Suomen riistakeskus Satakunta

Pienten hirvieläinten metsästyksen tulos riistakeskus Satakunnan toimialueella

Jaa

Pyyntiluvanvaraisten pienten hirvieläinten, valkohäntäpeuran ja kuusipeuran, sekä metsäkauriin metsästys päättyi tammikuun lopussa.

Valkohäntäpeurasaalis kasvoi

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 4892 valkohäntäpeuraa. Saalismäärä kasvoi edellisestä vuodesta 675 yksilöllä. Saman kokoluokan saalismäärään päästiin edellisen kerran vuonna 2010. Saaliista 59 % oli vasoja, ja aikuisista saalispeuroista uroksia 66 %.

Korkea saalismäärä kertoo osaltaan peurakannan vahvuudesta. Metsästäjien arvion mukaan lisääntyneestä metsästyksestä huolimatta talvehtimaan jäänyt valkohäntäpeurakanta kasvoi aikaisemmasta. Muutaman vuoden takainen kannan laskeva kehitys näyttää jääneen lyhytaikaiseksi.  Eläinten määrää on tiheimmän kannan alueilla pyritty tietoisesti alentamaan peurakolarien vähentämiseksi.

Valkohäntäpeurakanta on alueella kuitenkin hyvin epätasaisesti jakautunut.  Vahvimmat kannat tavataan alueen eteläosissa, kun taas pohjoisosissa kanta on paikoitellen hyvinkin vaatimaton.

Kuusipeuroja kaadettiin 9 yksilöä.

Satakunnan alueella esiintyvästä kuusipeurapopulaatiosta kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 6 aikuista eläintä ja 3 vasaa. Kuusipeuroja esiintyy Satakunnassa varsin suppealla alueella Merikarvialla ja Porin pohjoisosassa.

Metsäkaurissaaliissa kasvoi 10 prosenttia

Metsäkauriita saatiin päättyneellä kaudella Satakunnan toimialueella saaliiksi 547 yksilöä. Määrä on noin 10 % enemmän kuin edellisellä kaudella. Nyt saatu saalismäärä on 10 vuoden keskimääräistä arvoa korkeampi. Eniten metsäkauriita saatiin saaliiksi vahvimman kannan alueelta toimialueen lounaisosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Impola, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2321, antti.impola@riista.fi

Reima Laaja, riistasuunnittelija, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2322, reima.laaja@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Satakunta
Suomen riistakeskus Satakunta
Porintie 9 B 6
29250 Nakkila

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, entisen Viljakkalan, Sastamalan ja Punkalaitumen kuntien alueet Pirkanmaalta. Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Satakunta

Hirvieläimille aikaisempaa enemmän kaatolupia15.7.2015 15:00:35 EESTTiedote

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty metsästyskaudelle 2015 – 2016 pyyntilupia 1798 kpl hirvelle, 4921 kpl valkohäntäpeuralle ja 21 kpl kuusipeuralle. Hirvellä ja valkohäntäpeuralla lupamäärät kasvoivat noin kymmenyksellä viime kauteen nähden. Hirven osalta myös pankkilupien määrä on monin paikoin aikaisempaa suurempi. Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys alkaa tänä vuonna lauantaina 26. syyskuuta.