutuskutsu medialle: Etlan ennuste julki tiistaina 21.3.20.3.2023 09:34:06 EET | Tiedote

Pääseekö Suomi takaisin kasvuun kiinni? Joko inflaatiopiikki alkaa viimein taittua? Miltä korkotaso näyttää tulevina vuosina? Vastauksia kysymyksiin ja muihin lähivuosien talousteemoihin on tarjolla, kun Etla julkistaa vuoden 2023 ensimmäisen talousennusteensa, kevään laajan Suhdanteen. Ennuste julkaistaan verkossa klo 9 ja lukuja käydään tarkemmin läpi klo 9.30 alkavassa julkistuswebinaarissa. Aika: Tiistaina 21.3. klo 9.30–10.30 Paikka: Teams Webinaarissa Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti esittelee Etlan kevään 2023 suhdanne-ennusteen luvut ja arviot niiden takana. Paikalla webinaarissa kommentoimassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat myös Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju sekä ennusteryhmän tutkijat Birgitta Berg-Andersson, Ville Kaitila ja Sakari Lähdemäki. Tilaisuuden ohjelma: 9.30–9.40 Ajankohtaista talouspolitiikasta / toimitusjohtaja Aki Kangasharju 9.40–10.20 Kevään Suhdanne 2023 / ennustepäällikkö Päivi Puonti 10.20–10.30 Keskustelu & kysymykset Ilmoittautuminen viimeistä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme