AttendoAttendo

Pikkulasten ja ikäihmisten yhteinen muskari aloittaa hoivakodissa

Jaa

Musiikin riemu yhdistää iästä riippumatta. Attendo tuo yhteen vanhukset ja pikkulapset yhteiseen muskariin Attendon Satumetsän hoivakodissa Pälkäneellä.

Minna Liljedahl muskariryhmän kanssa. Kuva: Sydän-Häme Lehti.
Muut toimitukset saavat käyttää kuvaa.
Minna Liljedahl muskariryhmän kanssa. Kuva: Sydän-Häme Lehti. Muut toimitukset saavat käyttää kuvaa.

Hoivakodeissa iloitaan lasten läsnäolosta ja toiminnasta, Pälkäneellä päästään nauttimaan pitkälle kevääseen eri ikäpolvet yhdistävästä muskaritoiminnasta 17. tammikuuta alkaen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistys tuo 0 -1 -vuotiaiden vauvojen ja 1 - 3 -vuotiaiden muskariryhmät Attendo Satumetsän hoivakotiin ja tarkoitus on tehdä tuttua muskaritoimintaa uudesta näkökulmasta pikkulasten ja heidän vanhempien sekä ikäihmisten kesken. Muskariryhmät kokoontuvat ikäihmisten kanssa kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Tavoitteena on laajentaa lapsiperheille tuttua muskaritoimintaa sopivasti työstettynä vanhuspuolelle.  Idean ja käytännön toteutuksen takana on parikymmentä vuotta lasten muskareita järjestänyt luokanopettaja Minna Liljedahl, joka toimii myös aktiivisesti Mannerheimin Lastensuojeluliitoon Pälkäneen yhdistyksessä. 

- Yhteisömuusikko ei mene esiintymään vaan tulee yhteisöön sisälle toteuttamaan asioita porukalla. Minulle lapsen ja aikuisen vuorovaikutuksen vahvistaminen ikään katsomatta on sydämen asia. Musiikki on aktivoivaa ja terapeuttista. Pitkäaikainen haaveeni on tuoda toiminnallinen muskaritoiminta myös vanhuspuolelle, sanoo omaa Mielilaulu-yritystä vetävä Minna Liljedahl.

Liljedahl opiskelee tällä hetkellä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksessa ja ikäpolvet yhdistävä musiikkileikkikoulutoiminta on hänen opinnäytetyönsä. Musiikin parissa työskenteleville ammattilaisille suunnattu yhteisömuusikon koulutusohjelma on Suomessa uusi, sillä ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintonsa syyskuussa 2017 Jyväskylän lisäksi Turun ja Kokkolan ammattikorkeakouluissa ja tämän vuoden alussa koulutusohjelma on laajentunut Tampereelle.

-Musiikki puhuttelee ihmisiä ikään katsomatta ja Minnan vetämiin tuokioihin voi jokainen meiltä osallistua voimiensa mukaan. Onetuoikeus päästä osalliseksi tähän ja toivon, että hyvät mallit leviävät laajemmallekin.  Monet Pälkäneen vanhukset asuvat hoivakodissamme ja uskon, että keskiviikkoisin musiikin merkeissä tapaavat monet samaa sukua olevat useammasta polvesta. Toiminta luo hienoa yhteisöllisyyttä ja odotamme kovasti lapsia vanhempineen hoivakotiimme, sanoo Attendo Satumetsän johtaja Tuire Ellilä.

Muskarit kokoontuvat klo 10.30 ja 11.15osoitteessa: Lastenlinnantie 7, Pälkäne. Ensimmäisellä kerralla osallistujat tutustuvat toisiinsa laulun ja leikin merkeissä, mutta toisella kerralla 24. tammikuuta tai myöhemmin, ovat toimitukset lämpimästi tervetulleita tutustumaan ikäpolvet yhdistävään toimintaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Liljedahl
luokanopettaja, yhteisömuusikko-opiskelija, Mielilaulu
p. 040 773 3522, minna.liljedahl@gmail.com

Tuire Ellilä
hoivakodin johtaja, Attendo Satumetsä
p. 044 494 2830, tuire.ellila@attendo.fi

Kuvat

Minna Liljedahl muskariryhmän kanssa. Kuva: Sydän-Häme Lehti.
Muut toimitukset saavat käyttää kuvaa.
Minna Liljedahl muskariryhmän kanssa. Kuva: Sydän-Häme Lehti. Muut toimitukset saavat käyttää kuvaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 20 000 työntekijää noin 500 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo Pelimannin toiminta keskeytetty väliaikaisesti – korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu8.2.2019 22:44:19Tiedote

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänään 8.2.2019 päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut. Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä toiminnassaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme