Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pienen Lapinjärven lintuvesikunnostukselle myönnettiin vesitalouslupa

Jaa

Kuopion Maaningalla sijaitsevaa Pientä Lapinjärveä kunnostetaan ruoppaamalla allikoita, poistamalla kasvillisuutta sekä rakentamalla linnuille pesimäsaarekkeita.

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle on myönnetty vesilain mukainen lupa Pienen Lapinjärven lintuvesikunnostukseen tarvittaville toimenpiteille. Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämässä luvassa sallitaan kunnostukseen kuuluvat ruoppaukset ja kasvillisuuden poisto sekä pesimäsaarekkeiden rakentaminen ruoppausmassoista.

Ruoppauksessa ei poisteta pohjasedimenttiä. Kunnostustoimenpiteiden ajankohta rajattiin lintujen pesimäajan, viitasammakon lisääntymisajan sekä yleisen virkistyskäyttökauden ulkopuolelle, joten toimenpiteitä voidaan tehdä 1.9.–31.3. välisenä aikana. Hankkeelle ei myönnetty valmistelulupaa töiden aloittamiseksi ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Lupapäätös nro 52/2022 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (ylupa.avi.fi). Päätös löytyy palvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron ISAVI/2204/2022.

Lisätietoja
ympäristöylitarkastaja Maria Kunnari p. 029 501 6872
ympäristöylitarkastaja Tomi Puustinen p. 029 501 6873

etunimi.sukunimi@avi.fi

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen vaatii kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja viestintää - Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui12.8.2022 15:31:41 EEST | Tiedote

Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on heikentää turvallisuuden tunnetta sekä aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa. Suojautumiseen tarvitaan henkistä kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja vahvaa viestintää. Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui luomaan yhteistä tilannekuvaa alueeltaan. Kokouksen pääteemana oli informaatiovaikuttaminen ja siihen vastaaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme