Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Picassosta Pyykköön -näyttelyssä vieraili yli 10 000 kävijää

Jaa

Kesänäyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä houkutteli Kimmo Pyykkö -taidemuseoon kahdessa ja puolessa kuukaudessa yhteensä 10 287 museokävijää. Erityisesti tapahtumat kiinnostivat: opastuksille ja tapahtumapäiviin osallistui lähes 3000 kävijää.

Urpo, Hymy ja Jeppe  Lahtisen taidekokoelma houkutteli väkeä kesänäyttelyyn. Kuva: Tero Hakala.
Urpo, Hymy ja Jeppe Lahtisen taidekokoelma houkutteli väkeä kesänäyttelyyn. Kuva: Tero Hakala.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä esitteli lehtikeisari Urpo Lahtisen, Hymy Lahtisen ja heidän poikansa Jeppe Lahtisen keräämän taidekokoelman helmiä. Näyttely oli esillä 16.6.–9.9.2018.

Kahden ja puolen kuukauden aikana näyttelyyn tutustui yhteensä 10 287 museokävijää. Opastuksia ja erilaisia teemallisia tapahtumapäiviä järjestettiin 37. Niihin osallistui yhteensä 2941 kävijää.

– Olemme hyvin iloisia, että ensimmäinen varsinainen kesäajan näyttelymme houkutteli kävijöitä yli odotusten. Meillä vieraili paljon ensikertalaisia, jotka kertoivat vaikuttuneensa paitsi Lahtisten ainutlaatuisesta kokoelmasta myös Kangasala-talosta kokonaisuutena, Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen hehkuttaa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia näyttelyitä ja ensi kesää. Nyt lauantaina meillä avautuu kaksi uutta, korkeatasoista näyttelyä, joissa nähdään Pekka Luukkolan upeita maisemakuvia sekä Kimmo Pyykön pronssiveistoksia, Kotilainen jatkaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää vuosittain kolme vaihtuvaa näyttelyä. Syksyllä 2018 esillä on Pekka Luukkolan valokuvia suomalaisesta maisemasta sekä Kimmo Pyykön Elämänlanka, jossa nähdään pronssiveistoksia vuosilta 2000–2010.

Taidemuseon pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee avaa kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön elämän ja taiteilijanuran vaiheita. Kangasala-talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö -taidemuseo avattiin vuoden 2015 alussa.

Mediakuvia: https://www.dropbox.com/sh/iwcksbxsz4e0djk/AADYTUEcrC-UmDjdvKqzKWVoa?dl=0
Teostiedot ja kuvaajien nimet tiedostojen nimissä mainittava julkaistaessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Urpo, Hymy ja Jeppe  Lahtisen taidekokoelma houkutteli väkeä kesänäyttelyyn. Kuva: Tero Hakala.
Urpo, Hymy ja Jeppe Lahtisen taidekokoelma houkutteli väkeä kesänäyttelyyn. Kuva: Tero Hakala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kutsu medialle: Tapaa Samuli Heimonen Monesta yksi -näyttelyn ripustusviikolla10.1.2019 09:13Kutsu

Kuvataiteilija Samuli Heimosen laaja yksityisnäyttely nähdään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla 26.1.–19.5.2019. Heimonen ripustaa näyttelyään viikoilla 3 ja 4, jolloin medialla on mahdollisuus tutustua ripustusprosessiin ja haastatella Heimosta henkilökohtaisesti. Haastattelupäivät ovat ti 15.1. tai ti 22.1. Kutsuvierasavajaiset pidetään la 26.1. klo 13 ja yleisölle avoimet ovet samana päivänä klo 15-17. Media on tervetullut näyttelyn avajaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme