SDP EDUSKUNTA

Piirainen ja Kyllönen: Kainuuseen hyvin lisärahoitusta liikenne- ja luontokohteisiin!

Jaa

Sosialidemokraattien ja vasemmiston kainuulaiset kansanedustajat Raimo Piirainen ja Merja Kyllönen ovat tyytyväisiä vuoden 2022 budjettimietinnön yhteydessä valmistuneiden eduskunnan jakovaran kohdennuksista Kainuuseen ja sen lähialueille. He molemmat ovat eduskunnan valtiovarainvaliokunnan ja sen liikennejaoston ja maatalousjaoston jäseniä.

Kainuulaiset kansanedustajat SDP:n Raimo Piirainen (kuvassa) ja vasemmiston Merja Kyllönen tiedottivat yhdessä, valtiovarainvaliokunnan budjettimietinnön vuodelle 2022 valmistuttua, tänään Kainuuseen toteutuvista liikenne- ja ympäristöhankkeista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Kainuulaiset kansanedustajat SDP:n Raimo Piirainen (kuvassa) ja vasemmiston Merja Kyllönen tiedottivat yhdessä, valtiovarainvaliokunnan budjettimietinnön vuodelle 2022 valmistuttua, tänään Kainuuseen toteutuvista liikenne- ja ympäristöhankkeista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– Nyt rahoituksen saaneilla hankkeilla saadaan eteenpäin pieniä ja keskisuuria kohteita, jotka eivät meinaa edetä ilman, että niihin korvamerkitään eduskunnan päätöksellä rahoitus. Erityisen toimivaksi malli on osoittautunut pienten liikennehankkeiden kohdalla sekä luontomatkailun edistämiseen tähtäävissä luontokohteissa, joiden suosio on korona-aikana noussut moninkertaisesti, perustelevat Piirainen ja Kyllönen ”joululahjarahojen” jakologiikkaa.

Liikennehankkeissa painotus oli liikenneturvallisuutta, elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kävelyä ja pyöräilyä edistävissä tiehankeissa, joita rahoitettiin yhteensä 48 kappaletta 18,240 miljoonalla eurolla.

– Liikennehankkeista rahoitusta saaviksi kohteiksi valikoituivat maantie 18835:n perusparannus 300 000 eurolla Pudasjärven ja Posion välillä, tarkemmin Sarakylän ja Kouvan välillä; Kuusamossa Junttilantien ja Torangin välillä valtatie 5:n jalkakäytävän ja pyörätien suunnitteluun 200 000 euroa; Kajaanissa valtatie 6:n Karankalahti-Eevala 17,3 kilometrin välin valaistukseen 600 000 euroa sekä Kajaanin seudun jalankulku- ja pyöräteiden uudelleen päällystämisiin 500 000 euroa, listaavat Piirainen ja Kyllönen liikenneministeriön pääluokan hankkeita.

Ympäristöministeriön pääluokasta lisärahoitusta kohdennettiin kansallispuistoihin, luonto- ja kulttuurihistoriallisiin kohteisiin yhteensä 1,535 miljoona euroa.

– Talaskankaan luonnonsuojelualueen retkeilyreitistön uudelleenlinjaukseen ja merkintään sekä pitkosten, siltojen ja taukopaikkojen kunnostukseen 50 000 euroa; Oulujärven Ärjänsaareen rakennettaan kuivakäymälä sekä puretaan kaksi rakennusta 80 000 eurolla; Kuhmossa Iso-Palonen-Elimyssalo-Kokkamo reittikokonaisuuden pitkosten, siltojen sekä taukopaikkojen kunnostukseen ja opasteisiin 60 000 euroa; Puolangan Hepokönkään geopolun rakenteiden kunnostus ja esteettömän polun vahvistaminen 40 000 eurolla sekä Hyrynsalmen Saarijärven Jääkäripirtin kunnostukseen ja tärpättitehtaalta Saarijärven rantaan vievän reitin pitkosten ja siltojen kunnostukseen 50 000 euroa, luettelevat Piirainen ja Kyllönen kohteita Kainuusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Kyllönen 050 448 4853

Kuvat

Kainuulaiset kansanedustajat SDP:n Raimo Piirainen (kuvassa) ja vasemmiston Merja Kyllönen tiedottivat yhdessä, valtiovarainvaliokunnan budjettimietinnön vuodelle 2022 valmistuttua, tänään Kainuuseen toteutuvista liikenne- ja ympäristöhankkeista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Kainuulaiset kansanedustajat SDP:n Raimo Piirainen (kuvassa) ja vasemmiston Merja Kyllönen tiedottivat yhdessä, valtiovarainvaliokunnan budjettimietinnön vuodelle 2022 valmistuttua, tänään Kainuuseen toteutuvista liikenne- ja ympäristöhankkeista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen: taloutta hoidettu hyvin, tulevaisuuteen luotaavaa politiikkaa tarvitaan26.1.2022 16:08:06 EET | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen pitää talouden arviointineuvoston raporttia odotettuna ja kokonaistilanteen hyvin huomioon ottavana. - On hyvä, että myös talouden arviointineuvosto tuo esiin sen tosiasian, että finanssipolitiikka on ollut oikein mitoitettua ja elvyttävä politiikka perusteltua vuosien 2020 ja 2021 aikana, kun koronakriisi on pyyhkäissyt läpi yhteiskuntamme. Näin on saatu talouden pyörät pidettyä pyörimässä ja ehkäisty työttömyyttä ja sitä myöden talouskriisin syvenemistä, toteaa Mäkinen. Mäkinen huomauttaa kuitenkin, että arviointineuvoston samaan aikaan kritisoima kehystason nosto on mahdollistanut tarvittavan elvyttävän talouspolitiikan. Mäkinen muistuttaa samalla, että tämän vuoden talousnäkymät ovat myös yhä epävarmat. - Se mistä lienemme kaikki yhtä mieltä, on julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyydestä huolehtiminen ja tähän on syytä alkaa pian kiinnittää huomiota. Kuitenkin samalla tulee muistaa, että sopeutuksen tulee olla

SDP:n Johan Kvarnström: On korkea aika panostaa valtatie 25:een ja kunnostaa Hanko–Hyvinkää-rata26.1.2022 12:16:03 EET | Tiedote

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) näkee Liikenneväyläviraston tänään esittelemässä investointiohjelmassa erittäin hyviä elementtejä. Hän pitää ohjelmaa tärkeänä ja on erityisen tyytyväinen Hanko–Hyvinkää-radan perusparannushankkeisiin ja valtatie 25:n parantamiseen. Samalla hän arvostelee sitä, että panostukset rantarataan eivät ole mukana.

SDP:n Riitta Mäkinen: väyläverkon investointiohjelmaesitys on Keski-Suomelle hyvä alku26.1.2022 11:03:28 EET | Tiedote

SDP:n jyväskyläläinen kansanedustaja Riitta Mäkinen tervehtii ilolla valtion väyläverkon investointiohjelmaesitystä, mutta toteaa sen vaativan myös jatkotyöstöä ennen kuin lopullisia päätöksiä investoinneista tehdään. - Keski-Suomen hankkeita on tässä alustavassa, virkavalmisteluna tehdyssä esityksessä huomioitu kohtuullisesti ja mukana on useita pienempiä pääväylien parannushankkeita. Esityksessä investointiohjelmaan on nostettu pääväylien parantamiseksi Keski-Suomen alueella VT4 Leivonmäen pohjoispuolella (12milj. euroa), VT4 Vestonmäen kohta (8 milj. euroa), VT4 Oravasaaren eritasoliittymä (5milj euroa). VT9 Jämsä-Korpilahti (16 milj. euroa) on sisällytetty pääväylien parantamisen ns. B-koriin, johon sisältyvät hankkeet edellyttävät vielä jatkosuunnittelua ennen hankkeiden toteuttamista. Mäkinen muistuttaa kuitenkin, että varsinaiset päätökset rahoituksesta tehdään myöhemmin, ja niiden toteutumista on nyt edistettävä voimakkaasti. Mäkinen on erittäin tyytyväinen siihen, että VT4 per

SDP:n Kansanedustaja Salonen Väyläviraston investointiohjelmasta: Kasitielle jäämässä vielä merkittäviä puutteita26.1.2022 10:03:57 EET | Tiedote

Väylävirasto on julkaissut investointiohjelmansa vuosille 2022-2029. Kyseessä on virkamiesesitys, jossa ehdotetaan seuraavien vuosien toteuttavat liikennehankkeet. Lopulliset päätökset toteutettavista hankkeista tekee kuitenkin aina eduskunta. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) kommentoi, että ohjelmassa on mukana Satakunnalle tärkeitä hankkeita, mutta myös puutteita. - Investointiohjelmassa on tunnistettu alueen kehittämistarpeita ja joidenkin tärkeimpien liikennekohteidemme kiireellisyys. Rahoitettavaksi on nostettu esimerkiksi Vt 2 parantaminen Porin keskustassa, johon investointiohjelmassa suunnataan 60 miljoonaa euroa. Pidän kiitettävänä myös sitä, että suomalaisen raideliikenteen kilpailukyvylle tärkeä Tampere-Pori/Rauma-radalla toteutettava Digirata-hanke on nostettu ohjelmassa esiin. Suomen viennille elintärkeän kasitien osalta ohjelmaan jää kuitenkin valitettavasti vielä merkittäviä puutteita, Salonen kommentoi. Pääväyläasetuksen mukaan pääväylien nopeusrajoitusten tulisi

SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmassa hyvät näkymät Kaakkois-Suomen liikenneyhteyksien ja elinvoiman kehittämiseen26.1.2022 10:00:50 EET | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on ilahtunut Väyläviraston tänään julkaisemasta investointiohjelmasta vuosille 2022–2029. Kyseessä on Väyläviraston ehdotus tulevien kahdeksan vuoden aikana käynnistettävistä uusista väylähankkeista. Erikokoisia ehdotettavia hankkeita on raide- tie- ja vesiliikenteen osalta ympäri Suomea. - Olen erityisen tyytyväinen siihen, että investointiohjelmassa on tunnistettu väyläverkon parantamisen tarpeet Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Vaalipiirin alueella on paljon liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden ja alueellisen saavutettavuuden kannalta kriittisiä kohteita erityisesti rataverkolla. Siksi onkin hienoa, että investointiohjelmaan on sisällytetty niin Imatran liikennepaikan kehittäminen, lisäraide Kotolahti–Mussalo-välillä Kotkassa, Vainikkalan ratapihan pienet kehitystoimenpiteet, matka-aikojen lyhentäminen Imatra–Joensuu ja Kouvola – Kuopio -väleillä, Lauritsalan liikennepaikan kehittäminen, väl

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme