Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Peukuta uusia harrastuksia helsinkiläisille!

Jaa

Mitä sinä haluaisit harrastaa Helsingissä? Mitä harrastusmuotoja Helsingistä puuttuu? Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan maaliskuussa avattu Ideahaku tuotti lähes sata uuttaa idea, joilla parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen. Kutsumme kaupunkilaiset nyt mukaan arvioimaan ja kannattamaan parhaita ideoita.

Ideahaku tuotti kaiken kaikkiaan 98 uuttaa idea, joilla parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen. Kaikki määräpäivään mennessä lähetetyt ideat ovat nyt nähtävillä Helsingin kaupungin osallistu.hel.fi-palvelusta.

Osallistu.hel.fi:ssä  ideoista on nähtävissä hankkeen nimi sekä tiivistelmä sen toteutuksesta. Kaupunkilaiset voivat käydä kannattamassa suosikkiaan ja kommentoida ideoita. Jokaisella osallistujalla on yksi ääni kutakin ideaa kohden. Ideoita voi kannattaa ja kommentoida 14.5.2018 saakka.

Ideahaulla etsittiin hankkeita, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista ja arkiaktiivisuutta erityisesti niissä ryhmissä, jotka hyötyvät liikkumisesta terveytensä kannalta eniten tai/sekä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja tavoitetaan niitä lapsia ja nuoria, joille ei ole vielä harrastusta.

Näille harrastamista ja liikkumista edistäville hankkeille on varattu Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tämän vuoden budjetista 900 000 euroa, joka jaetaan avustuksina.

Kaupunkilaisten mielipidettä käytetään päätöksenteon tukena, kun Ideahaun tuottamista ideoista valikoidaan joukko ehdotuksia toiselle hakukierrokselle. Näiden valikoituneiden ideoiden hankemalleja kehitetään kesän ajan. Tämän jälkeen ne osallistuvat vielä hankehaun toiselle kierrokselle, joka päättyy 3.8.2018. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta tekee syyskuussa lopulliset päätökset siitä, mille ideoille avustukset myönnetään.

Siirry tarkastelemaan ideoita osallistu.hel.fi-palveluun

Lue lisää avustuksesta harrastamisen ja liikkumisen lisäämiseksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö, nuoriso
p. 041 5121747

Taina Korell
kumppanuuspäällikkö, liikunta
p. 040 350 1898

Veikko Kunnas
kumppanuuspäällikkö, kulttuuri
p. 040 3341204

Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme