SDP EDUSKUNTA

Piirainen (sd) parlamentaarisen maatalouden arviointiryhmän puheenjohtajaksi

Jaa

Kansanedustaja Raimo Piirainen on valittu parlamentaarisen maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän puheenjohtajaksi. Ryhmä etsii ratkaisuja maatalouden toimintaedellytysten ja suomalaisen ruoantuotannon turvaamiseksi muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Työryhmä työskentelee huhtikuuhun 2023 asti ja sen tehtävänä on pohtia maatalouden ja maaseudun erityiskysymyksiä suomalaisessa ruokajärjestelmässä, sekä koota yhteen maatalouteen vaikuttavia lainsäädäntökokonaisuuksia ja selvityksiä, huomioiden maatalouden ja maaseudun toimintaympäristö.

– Pidän työryhmän työtä tärkeänä maatalouden kannattavuuden ja ruokaturvallisuuden kannalta. Venäjän hyökkäyssodan seuraukset ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat myös tulevaisuudessa Suomen maatalouden toimintaan taloudellisessa mielessä, Piirainen kommentoi.

Työryhmä laatii toimikautensa aikana tiekartan maatalouden kestävän tuotannon ja kannattavuuden lähiajan tavoitteista ja keinoista. Tiekartasta priorisoidaan hallitusohjelmaan mahdollisesti nostettavia toimenpiteitä, joilla voidaan taata suomalaisen ruuantuotannon huoltovarmuus sekä tuotannon kannattavuus.

– Myös kaupan ja tuottajien sekä välimarkkinoiden toimivuutta ja yhteistyötä tulee parantaa. Suomalainen maatalous on voimavara, ja meidän tulee tehdä kaikkemme löytääksemme ratkaisut maatalouden kriisin ratkaisemiseksi ja kestävän tuotannon turvaamiseksi, Piirainen päättää.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDPn Elorannan terveiset budjettiriiheen: ”Oikeudenmukaisuutta tarvitaan, kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”11.8.2022 18:00:54 EEST | Tiedote

”Yhä useammalla on suuri huoli tulevan sähkölaskun suuruudesta, polttoaineen hinnasta ja kallistuvasta ruoasta. On välttämätöntä, että syksyn budjettiriihessä päätetään oikeudenmukaisista toimista, joilla ihmisistä pidetään huolta. Kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”, Eloranta sanoo.

Kutsu: SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous Kuopiossa 17.-18.8.20225.8.2022 13:22:20 EEST | Tiedote

Hyvä median edustaja, Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 17.–18.8.2022 Kuopiossa. Ilmoittaudu kokoukseen tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/33C2A903D4FFF04F Kokouksen ohjelma: Keskiviikko 17.8. 8:00-10:00 Eduskuntaryhmän jäsenet vierailevat eri kohteissa Kuopiossa ja sen lähialueilla. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta. 12:00 Eduskuntaryhmän jäseniä tavattavissa yleisötilaisuudessa Kuopion torilla 12:45 Median ilmoittautuminen, lounas tarjolla. Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 13:30 Kokous alkaa. Kokouksen alku on avoin medialle ja se lähetetään SDPn Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/demariTV Kokouksen avaus: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Kuopion kaupungin tervehdys: kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen Poliittinen tilannekatsaus: SDPn puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin 14:30 Kokouksen avoin osuus päättyy. Kokoustauko. Lindtmanin ja Marinin mediainfo Kamarimusiikkisalissa. Median on mahdolli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme