SDP EDUSKUNTA

Piirainen: Tärkeitä talouden täsmätoimia

Jaa

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on tyytyväinen tänään valmistuneeseen valiokunnan mietintöön vuoden 2021 ensimmäisestä lisätalousarviosta.

SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen valtion tämän vuoden lisätalousarviossa tehtyihin täsmennyksiin koronatoimien kohdentamisessa. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen valtion tämän vuoden lisätalousarviossa tehtyihin täsmennyksiin koronatoimien kohdentamisessa. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– Lisätalousarvion täsmätoimilla pystytään vastaamaan pandemian aiheuttamiin vaateisiin. Suomen rakennerahasto-ohjelman käyttö elpymisvälineenä on tärkeä linjaus. Sen vuosille 2021-2023 kohdistuvalla REACT-EU -välineellä pystytään lisäämään myöntämisvaltuutta jopa 295 miljoonaa euroa, josta lähes 130 miljoona jo kuluvalle vuodelle, nopealla aikataululla. Se nopeuttaa alueiden elpymistä koronan aiheuttamasta iskusta, alleviivaa kainuulainen Piirainen.

– Täsmäkohdennus tulee myös kulttuurialan toimijoille 20 miljoonalla eurolla ja kustannustuen kolmanteen kierrokseen varaudutaan lähes 370 miljoonalla eurolla. Se on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia palkka- ja muita kuluja. Valiokunnassa syntyi yksimielisyys, että muutosten myötä kustannustuki vastaa paremmin uusien yritysten, pienten yritysten ja yksinyrittäjien tarpeisiin ja että asetuksessa mainittujen toimialojen ulkopuoliset yritykset voivat hakea harkinnanvaraista tukea, painottaa Piirainen.

Muista määrärahalisäyksistä osoitetaan mm. öljylämmityksestä luopumisen avustuksiin kymmenen miljoonaa euroa sekä nuoren metsänhoidon ja pienpuun keruun tukeen ja sen toimeenpanon tehostamiseen yhteensä neljä miljoonaa euroa.

– Metsänhoidon tehostaminen on tärkeää, koska ryteiköissä ei puu kasva ja järeydy hiilisieppariksi. Se on ekologisesti kestävää ja luo Suomelle pitkän aikavälin näkymän ilmastotavoitteiden saavuttamiselle ja vastuulliselle elinkeinotoiminnalle sekä uusien innovaatioiden kehittämiselle koko ihmiskunnalle, sanoo myös maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenenä toimiva Piirainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen valtion tämän vuoden lisätalousarviossa tehtyihin täsmennyksiin koronatoimien kohdentamisessa. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen valtion tämän vuoden lisätalousarviossa tehtyihin täsmennyksiin koronatoimien kohdentamisessa. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kvarnström (SDP): Viktigt med gemensam nordisk idrottsstrategi13.4.2021 15:34:39 EEST | Tiedote

Norden är ett litet steg närmare en gemensam nordisk idrottsstrategi för bland annat ansökan om större idrottsevenemang i och med tisdagens beslut i Nordiska rådets utskott för kunskap och kultur. Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) som deltog i mötet välkomnar strategin och ser den som en möjlighet till att med gemensamma nordiska krafter på sikt stärka fokuset på människorätts- och jämställdhetsfrågor i idrottsvärlden.

SDP:n Matias Mäkynen: "Ylivelkaantuneet huomioitava koronan jälkeisessä jälleenrakennuksessa"13.4.2021 15:18:07 EEST | Tiedote

Ylivelkaantumisen ongelmat ovat kasvaneet koronakriisin aikana ennätyksellisesti. Takuusäätiön talous- ja velkaneuvonta lisääntyi 42 prosenttia verrattuna koronavuotta edeltävään vuoteen, ja koronakriisin alkamisen jälkeen yhteydenottoja on tullut takuusäätiöön peräti 8 300. Neuvoja kysyvillä on keskimäärin 34 000 euroa muuta velkaa kuin asuntolainaa. Myös takuusäätiön takaushakemusten määrä on kasvanut 30-40 % vuoden takaisesta. Tämä on kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen mukaan todella huolestuttavaa. - Jo lähes 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, ja takuusäätiön luvut neuvonnan tarpeessa olevien merkittävästi kasvaneesta määrästä eivät lupaa hyvää tulevaan. Siksi SDP esittää äskettäin julkaistussa jälleenrakennusohjelmassaan keinoja ylivelkaantuneiden aseman helpottamiseksi, Mäkynen kertoo. - Lakiesitys maksuhäiriömerkintöjen poistosta paljon nykyistä nopeammin velan suorittamisen jälkeen on yksi keino ylivelkaantuneiden tilanteen helpottamiseksi. Tämä t

SDP:n Heidi Viljanen: Korona on osoittanut julkisen hallinnon kehittämistarpeet 9.4.2021 12:14:23 EEST | Tiedote

Vahva ja laaja julkinen hallinto on tärkeä osa pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Vaikka meillä Suomessa on monilla mittareilla mitattuna erittäin hyvä julkinen hallinto, on koronakriisi kuitenkin osoittanut siinä kipukohtia. SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen näkee, että julkisen hallinnon tulee toimia tulevaisuudessa entistä saumattomammin yhteistyössä, kansalaisten hyväksi. - Nykytilanteessa julkisen hallinnon hajanaisuus ja siilomaisuus haittaa eri toimijoiden avointa yhteistyötä ja yhteisten päämäärien laatimista. Kun rakenteet ovat tällaiset, on myös kansalaisten vaikea saada parasta mahdollista palvelua, Viljanen sanoo. Viljanen toteaakin, että julkisen hallinnon kokonaisvaltainen kehittäminen on tärkeä teko tulevaisuuden hyvien palvelujen turvaamiseksi. Hyvä julkinen hallinto on parhaimmillaan, kun se toimii saumattomasti yhteen ja pystyy toimimaan myös kriisiaikoina vaikuttavasti ja tehokkaasti. Koronan myötä myös etäratkaisujen tarve on tullut näkyväksi. Digitalisaatio eteni

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme