Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pihlajamäen nuorisopuiston korjaustyöt ovat valmistuneet

Jaa

Pihlajamäen nuorisopuiston Freestyle parkin korjaustyöt ovat valmistuneet ja puisto on nyt ammattilaisten tarkistuksen jälkeen käyttövalmis ja turvallinen. Freestyle park on suosittu helsinkiläisten bmx-pyöräilijöiden, scoottaajien, skeittaajien ja maastopyöräilijöiden harrastuspaikka.

Pihlajamäen nuorisopuisto, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto / Hannu Nieminen
Pihlajamäen nuorisopuisto, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto / Hannu Nieminen

Pihlajamäen nuorisopuiston Freestyle park on ollut käyttökiellossa huonon kunnon vuoksi syyskuusta 2018 alkaen. Freestyle parkin materiaalina on käytetty pääasiassa vaneria, joka on esimerkiksi skoottaajille ja bmx-pyöräilijöille joustava ja toimiva, mutta varsinkin ulkokäytössä materiaali kuluu nopeasti ja vaatii jatkuvaa ylläpitoa.

Skeittipuisto on avattu ensimmäistä kertaa vuonna 1998, joten siitä on jo yli 20 vuotta, kun ensimmäiset harrastajat pääsivät harjoittelemaan alueelle. Alun perin Savelan skeittipuistona tunnettu alue laajennettiin Pihlajamäen nuorisopuistoksi vuonna 2009. Tällä hetkellä puistoa käyttävät helsinkiläiset bmx-pyöräilijät, scoottaajat, skeittaajat ja maastopyöräilijät. Freestyle park on erittäin suosittu ja puisto tunnetaan harrastajien keskuudessa ympäri Suomea.

Kesäisin Pihlajamäen nuorisopuisto tarjoaa kesätyöpaikan useille kesätyöntekijöille ja siellä toimii kahvila Linnunpesä. Puistossa on myös yksi kaupungin laillisista graffitipaikoista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lea Packalen
toiminnanjohtaja
kulttuuri ja vapaa-aika / nuoriso / Pohjoinen nuorisotyö / Viikin nuorisotyöyksikkö
puh. 09 310 89084, 040 7273083
lea.packalen@hel.fi

Heidi Hållman
aluepäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika / nuoriso
puh. 09 310 71608, 040 6700038
heidi.hallman@hel.fi

Kuvat

Pihlajamäen nuorisopuisto, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto / Hannu Nieminen
Pihlajamäen nuorisopuisto, kuva: nuorisopalvelujen kuva-arkisto / Hannu Nieminen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme