Pirkanmaalainen geo- ja ympäristöasiantuntija kasvaa jättihankkeiden mukana

Jaa

Pirkanmaalainen geotekniikan ja ympäristötutkimusten asiantuntija Taratest Oy on vahvassa kasvuvauhdissa. 40 vuotta täyttävästä perheyrityksestä on hioutunut erityisen vaativien hankkeiden toteuttaja.

Taratest on tuttu näky mm. Tampereen keskustassa. Yrityksen toimialat ovat geo- ja ympäristötutkimukset.
Taratest on tuttu näky mm. Tampereen keskustassa. Yrityksen toimialat ovat geo- ja ympäristötutkimukset.

Taratest haastaa maailmanluokan suunnittelukonserneja toimiessaan geo- ja ympäristösuunnittelun asiantuntijana infran, talonrakentamisen ja teollisuuden hankkeissa. Yritys on hioutunut erityisen vaativien hankkeiden toteuttajaksi. – Vuonna 2018 olemme työskennelleet esimerkiksi kolmella Suomen ydinvoimalatyömaalla, kertoo toimitusjohtaja Tero Mäkinen.


Maaperätutkimukset ovat nykyään osa jokaista merkittävää talonrakennustyömaata ja väylähanketta. Vuoden 2018 alkuun mennessä Taratest oli toteuttanut historiansa aikana yhteensä yli 13 000 toimeksiantoa.


Taratest on ollut mukana mm. Haminan datakeskuksen pohjatutkimuksissa, Länsimetron ja Espoo – Salo-rautatien maaperätutkimuksissa, Tampereen raitiotien mittaustöissä sekä Tampereen keskuspuhdistamon kalliotutkimuksissa. Puitesopimukset Espoon ja Helsingin kaupunkien kanssa ovat auttaneet Taratestia laajenemaan myös pääkaupunkiseudulle, josta viime vuosina onkin tullut noin puolet yrityksen liikevaihdosta.
Nyt kasvua haetaan myös ympäristöpalveluista. Mm. maaperän pilaantuneisuusselvitysten, meluselvitysten ja pölymittausten kysyntä kasvaa koko ajan. Kasvuun Taratest on varautunut myös avaamalla uudet toimitilat Pirkkalan Huovin teollisuusalueelle. Toinen toimipiste sijaitsee Vantaalla.


– Tällä hetkellä voimavaramme niin henkilöstön kuin tekniikankin osalta ovat parhaassa mahdollisessa iskussa tulevaisuuden kasvua ajatellen. Olemme valinneet strategian, jossa kasvatamme asiantuntijamme omassa talossa. Tällä porukalla on hienot mahdollisuudet tähdätä jopa kansainväliseen kasvuun, sanoo Tero Mäkinen.


Taratest juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Yrityksen perusti vuonna 1978 Tero Mäkisen isä Juha Mäkinen nimellä Tampereen Rakennustestaus Oy, ja jo 80-luvulla toiminta-alue ja asiakaskunta laajenivat koko Suomeen.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: toimitusjohtaja Tero Mäkinen, p.040 562 8693, tero.makinen@taratest.fi

Kuvat

Taratest on tuttu näky mm. Tampereen keskustassa. Yrityksen toimialat ovat geo- ja ympäristötutkimukset.
Taratest on tuttu näky mm. Tampereen keskustassa. Yrityksen toimialat ovat geo- ja ympäristötutkimukset.
Lataa
-	Olemme päässeet mukaan valtakunnan kärkihankkeisiin, kertoo toimitusjohtaja
Tero Mäkinen.
- Olemme päässeet mukaan valtakunnan kärkihankkeisiin, kertoo toimitusjohtaja Tero Mäkinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Taratest OyTaratest Oy on geotekniikan ja ympäristötutkimusten asiantuntija. 40-vuotiaasta perheyrityksestä on hioutunut kasvava vaativien hankkeiden toteuttaja. Taratest työllistää yli 50 henkilöä Pirkkalassa ja Vantaalla. Taratestin liikevaihto on yli 5 miljoonaa euroa.


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.