Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pikkukosken uimarannan hyppytorni puretaan

Jaa

Pikkukosken uimarannalle on tehty kuluttajaturvallisuuslain mukainen riskiarvio, jonka mukaan uimarannan hyppypaikka on todettu vaaralliseksi. Näin ollen hyppytorni puretaan.

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki

Riskiarviossa vaaratekijöiksi mainittiin muun muassa Vantaanjoessa esiintyvät virtaukset, jotka voivat kuljettaa hyppypaikalle esimerkiksi puunrunkoja, risuja ja ihmisten veteen heittämiä esineitä, kuten polkupyöriä. Vesistöalue on savikkoa, joten vesi on luonnostaan varsin sameaa, jolloin mahdollisten vedenalaisten vaaratekijöiden huomioiminen on äärimmäisen hankalaa.

”Kesäisin uimarannalla työskentelevän rantapelastajan on melkein mahdotonta havaita aamutarkastuksensa yhteydessä hyppypaikan vedenpinnan alle jääviä esineitä. Sinänsä valitettavaa, että perinteinen uimahyppypaikka poistuu käytöstä, mutta uimahyppypaikkojen turvallisuus pystytään parhaiten takaamaan sellaisissa paikoissa, joissa näkyvyys vedessä on hyvä”, kommentoi Helsingin ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg.

”Helsingin uimarannat, mukaan lukien Pikkukoski, sukellutetaan joka kevät mahdollisten vaaratekijöiden varalta, mutta kyseisen hyppypaikan virtausten takia paikka pitäisi sukelluttaa joka päivä, jotta voisimme taata hyppypaikan turvallisuuden. Tällainen jokapäiväinen sukellusoperaatio ei kuitenkaan ole mahdollista”, Fröberg jatkaa.

Pikkukosken uimarannan hyppytornille pääsy tullaan estämään, ja purkutyöt alkavat vielä tällä viikolla. Ensimmäisenä puretaan torniin johtavat alimmat portaat. Itse hyppytorni puretaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Stefan Fröberg
ulkoilupalvelupäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. 040 336 0196
sähköposti: stefan.froberg@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme