Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Peukuta uusia harrastuksia helsinkiläisille!

Jaa

Mitä sinä haluaisit harrastaa Helsingissä? Mitä harrastusmuotoja Helsingistä puuttuu? Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan maaliskuussa avattu Ideahaku tuotti lähes sata uuttaa idea, joilla parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen. Kutsumme kaupunkilaiset nyt mukaan arvioimaan ja kannattamaan parhaita ideoita.

Ideahaku tuotti kaiken kaikkiaan 98 uuttaa idea, joilla parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen. Kaikki määräpäivään mennessä lähetetyt ideat ovat nyt nähtävillä Helsingin kaupungin osallistu.hel.fi-palvelusta.

Osallistu.hel.fi:ssä  ideoista on nähtävissä hankkeen nimi sekä tiivistelmä sen toteutuksesta. Kaupunkilaiset voivat käydä kannattamassa suosikkiaan ja kommentoida ideoita. Jokaisella osallistujalla on yksi ääni kutakin ideaa kohden. Ideoita voi kannattaa ja kommentoida 14.5.2018 saakka.

Ideahaulla etsittiin hankkeita, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista ja arkiaktiivisuutta erityisesti niissä ryhmissä, jotka hyötyvät liikkumisesta terveytensä kannalta eniten tai/sekä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja tavoitetaan niitä lapsia ja nuoria, joille ei ole vielä harrastusta.

Näille harrastamista ja liikkumista edistäville hankkeille on varattu Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tämän vuoden budjetista 900 000 euroa, joka jaetaan avustuksina.

Kaupunkilaisten mielipidettä käytetään päätöksenteon tukena, kun Ideahaun tuottamista ideoista valikoidaan joukko ehdotuksia toiselle hakukierrokselle. Näiden valikoituneiden ideoiden hankemalleja kehitetään kesän ajan. Tämän jälkeen ne osallistuvat vielä hankehaun toiselle kierrokselle, joka päättyy 3.8.2018. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta tekee syyskuussa lopulliset päätökset siitä, mille ideoille avustukset myönnetään.

Siirry tarkastelemaan ideoita osallistu.hel.fi-palveluun

Lue lisää avustuksesta harrastamisen ja liikkumisen lisäämiseksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö, nuoriso
p. 041 5121747

Taina Korell
kumppanuuspäällikkö, liikunta
p. 040 350 1898

Veikko Kunnas
kumppanuuspäällikkö, kulttuuri
p. 040 3341204

Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Chinese New Year to be celebrated in Helsinki at Kansalaistori and in Oodi on 4 February 201921.1.2019 09:01Tiedote

Dancing dragons and lions abound in the Chinese New Year outdoor event on Monday 4 February 16:00–20:00 as the Year of the Dog changes to the Year of the Pig in accordance with the Chinese zodiac. In addition to dragons and lions, the celebrations at Kansalaistori and in Helsinki Central Library Oodi will feature performances from skilled groups of artists arriving from Beijing. Naturally, the wintry festivities will also include a Chinese New Year market, complete with food stalls. During the event, participants will also have the opportunity to watch a live broadcast of the Chinese New Year’s celebration in Beijing. The festivities culminate in fireworks at Töölönlahti.

Det kinesiska nyåret firas i Helsingfors på Medborgartorget och i Ode 4.2.201921.1.2019 09:00Tiedote

Måndagen den 4 februari kl. 16–20 dansar drakar och lejon för att fira det kinesiska nyåret i ett utomhusevenemang, då Hundens år byter till Grisens år enligt det kinesiska horoskopet. Festen sprider sig från Medborgartorget till centrumbiblioteket Ode och utöver de dansande drakarna och lejonen ser vi också uppträdanden av skickliga konstnärsgrupper från Peking. Det kinesiska nyårets marknad med sina matstånd är också en väsentlig del av denna vinterkarneval. Vid evenemanget kan man också följa med de kinesiska nyårsfestligheterna i direktsändning från Peking. Festligheterna kulminerar i fyrverkeri vid Tölöviken.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään Helsingissä Kansalaistorilla ja Oodissa 4.2.201921.1.2019 08:59Tiedote

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat kiinalaisen uudenvuoden ulkoilmatapahtumassa maanantaina 4. helmikuuta klo. 16–20 kun Koiran vuosi vaihtuu Sian vuodeksi kiinalaisessa horoskoopissa. Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin levittäytyvässä juhlassa nähdään tanssivien lohikäärmeiden ja leijonien lisäksi Pekingistä saapuvien taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä. Kiinalaiset uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista karnevaalia. Tapahtumassa voi myös seurata kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä Pekingistä. Juhlan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella.

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme