Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronasuositukset jatkuvat maaliskuuhun

Jaa

Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut epävakaana. Ilmaantuvuus on kuluneiden kahden viikon ajalta 46 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin testituloksista on nyt 1,3 prosenttia. Sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla lisääntynyt. Muuntoviruksia on toistaiseksi todettu Pirkanmaalla viidessä tapauksessa.

Rokotusrekisterin perusteella rokotettujen määrä ei ole merkittävästi kasvanut viikossa. Pirkanmaalla on rokotettu 3,5 prosenttia väestöstä. Jäljellä olevat rokotteet käytetään tällä hetkellä tehosterokotteisiin.

Pandemiaohjausryhmä korostaa, että kun uusia rokotteita saadaan, sairaanhoitopiirin alueella eri kunnissa pyritään tasaiseen etenemiseen väestöryhmittäin. Rokottamisessa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Suositukset jatkuvat maaliskuun alkuun asti

Koska koronatilanne ei ole ratkaisevasti Pirkanmaalla helpottanut, alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina jatkaa voimassa olevia suosituksia 1.3. asti. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen alueensa kokoontumisrajoitusten jatkosta myöhemmin tällä viikolla.

Tartuntoja kotoa, työpaikoilta ja baareista

Viime viikolla todettiin 124 uutta koronatartuntaa. Niistä pystyttiin 70 prosentin eli 87:n lähde selvittämään.

Kuluneen viikon aikana perheiden sisältä saatiin tartunnoista kolmasosa eli yhteensä 29 tartuntaa. Työpaikoilta tuli 22 tartuntatapausta kahdeksalta eri työpaikalta. Baareista ilmeni 10 tartuntaa neljästä eri paikasta. Hoiva- tai hoitoyksiköstä saatiin kahdeksan tartuntaa, kuten myös sukulaisen tai ystävän tapaamisista. Lasten ja nuorten harrastuksista, kouluista tai päiväkodeista ei tullut viime viikolla yhtään tartuntaa. Ulkomailta tuli vain yksi tartunta, juhlista kaksi ja loput olivat muita yksittäisiä tilanteita.

Edellisviikkoa enemmän tartuntoja on tullut vanhemmille ikäryhmille. Vaihto-opiskelijoiden epidemia Tampereella on rauhoittumassa. Taysin epidemiassa tehdyt seulonnat valmistuvat keskiviikkona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa tuberkuliiniruiskujen käytöstä koronarokotuksissa25.2.2021 16:38:39 EETTiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut tänään, että BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa THL:n koulutustilaisuuksissa esiteltyä ns. ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan maksimaalinen lukumäärä rokoteannoksia. Virhe syntyy, jos käytetään ns. tuberkuliiniruiskua, jota käytettäessä annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida. Pirkanmaalla tämä ongelma on havaittu Nokialla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme