Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Piispanen ja Engberg palkittiin kansainvälisen urheilumenestyksen johdosta

Jaa

Maanantaina 21.5. Helsingin kaupungintalolla palkittiin helsinkiläisiä urheilijoita, jotka ovat menestyneet arvokisoissa vuonna 2017 kansainvälisellä tasolla. Tunnustuksen saivat pyörätuolikelaaja Toni Piispanen sekä jääkiekkoilija Teemu Engberg.

Piispanen on moninkertainen arvokisamenestyjä, joka on saavuttanut sekä paralympia- että MM-mitaleita pyörätuolikelauksessa. Hän sai 5000 euron arvoisen stipendin vuoden 2017 MM-kisoissa saavutetun hopeamitalin perusteella. Piispanen on liikuntatieteiden maisteri, ja tällä hetkellä hän työskentelee opetus- ja kulttuuriministeriössä, valtion liikuntaneuvostossa. Hän on arvostettu luennoitsija, jonka puheissa korostuvat ”periksiantamattomuus, sisu, rohkeus ja asenne”.

Engberg on nuori HIFK:n jääkiekkoilija, joka oli mukana voittamassa MM-hopeaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017. Tämän perusteella hänelle myönnettiin 1250 euron arvoinen stipendi. Engberg muutti Loviisan Jääkiekkoklubista Helsingin IFK:hon vain 13-vuotiaana. Laitahyökkääjänä pelaava Engberg pääsi kaudella 2017–2018 pelaamaan Liigassa, ja on pelannut myös SM-pronssia voittaneessa A-junioreiden joukkueessa.

Kaupunginhallitus päätti vahvistaa seuraavat urheilusaavutuksista palkitsemisen periaatteet ja rahalliset tunnustukset eli stipendit: Kansainvälisistä urheilusaavutuksista palkitaan menestyneet helsinkiläisurheilijat Olympialaissa ja Paralympiaisissa sekä olympialajeissa järjestetyissä MM-kisoissa yksilöurheilun yleisessä sarjassa ja vammaisurheilussa, joukkueurheilun yleisessä sarjassa ja vammaisurheilussa sekä nuorten sarjassa niissä lajeissa, joissa järjestetään viralliset MM-kilpailut. (Helsingin kaupunginhallituksen pöytäkirja 30/2012,http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2011-005152/ )

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme