Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiaprosessi etenee – sidosryhmät ja aluevaltuusto kertoivat näkemyksensä

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiatyö käynnistyi alkuvuodesta 2022 hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle ja pirkanmaalaisille asukkaille toteutetulla kyselyllä. Kyselyssä kysyttiin henkilöstön ja asukkaiden tähänastisista kokemuksista ja mielikuvista julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluja kohtaan.

Toisessa vaiheessa pirkanmaalaisille sidosryhmille tehtiin oma kyselynsä, jossa sidosryhmät saivat nostaa tärkeiksi katsomiaan periaatteita esiin. Lisäksi aluevaltuustolle pidettiin valtuustoseminaari 6.5., jolloin valtuutetuilta pyydettiin näkemyksiä strategiaan.

Sidosryhmät nostivat asiakaslähtöisyyden tärkeimmäksi periaatteeksi 

Sidosryhmille toteutetussa kyselyssä tärkeimpänä hyvinvointialueen toimintaa ohjaavana periaatteena nousi esiin asiakaslähtöisyys. Tämän lisäksi kyselyssä nousivat esiin mm. yhdenvertaisuus, vastuullisuus, turvallisuus, uudistumiskyky sekä avoimuus. 

Sidosryhmiltä kysyttiin myös, mihin asioihin hyvinvointialueen strategiassa tulisi erityisesti keskittyä, jotta se palvelisi asukkaita mahdollisimman hyvin. Lähes yhtä usein esiin nousivat palvelujen saatavuus ja saavutettavuus sekä osaava ja hyvinvoiva henkilöstö. Näiden jälkeen tärkeimpinä pidettiin helppokäyttöisten ja sujuvien palvelukokonaisuuksien varmistamista sekä ennaltaehkäisevien ja elämänlaatua parantavien palvelujen varmistamista. 

Henkilöstöpolitiikassa tärkeää riittävä resursointi ja osallistava kulttuuri 

Kyselyssä sidosryhmiä pyydettiin kommentoimaan myös, millaista henkilöstöpolitiikkaa hyvinvointialueen tulisi harjoittaa. Tässä kysymyksessä esiin nousivat mm. riittävät resurssit ja osaaminen, johtaminen, henkilöstön osallistumismahdollisuudet, innostavuus ja sitouttavuus sekä läpinäkyvyys. 

Sidosryhmät pääsivät kertomaan myös, mitkä asiat tulisi sisällyttää strategiaan sidosryhmän näkökulmasta. Tässä esiin nousi etenkin toimivaan ja aktiiviseen yhteistyöhön liittyviä asioita. 

Aluevaltuusto luonnosteli palvelulupausta 

Valtuusto luonnosteli työpajassaan 6.5. palvelulupausta ja priorisoi mahdollisia strategiasisältöjä. Valtuusto jatkaa strategiatyötä 23.5., jolloin se valitsee painopisteet ja jatkaa strategialuonnoksen kokoamista.  

Ensimmäinen strategialuonnos julkaistaan kesäkuun puolivälin jälkeen, ja strategiatyö jatkuu sen jälkeen kolmannella osallistumisvaiheella. Valtuusto päättää strategiasta lokakuussa 2022. 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus käsittelee asiakasmaksujen yhdenmukaistamista 16.6. kokouksessaan13.6.2022 13:44:04 EEST | Tiedote

Pirkanmaan aluehallitus käsittelee torstaina 16.6. klo 15 alkavassa kokouksessaan esitystä vuonna 2023 hyvinvointialueella perittävistä asiakasmaksuista sekä alentamisen ja perimättä jättämisen perusteita. Asiakasmaksuesitys on valmisteltu pääsääntöisesti asiakasmaksuasetuksen mahdollistamien enimmäismäärien mukaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksutaksaa täydennetään syksyn 2022 aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme