Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pikkukosken uimarannan hyppytorni puretaan

Jaa

Pikkukosken uimarannalle on tehty kuluttajaturvallisuuslain mukainen riskiarvio, jonka mukaan uimarannan hyppypaikka on todettu vaaralliseksi. Näin ollen hyppytorni puretaan.

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki

Riskiarviossa vaaratekijöiksi mainittiin muun muassa Vantaanjoessa esiintyvät virtaukset, jotka voivat kuljettaa hyppypaikalle esimerkiksi puunrunkoja, risuja ja ihmisten veteen heittämiä esineitä, kuten polkupyöriä. Vesistöalue on savikkoa, joten vesi on luonnostaan varsin sameaa, jolloin mahdollisten vedenalaisten vaaratekijöiden huomioiminen on äärimmäisen hankalaa.

”Kesäisin uimarannalla työskentelevän rantapelastajan on melkein mahdotonta havaita aamutarkastuksensa yhteydessä hyppypaikan vedenpinnan alle jääviä esineitä. Sinänsä valitettavaa, että perinteinen uimahyppypaikka poistuu käytöstä, mutta uimahyppypaikkojen turvallisuus pystytään parhaiten takaamaan sellaisissa paikoissa, joissa näkyvyys vedessä on hyvä”, kommentoi Helsingin ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg.

”Helsingin uimarannat, mukaan lukien Pikkukoski, sukellutetaan joka kevät mahdollisten vaaratekijöiden varalta, mutta kyseisen hyppypaikan virtausten takia paikka pitäisi sukelluttaa joka päivä, jotta voisimme taata hyppypaikan turvallisuuden. Tällainen jokapäiväinen sukellusoperaatio ei kuitenkaan ole mahdollista”, Fröberg jatkaa.

Pikkukosken uimarannan hyppytornille pääsy tullaan estämään, ja purkutyöt alkavat vielä tällä viikolla. Ensimmäisenä puretaan torniin johtavat alimmat portaat. Itse hyppytorni puretaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Stefan Fröberg
ulkoilupalvelupäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. 040 336 0196
sähköposti: stefan.froberg@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Pikkukosken uimarannan hyppypaikka. Kuva: kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme