Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pikkukosken uimarannan hyppytorni puretaan

Jaa

Pikkukosken uimarannalle on tehty kuluttajaturvallisuuslain mukainen riskiarvio, jonka mukaan uimarannan hyppypaikka on todettu vaaralliseksi. Näin ollen hyppytorni puretaan.

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki

Riskiarviossa vaaratekijöiksi mainittiin muun muassa Vantaanjoessa esiintyvät virtaukset, jotka voivat kuljettaa hyppypaikalle esimerkiksi puunrunkoja, risuja ja ihmisten veteen heittämiä esineitä, kuten polkupyöriä. Vesistöalue on savikkoa, joten vesi on luonnostaan varsin sameaa, jolloin mahdollisten vedenalaisten vaaratekijöiden huomioiminen on äärimmäisen hankalaa.

”Kesäisin uimarannalla työskentelevän rantapelastajan on melkein mahdotonta havaita aamutarkastuksensa yhteydessä hyppypaikan vedenpinnan alle jääviä esineitä. Sinänsä valitettavaa, että perinteinen uimahyppypaikka poistuu käytöstä, mutta uimahyppypaikkojen turvallisuus pystytään parhaiten takaamaan sellaisissa paikoissa, joissa näkyvyys vedessä on hyvä”, kommentoi Helsingin ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg.

”Helsingin uimarannat, mukaan lukien Pikkukoski, sukellutetaan joka kevät mahdollisten vaaratekijöiden varalta, mutta kyseisen hyppypaikan virtausten takia paikka pitäisi sukelluttaa joka päivä, jotta voisimme taata hyppypaikan turvallisuuden. Tällainen jokapäiväinen sukellusoperaatio ei kuitenkaan ole mahdollista”, Fröberg jatkaa.

Pikkukosken uimarannan hyppytornille pääsy tullaan estämään, ja purkutyöt alkavat vielä tällä viikolla. Ensimmäisenä puretaan torniin johtavat alimmat portaat. Itse hyppytorni puretaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Stefan Fröberg
ulkoilupalvelupäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. 040 336 0196
sähköposti: stefan.froberg@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme