SDP EDUSKUNTA

Pilvi Torsti hallituspuolueille: Harkitkaa vielä, minkä viestin nuorille lähetätte!

Jaa

- Jos olisin lukiolainen tai amiksessa, olisin tänään ollut barrikadeilla. Olisin ollut barrikadella tasa-arvon ja demokratian puolesta muuttamassa maailmaa ja ärsyyntyneenä vallanpitäjiin, toteaa sivistysvaliokunnan jäsen Pilvi Torsti (sd).

Vielä pari viikkoa sitten vaikutti selvälle, että sivistysvaliokunta tukee yksimielisesti maksuton toinen aste -kansalaisaloitteen sisältöä. Näin ei kuitenkaan valiokuntakäsittelyssä lopulta käynyt, vaan hallituspuolueet eivät tulleet mukaan päätökseen, joka olisi toteuttanut aloitteen sisällön.

- Minulle oli yllätys, että hallituspuolueiden keskinäinen erimielisyys ilmeisesti johti siihen, että hallituspuolueet eivät valiokunnassa tätä tärkeää aloitetta pystyneet tukemaan.

- Vaikka teknisen muotoseikan vuoksi aloite oli sellaiseen mahdoton hyväksyä, esitimme, että ”eduskunta edellyttää yhtyen kansalaisaloitteen asiasisältöön, että valtioneuvosto laatii perusteellisen selvityksen ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin ja lakiuudistuksiin lukio- ja ammatillisten opintojen maksullisuuden poistamiseksi”. Esitys tehtiin yhdessä Vasemmistoliiton, RKP:n ja Vihreiden kanssa.

- Toivon, että hallituspuolueiden edustajat pohtivat vielä, miksi he eivät tähän muotoiluun yhtyisi ja lähettäisi nuorille viestiä: teitä on kuultu, tämä asia on aloitteen esittämän käsittelyn arvoinen. Arvioimme alun perin väärin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan21.3.2019 14:42:50 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää järkyttävänä valtionyhtiö Postin Virosta haettavaa palkkahalpuutusta. Postin tänään päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtehtäviä siirtyi Suomesta Tallinnaan. Siirtoja on julkisuudessa olleiden tietojen perusteella suunniteltu jo pidemmän aikaa.

SDP:n Haatainen: Eläkeläisten arjen parantaminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä21.3.2019 12:43:20 EETTiedote

- Monen eläkeläisen arki on kamppailua toimeentulon kanssa ja miten pienet tulot saa riittämään elämän välttämättömiin menoihin. SDP on sitoutunut pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden korotukseen ja eläkeläisköyhyyden vähentämiseen. Tämän toteuttamiseksi olemme esittäneet useita toimenpiteitä, sanoi eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n paneelissa torstaina. - On ensiarvoisen tärkeää, että pienituloisten eläkeläisten käteen jäävää tuloa pystytään nostamaan. Siksi tarvitaan toimenpideohjelma, jolla nostetaan asteittain pienituloisten, alle 1400 euroa kuukaudessa ansaitsevien eläkeläisten ansioita 100 eurolla. Myös takuueläkkeen korottaminen tuo monille helpotusta tilanteeseen. - Sipilän hallitus on kurjistanut eläkeläisten tilannetta jatkamalla vuosi toisensa jälkeen kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien jäädytyksiä ja tekemällä tasoleikkauksen. Nämä on lopetettava ja indeksitarkistukset palautettava, vaati Haatainen. - Kun ihminen vanhen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme