Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Pienituloisten eläkkeensaajien ahdinko jatkuu

Jaa

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry on pettynyt Valtiovarainministeriön budjettiriihen antiin. Toisin kuin ministeri Orpo tiedotustilaisuudessa totesi, välittämiseen ei todellakaan näytetä panostettavan ainakaan ikäihmistemme osalta.

-          Ennen Valtiovarainministeriön budjettiriihtä EKL vaati lopultakin toimenpiteitä heikossa asemassa olevien eläkkeensaajiemme puolesta. Toiveemme ei toteutunut ja ne siirtyivät nyt hallituksen budjettiriiheen, toteaa EKL:n puheenjohtaja Simo Paassilta.

Muun muassa kansaneläkeindeksin jäädytykset ja leikkaukset, palvelumaksujen suuret korotukset, sairasvakuutuskorvauksien leikkaukset, energiaverojen nosto sekä Kelan matkakustannusten omavastuuosuuden nosto ovat kiristäneet täysin kohtuuttomasti juuri jo ennestään heikoimmin pärjäävien eläkkeensaajien taloudellista asemaa. Edellä mainittujen päälle nyt tulevat kiinteistöverojen korotukset toteutuessaan heikentävät heidän asemaansa yhä edelleen. Korotukset näkyvät asumiskulujen nousuna riippumatta siitä, asutko omistusasunnossa tai vuokralla.

-          Eläkkeensaajien Keskusliitto on jo pitkään kantanut suurta huolta eläkeläisten toimeentulo-ongelmista maassamme. Tätä ongelmaa ei kerta kaikkiaan hoideta takuueläkkeen kahdeksan euron korotuksella ensi vuoden vaihteessa. Takuueläkkeen saajista on yli 65 vuotiaita noin 40 prosenttia (tilastot vuoden 2015 lopussa) ja tämä tarkoittaa hieman alle 40 000 henkilöä.

Vetoamme hallituksen budjettiriiheen, että pienituloisten taloudellisen tilanteen parantamiseksi toteutettaisiin kansaneläkkeen reilu tasokorotus. Yksinäisen eläkkeensaajan kansaneläke on mahdollisimman nopeasti nostettava takuueläkkeen tasolle. Sitä kautta nousisi myös kansaneläkettä saavien määrä ja useampi pientä työeläkettä saava saisi helpotusta elämäänsä. EKL ei odota, että kansaneläkkeen korotus takuueläkkeen tasolle tehtäisiin kerralla, mutta työ on nyt lopultakin aloitettava.

-          Vaadimme yhä, että Suomeen on nyt laadittava toimenpideohjelma, jolla eläkeläisköyhien lukumäärä käännetään laskuun. Kansaneläkkeisiin suunnitelluista indeksijäädytyksistä vuosiksi 2018 ja 2019 on myös ehdottomasti luovuttava. Oli todella suuri pettymys, ettei tästä asiasta saatu päätöstä VM:n budjettiriihessä, päättää puheenjohtaja Paassilta.

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

puheenjohtaja Simo Paassilta, 050 522 1201

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Haapaniemenkatu 14
00530 Helsinki

09 612 6840, ekl@elakkeensaajat.fihttp://www.elakkeensaajat.fi

MIKÄ ON EKL?

– Eläkkeensaajien aktiivinen edunvalvoja

– Perustettu 1962, takana jo 55 vuotta aktiivista toimintaa

– Lähes 85 000 jäsentä 325 yhdistyksessä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

KANNANOTTO: Kuin tuuleen huutaisi – hallitus viis veisaa maamme heikoimmista12.4.2018 12:43Tiedote

Hallituksen kokous 12.4.2018. Hallituskauden viimeinen kehysriihi osoitti, ettei hallitukselta juurikaan tipu ymmärrystä maamme vähävaraisille ja heikko-osaisille. Koko kauden harjoitettu linja, jossa leikkaukset on kohdistettu yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa oleviin, on ollut käsittämätöntä ja karmeaa katseltavaa. Etenkin, kun ennen viime eduskuntavaaleja annettiin lupauksia, ettei opiskelijoiden, lapsiperheiden, eläkeläisten ja muiden tuensaajien euroista leikata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme