Jyväskylän yliopisto

Phillip Watts evoluutiogenetiikan professuuriin

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on ottanut FT Phillip Wattsin matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan evoluutiogenetiikan professorin tehtävään 1.6.2019 alkaen.

Watts on väitellyt tohtoriksi Liverpoolin yliopistosta vuonna 1997. Hän on työskennellyt tutkijana Oulun yliopistossa sekä Liverpoolin ja Stirlingin yliopistoissa Iso-Britanniassa. Tällä hetkellä hän toimii Oulun yliopiston professorina. Watts on Oulun yliopiston dosentti. Hän on viettänyt 14 kuukauden tutkimussapatin Jyväskylän yliopistossa vuosina 2011-2012.

Wattsilla on vahva kokemus opetustyöstä ja tohtori- ja maisteritason opinnäytteiden ohjaamisesta Suomessa ja Iso-Britanniassa. Hän on tutkijana tuottelias ja julkaissut suuren määrän artikkeleita alansa merkittävimmissä tieteellisissä lehdissä. Wattsilla on kokemusta tutkimusrahoituksen hankkimisesta sekä kansainvälisestä tutkimusyhteistyöstä. Lisäksi hän on toiminut tieteellisten lehtien ja rahoittajatahojen arvioitsijana.

Wattsin erityisosaamista ovat populaatio-, suojelu- ja käyttäytymisgenetiikka ja -genomiikka sekä metagenomiikka. Hän yhdistelee tutkimuksessaan kenttä- ja laboratoriokokeita genetiikan ja genomiikan tutkimusmenetelmiin määrittääkseen organismien, esimerkiksi mikrobien ja nisäkkäiden, kelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Yhteyshenkilöt

Professori Phillip Watts, phillip.watts@oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Väitös 14.8.2020: Mitä silmämme kokevat? Uusi tulkinta Merleau-Pontyn ruumiinfenomenologiasta (Yli-Tepsa)9.7.2020 11:29:20 EESTTiedote

Kun havaitaan kohde, nähdään vaikkapa sohva, katseen on jo täytynyt tarkentua siihen. Huomion kiinnittämistä on luontevaa kuvailla aivoissa tapahtuvana prosessina, joka säätelee silmien liikettä. Entä jos prosessia pitää kuvailla kokemuksellisesti? Mitä koetaan ennen kuin varsinaisesti havaitaan, vai koetaanko mitään? Onko havaitsemista edeltävä katseen tarkentuminen ja huomion kiinnittyminen luonteeltaan tiedostamatonta, ja tapahtuuko havaitsemisessa siirtymä tiedostumattomasta tietoiseen?

Vertailu osoitti: suomalaisten yksinolo lisääntynyt8.7.2020 10:06:30 EESTTiedote

Koronan aikana on huomattu yksinolon lisääntyminen. Suomalaisten sosiaalinen etäisyys on tutkimusten mukaan muuttunut tosin jo aiemmin. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on tarkastellut ajankäyttöaineistojen avulla sosiaalisen vuorovaikutuksen muutosta 1980-luvulta 2010-luvulle. Ryhmä osallistui myös kansainväliseen tutkimukseen, jossa vertailtiin lasten ja nuorten ajankäyttöä Suomessa, Englannissa ja Espanjassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme