Espoon kaupunki - Esbo stad

Pihlajalinna vastaa Espoon ulkoistetun terveysaseman palvelutuotannosta 1.1.2022 alkaen

Jaa

Espoon ulkoistetun terveysaseman toiminnasta vastaa vuoden 2022 alusta alkaen Pihlajalinna. Pihlajalinna tuottaa terveysasemapalvelut Espoon kaupungin toimeksiannosta. Palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla. Ulkoistettu terveysasema sijaitsee Matinkylässä ja se vastaa tällä hetkellä mm. Kuitinmäen, Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveysasemapalveluista.

”Ulkoistettu terveysasema on osa Espoo-tarinan mukaista monituottajamallia. Pihlajalinnalla on pitkä kokemus julkisten sote-palvelujen tuottamisesta ja uskon, että palvelut jatkuvat Matinkylässä erittäin laadukkaina” sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen. ”Terveysaseman avaamista on suunniteltu hyvässä yhteistyössä ja tavoitteenamme on, että potilaiden näkökulmasta siirtymä tulee olemaan sujuva.”

”Tuotamme laadukasta espoolaista terveysaseman lääkäri-hoitaja-vastaanottopalvelua uudella tiimimallilla, jossa palveluun pääsy on nopeaa. Digitaaliset palvelut etävastaanottoina ovat osa terveysaseman palveluita. Pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat saavat oman yhteyshenkilön”, Pihlajalinna Uusimaan aluejohtaja Riia Siivikko kertoo.

Terveysasema tulee toimimaan osoitteessa Piispanportti 10, 5. kerros. Kyseessä on siis sama talo, missä ulkoistettu asema tälläkin hetkellä sijaitsee. Ulkoistetun terveysaseman nimeä ei ole vielä päätetty.

Ulkoistetun terveysaseman hankinta kilpailutettiin, kun Oma Lääkärisi Matinkylän sopimuskausi tuli päätökseen. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna. Oma Lääkärisi Matinkylän väestövastuulla olleet espoolaiset siirtyvät Pihlajalinnan asiakkaiksi automaattisesti. Asiakkaat, joita muutos koskee, tulevat saamaan tiedon asiasta kirjeellä kotiinsa loppuvuoden aikana.

Espoossa toimii kahdeksan terveysasemaa, kaksi palveluseteliterveysasemaa Espoon keskuksen alueella sekä yksi ulkoistettu terveysasema Matinkylässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen, 040 636 8983, markus.paananen@espoo.fi
Pihlajalinna Uusimaa, aluejohtaja Riia Siivikko,  050 529 9784, riia.siivikko@pihlajalinna.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 13.10.202113.10.2021 21:23:24 EEST | Tiedote

Lautakunta palautti valmisteluun perusopetuksen iltapäivätoiminnan uudet järjestämisperiaatteet Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet valmisteluun. Lautakunta esitti, että iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteiden valmistelussa huomioidaan se, että myös yritykset voivat osallistua avustettuun toimintaan, kuten Vantaalla ja Helsingissä. Iltapäivätoiminnan välipalat esitettiin hankittavan Espoon ruokapalvelujen kautta. Lautakunta katsoi, että palveluntuottajan tulisi voida valita palveluntuottajaksi myös muun kuin Espoo Catering, mikäli välipala pystytään muulla tavoin järjestämään laadukkaasti. Ostopalveluiden osuutta oli esityksen mukaan tarkoitus lisätä. Lautakunta haluaa varmistaa, etteivät ostopalvelun korit muodostu liian suuriksi, vaan mahdollisimman monella palveluntuottajalla on mahdollisuus tuottaa palvelua. Palveluntuottajilla tulisi myös olla mahdollisuus laskuttaa niin sanottu vanhempien osuu

De bostadslösas natt 17.10 ställer frågan om den bostadslösa blivit utslagen eller själv ställt sig utanför13.10.2021 10:15:22 EEST | Tiedote

Temat för De bostadslösas natt i år är Utanför – utslagen vs. exkluderad. Temat Utanför lyfter fram de orsaker till bostadslöshet som beror på samhällets strukturer. Medborgarrörelsen för De bostadslösas natt kräver åtgärder för att bekämpa utslagning och bostadslöshet på bostadsmarknaden. Enligt Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s statistik fanns det i Esbo i fjol sammanlagt 523 bostadslösa personer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme