SDP EDUSKUNTA

Pilvi Torsti vaati tietopohjaa, pitkäjänteisyyttä ja työrauhaa kouluksen kehittämiseen

Jaa

SDP:n Pilvi Torsti korosti budjetin palautekeskustelussa, että sivistys-radikaalin Suomen koulutuksen tulee perustua pitkäjänteiseen tutkimukseen.

- Olemme kuulleet lukuisia paljon kriittisiä puheenvuoroja nykyisen hallituksen koulutuspoliittisista arvovalinnoista ja tietopohjasta. Onko näitä puheenvuoroja otettu huomioon päätöksenteossa? Perustuivatko koulutusuudistukset tietoon? Torsti kysyi ja viittasi muun muassa talouspolitiikan arviointineuvostoon, Tuukka Tomperin ja Marko Tervamäen vertaisarvioituun tiedeartikkeliin ja viime viikkoina Helsingin Sanomissa julkaistuihin tutkijapuheenvuoroihin.

Torstin mukaan ensi vuoden budjetissa on yksittäisiä valopilkkuja, mutta isot investoivat uudistukset, kuten subjektiivinen ja tasa-arvoinen varhaiskasvatus kaikille lapsille ja maksuton toinen aste ja oppivelvollisuuden laajennus puuttuvat. Yliopistojen indeksijäädytykset pysyvät voimassa.

- Hälyttäviä signaaleja on tällä hetkellä monia, esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa, perusopetuksessa ja poikien pärjäämisessä. Siksi tarvitsemme tutkimuksen ja koulutuksen kunnianpalautuksen Suomessa. Lisäksi opettajat kaipaavat työrauhaa tempoilevien uudistuksien sijaan.

Torsti korosti, että koulutuspolitiikan on oltava pitkäjänteistä. Tieteen ja tutkimuksen rahoituksen tulee olla vakaata ja ennakoitavaa ja sitä on lisättävä, Torsti painottaa.

- SDP:n vastaus tähän on Osaamispolku 2030, joka lähtee siitä, että Suomen menestys ja globaali asema rakentuvat koulutuksen, sivistyksen ja tutkimuksen varaan. Osaamispolun avulla SDP haluaa olla nostamassa kaikkien suomalaisten osaamistasoa. 

- Työn murros asettaa uusia paineita koulutuksen muuttumiselle. Jokaisella tulee olla mahdollisuus päivittää omaa osaamistaan ja pärjätä siten muuttuvassa maailmassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Tasa-arvopolitiikassa tyhjillä sanoilla pelaamisen aika on ohi – tarvitaan tekoja19.3.2019 14:31:34 EETTiedote

Tulevaisuuden Suomen on oltava jokaiselle hyvä maa elää. Jotta huomenna olisi paremmin kuin eilen ja jokainen voisi tavoitella omanlaistaan hyvää arkea ja innostavaa työelämää, on meidän varmistettava tasa-arvon toteutuminen suomalaisessa yhteiskunnassa. SDP:n eduskuntaryhmä on erityisen huolestunut iäkkäiden naisten ja lapsiperheiden köyhyyden kasvusta, mikä on hallituksen kylmän talouspolitiikan tulosta.

SDP:n Lindtman: Työeläkejärjestelmä on vahva näyttö sopimisen voimasta19.3.2019 13:01:47 EETTiedote

Eläketurvakeskuksen päivitetyn laskelman mukaan eläketurvan rahoitusnäkymät ovat vakaat seuraavat vuosikymmenet. – Suomen työeläkejärjestelmä on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Työmarkkinajärjestöt ansaitsevat kiitoksen siitä, että työeläkejärjestelmää on onnistuttu päivittämään säännöllisesti, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Lindtman muistuttaa, että työeläkejärjestelmän kehittämisessä kolmikantaista valmisteluperinnettä on osattu hyödyntää oikein. – Työeläkkeissä on yhteistyössä työnantajien, työntekijöiden ja valtiovallan kesken haettu yhteinen tilannekuva, jonka pohjalta on yhdessä sovittu tavoitteista ja keinoista. Sopimisen kulttuuri on ollut vahvaa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Lindtman pahoittelee, että viime päivinä työnantajien piiristä on kuulunut paljon toisenlaistakin puhetta kolmikannasta ja sopimisesta. - Toivoisin, että kaikki elinkeinoelämän toimijat muistaisivat sopimisen olevan aina riitaa parempi. Mahtavatko kaikki työnantajal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme