Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue varautuu yksityisten sosiaalipalveluyritysten lakkoon

Jaa
Pirkanmaata koskee ensi viikolla yksityisten sosiaalipalvelujen lakonuhka. Lakkovaroitus kohdistuu osaan yksityisistä ikäihmisten ympärivuorokautisen asumisen yksiköistä, joilta hyvinvointialue hankkii palveluja. Yksityiset palveluntuottajat ja hyvinvointialue ovat varautuneet tilanteeseen ja asumispalveluasiakkaista huolehditaan myös lakon aikana.

Viisipäiväisen lakon on määrä alkaa 23.5. kello 00:01 ja päättyä 27.5.klo 00:01. Pirkanmaalla lakonuhka kohdistuu kymmeneen ympärivuorokautisen asumisen ostopalveluyksikköön ja viiteen osaulkoistuspaikkakunnalla sijaitsevaan yksikköön. Kaikkiaan lakonuhan piirissä on 679:n iäkästä asiakasta 26:ssa eri yksikössä Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä.

- Yksityiset palveluntuottajat ovat varautuneet lakkoon, ja ne ovat vastuussa palvelujen tuottamisesta sekä asiakkaiden terveydestä ja turvallisuudesta myös lakon aikana. Hyvinvointialue on palvelujen järjestäjänä varautunut turvaamaan tilannetta, eikä asumispalveluyksiköissä asuvien tarvitse olla huolissaan lakosta, sairaalapalvelujen johtaja Juha Kinnunen.

Hyvinvointialue on varautunut tilanteeseen

Jos yksityinen palveluntuottaja ei kykene vastaamaan asiakkaidensa palveluista, hyvinvointialue on varautunut tarjoamaan asiakkaille tilapäisesti omia palvelujaan. Vapaiden paikkojen ja henkilökunnan järjestäminen edellyttää kuitenkin kiireettömän toiminnan sulkemista. Lisänä voidaan käyttää vuokrahenkilöstöä.

Pirkanmaan hyvinvointialueella yksityisten yksiköiden asiakkaita voidaan sijoittaa pääasiassa lyhytaikaishoitoa tai sairaalahoitoa tarjoaville osastoille.

- Toivomme, että työtaisteluun löytyy ratkaisu ennen tiistaita. Pahoittelemme tilannetta, Kinnunen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme