Wolfcom

Pikkujoulut ja suuremmatkin Virossa: satumaista joulutunnelmaa helposti ja lähellä

Jaa

Euroopan kauneimmaksi nimetty Tallinnan joulutori avautuu tänään perjantaina 25. marraskuuta ja se hehkuu tunnelmaa loppiaisen yli. Myös muualta Virosta löytyy matkailijoille runsaasti pikkujouluista ajanvietettä ja tunnelmaa. Joulun varsinaisia pyhäpäiviä on Virossa vain yksi, 25.12. Joulun ja uudenvuoden välipäivinä etelänaapurissa on paljon kiehtovaa tekemistä myös lapsiperheille. Listasimme parhaat vinkit joulufiilistelyyn ja pikkujoulumatkalle.

Tallinnan Raatihuoneen torin satumaisilla joulumarkkinoilla löytyy monenlaista lahjaideaa ja tuliaista: hurmaavia herkkuja, kauniita koristeita, käsitöitä ja leluja. Jättimäisen kuusen juurelle voi myös tulla vain tunnelmoimaan ja siemailemaan kuumaa glögiä tai kaakaota.
Tallinnan Raatihuoneen torin satumaisilla joulumarkkinoilla löytyy monenlaista lahjaideaa ja tuliaista: hurmaavia herkkuja, kauniita koristeita, käsitöitä ja leluja. Jättimäisen kuusen juurelle voi myös tulla vain tunnelmoimaan ja siemailemaan kuumaa glögiä tai kaakaota.

Vieraile Tallinnan joulumarkkinoilla ja Vanhankaupungin satupihoilla

Euroopan parhaiksi nimetyt joulumarkkinat Tallinnan Raatihuoneen torilla tarjoavat satumaista tunnelmaa. Sen lisäksi markkinoilla riittää monenlaista ostettavaa: hurmaavia herkkuja, kauniita koristeita, käsitöitä ja leluja. Paikallinen osaaminen näkyy kaikessa eikä muovikrääsää ole tarjolla. Ostosten välissä voi pitää rentouttavan tauon ja siemailla kuumaa glögiä tai kaakaota. Torin uutuusglögi sisältää tänä jouluna appelsiinia ja chiliä.

Joulutorin tähti on mahtava joulukuusi. Sen historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Koristeltu kuusi on komeillut Tallinnan Raatihuoneen torilla jo vuodesta 1441 ja sen uskotaan olevan ensimmäinen Euroopassa julkisesti näytteille asetettu joulupuu. Kuusen pystytti ensimmäisen kerran paikalle legendaarinen Mustapäiden veljeskunta. Kaunis tapa on Tallinnan raatihuoneentorilta levinnyt ympäri maailman, ja joulukuusesta on tullut tärkeä osa eri kansojen jouluperinteitä.

Tämän joulukauden uutuus Tallinnan vanhassa kaupungissa ovat useat satupihat, jotka johdattelevat muiden muassa Tuhkimon, Pikku Prinssin ja Prinsessa Ruususen tunnelmiin. Satupihoilla on klassikkosatuihin viittaavia valo- ja ääni-installaatioita ja niiden tarkoitus on houkutella jouluväki kiertelemään upeaa vanhaa kaupunkia myös Raatihuoneentorin ulkopuolella. Lasten kanssa onkin mukava käydä bongailemassa ja tunnistamassa satuja.

Moni jouluttaja suuntaa koristeostoksille myös Noblessnerin satama-alueelle. Siellä on myös näyttävä joulutori ja esimerkiksi joulukoristeiden runsaudensarvi Shishi. Sen valtava valikoima tyydyttää nirsoimmankin kuusenkoristelijan toiveet. Keksintötehdas Protossa on puolestaan jouluviikosta loppiaisviikolle pyörivä joulumaa, eli tenhoava taikametsä.

Perinteisten joulukoristeiden näyttely löytyy Suurkillan talosta (Pikk 17, Tallinna)

Tallinnan Raatihuoneen aukion joulutori on avoinna 25.11.−8.1. päivittäin klo 12−19, Tallinnan joulumarkkinat, Viro (visitestonia.com)

Shishi, Peetri 3, Tallinna, Shishi

Forrest Gumpin äiti ei tätä tiennyt: tekemällä omat joulukonvehdit, tiedät mitä saat

Makeiset kuuluvat jouluun. Tallinnassa pääset ihmettelemään marsipaanin valmistusta vierailemalla kaupungin vanhimman, edelleen toiminnassa olevan kahvilan Maiasmokkin marsipaanihuoneessa. Siellä voit nähdä, miten marsipaanitaiteilija muovailee makeishahmoja ja maalaa ne käsin. Marsipaanitaiteilijan luomuksia voi ostaa kotiinviemisiksi tai paikan päällä nautiskeltaviksi Maiasmokk-kahvilasta.

Kivenheiton päässä Raatihuoneentorilla sijaitsevassa Raeapteekissa pääset puolestaan perehtymään marsipaanin salaisiin resepteihin sekä kiehtovaan historiaan aina keskiajalta asti. 1400-luvulla avattu Raadinapteekki on Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti samoissa tiloissa toiminut apteekki.

Suklaa ja konvehdit ovat erittäin olennainen osa joulunviettoa. Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Chocolala-liikkeessä on paitsi suklaapuoti ja kahvila tai pikemminkin kaakaola, myös suklaamuseo ja työtila, jossa ryhmät voivat itse valmistaa herkulliset konvehdit. Niistä Forrest Gumpin äitikin olisi ollut kateellinen, sillä itse tekemällä tiedät, mitä herkkuja saat. Chocolalassa tehdäänkin maan tunnetuimmat, arvostetuimmat ja kansainvälisesti palkituimmat artesaanisuklaat alusta loppuun käsityönä.

Maiasmokk, Pikk tänäv 16, Tallinna, Kahvila Maiasmokkin marsipaanihuone, Viro (visitestonia.com)

Raeapteek, Raekoja plats 11, Tallinna, Raeapteek (Raadinapteekki), Viro (visitestonia.com)

Chocolala, Suur-Karja 20, Tallinna, Chocolala Handmade chocolates

Piparitaide kunniaan!

Piparkakkujen tuoksu on myös yksi virolaisen joulun ominaispiirteitä! Tallinnassa piparitaikinasta syntyy vuosittain myös kunnianhimoista arkkitehtuuria. Design- ja arkkitehtuurigallerin Piparimania, eli Piparkoogimaania-näyttelyssä on saatu aiempina vuosina ihailla niin piparkakkutaikinasta leivottua Pisan kaltevaa tornia kuin Karl Lagerfeldin muotokuvaakin. Mitä mahtaa olla tänä vuonna tiedossa?

PiparkoogiMaania-näyttely 1.12.−7.1. Tallinnan Design- ja arkkitehtuurigalleriassa, Pärnu mnt 6, Tallinna, PiparkoogiMaania - Piparkooginäitus ja töötoad

Joulutettiinpa ennenkin

Vain vartin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta löytyy paikallinen Seurasaari, eli Viron ulkoilmamuseo. Siellä voit tutustua maaseudun talviseen eloon. Museon talviaikataulu on täynnä aktiviteetteja kaikenikäisille kävijöille. 17. ja 18. joulukuuta siellä järjestetään joulukylä, jossa voit osallistua virolaisiin jouluperinteisiin monilta historiallisilta aikakausilta.

Viron ulkoilmamuseo, Eesti vabaõhumuuseum, Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn

Tunnelmointia Tartossa

Yliopistokaupunkina tunnettu Tartto on kuuluisa runsaista joulumarkkinoistaan. 10.−12. joulukuuta lähes 200 kauppiasta kokoontuvat kaupungin keskustaan myymään käsitöitä, leluja, koristeita ja herkkuja, kuten savukalaa ja -lihaa, kotitekoisia makkaroita, makeita piiraita ja paljon muuta. Kaupungin ytimeen jäädytetään myös luistelurata, jossa kelpaa nauttia talven riemuista. Vuoden päästä Tartto aloittaa Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Tarton joulumarkkinat, Viro (visitestonia.com)

Tartto2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki

Pukin asioilla Pärnussa

Myös kylpyläkaupunki Pärnu on mainio paikka virittäytyä jouluun. Perheen nuorempi sukupolvi ihastuu varmasti ajatuksesta lähteä Keksijäkylän Lotan joulutapahtumaan elämyspuisto Lottemaahan. Janno Põldman ja Heiki Ernitsin Suomessakin suosittuihin piirrossarjoihin, -elokuviin ja lastenkirjoihin perustuvassa Lotte-teemapuistossa juhlitaan joulua 17.−18. joulukuuta. Lottemaa on avoinna myös välipäivinä 26.−30. joulukuuta kello 12−16. Luvassa on lastenteatterin ohella talviurheilua. Täällä koette, miten nokkela Keksijäkylän Lotta valmistautuu joulun viettoon ja viettää joululoman aktiivisia välipäiviä.

Pärnun keskustassa järjestetään joulumarkkinat myös 17.−18. joulukuuta. Lisäksi viehättävä jugendhotelli Villa Ammende tarjoilee omat joulumarkkinansa vehreässä puistossaan 10. joulukuuta. Suomalaisarkkitehti Frithiof Mieritzin 117 vuotta sitten suunnittelema kuuluu muutenkin kaupungin viehättävimpiin nähtävyyksiin, jossa on ilo nauttia lounas tai vaikka iltapäiväteet.

Lottemaa, Reiu küla, Häädemeeste vald, Pärnun maakunta, Lottemaan teemapuisto | Visit Estonia, Viro

Villa Ammende, Mere puiestee 7, Pärnu,Villa Ammende, Viro (visitestonia.com) 

Suuren juhlan perinteet! 

  • Vuokraatko jouluksi asunnon Virosta ja haluatko kantaa kuusesi itse metsästä? Virossa ei tarvitse sortua kuusivarkaaksi, sillä valtion omistamista metsistä voi valita applikaation avulla saatavilla olevat joulukuuset, Want to cut down a Christmas tree in Estonia? There’s an app for that | by Adam Rang
  • Tallinnassa juhla alkaa sillä, kun pormestari julistaa joulurauhan Raatihuoneen parvekkeelta. Tapa alkoi noin 350 vuotta sitten Ruotsin kuningatar Kristiinan vielä hallitessa aluetta. Joulua vietettiin hiljaisesti ja hillitysti 40-luvulta 90-luvun alkuun, jolloin Viro sai taas päättää itse perinteistään.
  • Kuten Suomessa, myös Virossa nautitaan joululöylyistä ennen juhla-ateriaa. Tallinnassa ikimuistoisimmat löylyt heitetään päivittäin Noblessnerin Iglupark-saunamaailmassa, joka sopii tunnelmaltaan ja palveluiltaan myös pikkujoulumatkan kohteeksi.
  • Joulun juhla-ateria sisältää kinkkua, kuten meilläkin, mutta myös verimakkaraa, hapankaalia ja uunissa kypsytettyjä juureksia. Virolaiset joulumaut ovat suomalaiselle suun myötäisiä.
  • Entisaikoina tupa täytettiin oljilla. Siksi Viron joulumarkkinoilta löytyy nykyäänkin kauniita olkikoristeita. Myös värikkäät ja lämpimät villasukat sekä muut virolaisesta lampaanvillasta käsityönä valmistetut neuleet ovat suosittuja.

Valikoima Tallinnan jouluisia tapahtumia:

Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuel Sorainen, Visit Estonian viestinnän asiantuntija Suomessa
PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Tallinnan Raatihuoneen torin satumaisilla joulumarkkinoilla löytyy monenlaista lahjaideaa ja tuliaista: hurmaavia herkkuja, kauniita koristeita, käsitöitä ja leluja. Jättimäisen kuusen juurelle voi myös tulla vain tunnelmoimaan ja siemailemaan kuumaa glögiä tai kaakaota.
Tallinnan Raatihuoneen torin satumaisilla joulumarkkinoilla löytyy monenlaista lahjaideaa ja tuliaista: hurmaavia herkkuja, kauniita koristeita, käsitöitä ja leluja. Jättimäisen kuusen juurelle voi myös tulla vain tunnelmoimaan ja siemailemaan kuumaa glögiä tai kaakaota.
Lataa
Joulutorin tähti on mahtava joulukuusi. Sen historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Koristeltu kuusi on komeillut Tallinnan Raatihuoneen torilla jo vuodesta 1441 ja sen uskotaan olevan ensimmäinen Euroopassa julkisesti näytteille asetettu joulupuu.
Joulutorin tähti on mahtava joulukuusi. Sen historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Koristeltu kuusi on komeillut Tallinnan Raatihuoneen torilla jo vuodesta 1441 ja sen uskotaan olevan ensimmäinen Euroopassa julkisesti näytteille asetettu joulupuu.
Lataa
Suklaakonvehdit kuuluvat jouluun, ja herkulliset artesaaniluomukset ovat joulun makein lahjaidea. Chocolalassa tehdäänkin maan tunnetuimmat, arvostetuimmat ja kansainvälisesti palkituimmat suklaat alusta loppuun käsityönä.
Suklaakonvehdit kuuluvat jouluun, ja herkulliset artesaaniluomukset ovat joulun makein lahjaidea. Chocolalassa tehdäänkin maan tunnetuimmat, arvostetuimmat ja kansainvälisesti palkituimmat suklaat alusta loppuun käsityönä.
Lataa
Chocolala-liikkeessä on paitsi suklaapuoti ja kahvila tai pikemminkin kaakaola, myös suklaamuseo ja työtila, jossa voit itse valmistaa herkulliset konvehdit.
Chocolala-liikkeessä on paitsi suklaapuoti ja kahvila tai pikemminkin kaakaola, myös suklaamuseo ja työtila, jossa voit itse valmistaa herkulliset konvehdit.
Lataa
Tallinnan Design- ja arkkitehtuurigallerin Piparkoogimaania-näyttely esittelee kunnianhimoista piparkakkuarkkitehtuuria ja erikoista pipari-designia.
Tallinnan Design- ja arkkitehtuurigallerin Piparkoogimaania-näyttely esittelee kunnianhimoista piparkakkuarkkitehtuuria ja erikoista pipari-designia.
Lataa
Vanhanajan maaseutu herää jouluiseen eloon Viron ulkoilmamuseossa, vain vartin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.  Museon joulukylässä voit osallistua virolaisiin jouluperinteisiin ja -askareisiin menneiltä aikakausilta.
Vanhanajan maaseutu herää jouluiseen eloon Viron ulkoilmamuseossa, vain vartin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Museon joulukylässä voit osallistua virolaisiin jouluperinteisiin ja -askareisiin menneiltä aikakausilta.
Lataa
Tarton kuuluisille joulumarkkinoille kokoontuu lähes 200 kauppiasta tarjoamaan käsitöitä, leluja, koristeita ja jouluisia herkkuja.
Tarton kuuluisille joulumarkkinoille kokoontuu lähes 200 kauppiasta tarjoamaan käsitöitä, leluja, koristeita ja jouluisia herkkuja.
Lataa
Tarton keskustaan jäädytetään luistelurata, jossa kelpaa nauttia talven riemuista.
Tarton keskustaan jäädytetään luistelurata, jossa kelpaa nauttia talven riemuista.
Lataa
Elämyspuisto Lottemaan joulutapahtumassa, Pärnussa voi kokea miten nokkela Keksijäkylän Lotta ystävineen valmistautuu joulun viettoon ja viettää joululoman aktiivisia välipäiviä.
Elämyspuisto Lottemaan joulutapahtumassa, Pärnussa voi kokea miten nokkela Keksijäkylän Lotta ystävineen valmistautuu joulun viettoon ja viettää joululoman aktiivisia välipäiviä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Tapio Lehtisen pitkä vuorokausi merellä19.11.2022 14:58:16 EET | Tiedote

Maailman haastavimpaan purjehduskilpailuun Golden Globe Raceen osallistuva yksinpurjehtija Tapio Lehtinen (64) joutui perjantaina 18. marraskuuta merihätään eteläisellä jäämerellä. Hänen Asteria-alukseltaan vastaanotettiin hätäsignaali kello 8.54 Suomen aikaa noin 450 mailia (n. 830 km) Etelä-Afrikan Port Elizabethista kaakkoon. Koska hätäsignaalin lähetin on pakattu purjeveneen pelastuslautan sisään ja se on aktivoitava manuaalisesti, kisajärjestäjät ja Lehtisen tiimi ymmärsivät kyseessä olevan vakavan hätätilanteen. Lehtisen lähin kisakumppani, eteläafrikkalainen Kirsten Neuschäfer oli noin 95 merimailia lounaaseen Tapiosta ja aloitti siirtymisen tapahtumapaikalle. Lehtinen pelastettiin vuorokauden kuluttua, lauantaina 19. marraskuuta noin kello 10 Suomen aikaa. Hän pääsi ensin Neuschäferin Minnehaha-purjeveneeseen, josta siirtyi paikalle tulleeseen Darya Gayatri -rahtialukseen. Pelastusoperaatio sujui hyvin ja Lehtinen pääsi kiipeämään rahtilaivaan köysitikkaita pitkin.

Nopeasti kasvava pohjoismainen digitaalisen markkinoinnin konserni ostaa saksalaisen kilpailijansa: ”Meneillään on ennenkuulumaton keskittymisaalto ja me ratsastamme aallonharjalla.”11.10.2022 09:55:02 EEST | Tiedote

Pohjoismainen Generaxion tähtää saksalaisen Wyn-toimiston ostolla Euroopan markkinoille, joille povataan tulevaisuudessa suurta kysyntää pohjoismaiselle digitaalisaation osaamiselle. “Konservatiivisten saksalaisten luottamuksesta kilpailtaessa strategiana on oltava ”go big or go home”, eikä yritysosto tule jäämään viimeiseksi”, sanoo Generaxionin konsernijohtaja Allan Damborg. Hänen tavoitteenaan on muodostaa Euroopan suurin digitoimistojen yritysryhmä.

Helsingin viski kypsyy helsinkiläisessä tammessa6.10.2022 15:05:21 EEST | Tiedote

Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company pilotoi viskin kypsytystä uusissa suomalaisissa tammitynnyreissä. Jalopuut on kaadettu Helsingistä ja lähialueelta ja myös niistä tehtyjen tynnyrien muoto poikkeaa perinteisestä. Koska viskiä ei ole aiemmin suomalaisissa tammitynnyreissä kypsytetty, seurataan pioneeriprojektin onnistumista myös akateemisesta näkökulmasta.

Hittiravintola JJ’S BBQ Helsinkiin Naughty BRGR:in avulla28.9.2022 15:43:12 EEST | Tiedote

Burgerimies Akseli Herlevi ja suomalaisen barbecue-ruoan ilmiöksi noussut Jari-Jukka Kallunki yhdistävät voimansa ja tuovat suuren suosion saavuttaneen JJ’S BBQ:n Helsinkiin. Yön yli hitaasti savustamalla valmistetusta lihavalikoimastaan ja Black Angus Brisket -burgeristaan tunnetun salolaisen barbecue-ravintolan suosikkiannokset tulevat tarjolle Sturenkadun Naughty LAB:iin. Torstaina 29.9. avautuva JJ’S BBQ @ Naughty BRGR toimii vähintään loppuvuoden ajan torstaista sunnuntaihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme