Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Piispanen ja Engberg palkittiin kansainvälisen urheilumenestyksen johdosta

Jaa

Maanantaina 21.5. Helsingin kaupungintalolla palkittiin helsinkiläisiä urheilijoita, jotka ovat menestyneet arvokisoissa vuonna 2017 kansainvälisellä tasolla. Tunnustuksen saivat pyörätuolikelaaja Toni Piispanen sekä jääkiekkoilija Teemu Engberg.

Piispanen on moninkertainen arvokisamenestyjä, joka on saavuttanut sekä paralympia- että MM-mitaleita pyörätuolikelauksessa. Hän sai 5000 euron arvoisen stipendin vuoden 2017 MM-kisoissa saavutetun hopeamitalin perusteella. Piispanen on liikuntatieteiden maisteri, ja tällä hetkellä hän työskentelee opetus- ja kulttuuriministeriössä, valtion liikuntaneuvostossa. Hän on arvostettu luennoitsija, jonka puheissa korostuvat ”periksiantamattomuus, sisu, rohkeus ja asenne”.

Engberg on nuori HIFK:n jääkiekkoilija, joka oli mukana voittamassa MM-hopeaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017. Tämän perusteella hänelle myönnettiin 1250 euron arvoinen stipendi. Engberg muutti Loviisan Jääkiekkoklubista Helsingin IFK:hon vain 13-vuotiaana. Laitahyökkääjänä pelaava Engberg pääsi kaudella 2017–2018 pelaamaan Liigassa, ja on pelannut myös SM-pronssia voittaneessa A-junioreiden joukkueessa.

Kaupunginhallitus päätti vahvistaa seuraavat urheilusaavutuksista palkitsemisen periaatteet ja rahalliset tunnustukset eli stipendit: Kansainvälisistä urheilusaavutuksista palkitaan menestyneet helsinkiläisurheilijat Olympialaissa ja Paralympiaisissa sekä olympialajeissa järjestetyissä MM-kisoissa yksilöurheilun yleisessä sarjassa ja vammaisurheilussa, joukkueurheilun yleisessä sarjassa ja vammaisurheilussa sekä nuorten sarjassa niissä lajeissa, joissa järjestetään viralliset MM-kilpailut. (Helsingin kaupunginhallituksen pöytäkirja 30/2012,http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2011-005152/ )

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kellutus- ja logistiikkajärjestelmän14.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kirjaston aineiston kellutus- ja logistiikkajärjestelmän keskiviikkona 15.5.2019. Uudistuksen myötä Helsingin kaupunginkirjasto siirtyy yhteen yhtenäiseen kokoelmaan. Jatkossa kirjat jäävät siihen kirjastoon, johon asiakas ne palauttaa, ellei niille ole tarvetta muissa kirjastoissa. Järjestelmä oppii vähitellen asiakkaiden lainojen ja palautusten avulla, minkä kirjaston profiiliin palautuva kirja parhaiten sopii, ja ohjaa sen oikeaan paikkaan. Aikaa kunkin kirjaston profiilin muokkautumiseen menee noin 1,5–2 vuotta.

Ett AI-baserat system för flytande samlingar och logistik införs i Helsingfors bibliotek14.5.2019 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek tar i bruk ett AI-baserat system för flytande samlingar och logistik den 15.5.2019. I och med förnyelsen övergår Helsingfors stadsbibliotek till en enhetlig samling. I fortsättningen blir böckerna kvar i det bibliotek dit de returneras om de inte behövs vid något annat bibliotek. Systemet lär sig gradvis, utgående från hur kunderna lånar och returnerar material, till vilket biblioteks profil boken passar bäst och styr den till rätt plats. Det tar omkring 1,5–2 år för bibliotekens profiler att bildas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme