Lapinjärven kunta

Pieni kunta kehitti oman työllisyysvalmennuksen

Jaa

Lapinjärvellä työttömyys laski vuodessa eniten Uudenmaan kunnista, käy ilmi ELY-keskuksen kesäkuussa julkaistusta työllisyyskatsauksesta. Lasku oli peräti 25 prosenttia.

Lapinjärvi käänsi työttömyyden laskuun

Onnistuneen työttömyyden hoidon taustalla on osittain kunnan kokeellinen Taitopaikka-valmennus.

- Halusimme tehdä itse työllisyyden parantamiselle jotain, kun tuntui, että työttömät eivät löytäneet töitä ja samaan aikaan monet yrittäjät valittelivat, että eivät löydä työntekijöitä, kunnanjohtaja Tiina Heikka kertoo.

Taitopaikka-toiminnassa alueen työttömät kutsutaan mukaan vapaaehtoiseen valmennusohjelmaan. Valmennusjakson aikana heidän tilanteensa kartoitetaan ja heille etsitään yksilöllisesti työ-, koulutus- tai työkokeilupaikka.

- Taitopaikka ei ole mikään työttömien puuhailukeskus, vaan tavoitteellinen toimintamalli, jossa etsitään henkilön vahvuudet yksilöllisesti ja laaja-alaisesti. Kaikilla on omat osaamisvahvuutensa, Taitopaikan työelämävalmentaja Joel Rosenberg toteaa.


Hyvä tyyppi hyvään yritykseen

Työnhakijat pääsevät valmennuksessa osaksi Taitopaikka-yhteisöä, jossa kokeillaan monipuolisesti eri työtehtäviä. Jakson aikana asiakkaiden sosiaaliset, psyykkiset ja työtaidot vahvistuvat .

Erityisen toimivan mallista on tehnyt yrityksiä kiertävä työvalmentaja ”Luotsi”, joka hakee kohdennetusti työpaikkoja työttömille.

- Usein yrittäjä etsii hyvää tyyppiä ja toisaalta ei ehdi käymään läpi raskasta rekrytointiprosessia. Luotsi auttaa yrityksiä ja työntekijöitä löytämään toisensa, Rosenberg toteaa.

Valmennusjakso päättyy ilahduttavan usein siihen, että Luotsi löytää alueen avoimista työpaikoista tai piilotyöpaikoista sopivan asiakkaalle.

 

Rajattomat mahdollisuudet
itsensä toteuttamiseen

Taitopaikka-valmennuksessa kolme kuukautta ollut lapinjärveläinen Janne Ylönen on erittäin tyytyväinen valmennusjakson antiin:

- Taitopaikka oli hyvä kipinä työelämään, siellä oli rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseään.

Janne sai valmennusjakson jälkeen töitä huoltomiehenä:

- Ihan alussa jännitti, mutta olen maalaispoikana paljon tehnyt - pärjään hyvin eikä pomon ole juuri tarvinnut neuvoa.

Työnantajat saavat myös Taitopaikasta henkilökohtaista palvelua, heitä tavataan kasvotusten ja autetaan löytämään sopiva taitaja tarjolla olevaan tai luotavissa olevaan työpaikkaan. Paikalliset yritykst ovat tarttuneet hyvin uuteen toimintamalliin. Lapinjärveläisen Hotelli Hanhen toimitusjohtaja Vasily Sergeevich on kahden entisen Taitopaikkalaisen uusi työnantaja:

- Taitopaikka auttoi merkittävästi sopivan työntekijän löytämisessä. Siitä oli todella paljon hyötyä.

Lapinjärven Porlammilla toimiva Taitopaikka-valmennus on avoinna myös lähikuntien työttömille työnhakijoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme