Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronatestausstrategia muuttuu

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri laajentaa asteittain niiden oireettomien henkilöiden testaamista, jotka ovat jäljitystyön perusteella altistuneet koronavirukselle. Altistuneiden testauksella pyritään tehostamaan epidemian hallintaa ja se perustuu sosiaali- ja terveysministeriön päivitettyyn strategiaan.

STM:n päivitetyssä strategiassa esitetään oireettomien henkilöiden testaamista tietyissä tilanteissa ja testauskapasiteetin salliessa. Pirkanmaalla on jo pitkään tehty kohdennettuja oireettomien henkilöiden seulontoja tilanteissa, joissa se on ollut epidemiologisesti perusteltua yksittäisten tartuntaryppäiden hallitsemiseksi ja tartuntaketjujen katkaisemiseksi.

Jatkossakin koronavilkkuhälytyksen saaneiden henkilöiden on suositeltavaa varata koronatestiaika heti, jos heillä tulee lieviäkään oireita. Pelkästään Pirkanmaalla oleskelleiden, oireettomien koronavilkkuhälytyksen saaneiden henkilöiden ei tässä vaiheessa ole välttämätöntä varata koronatestiaikaa, ellei heillä ole koronavilkkuhälytyksen lisäksi muuta tietoa mahdollisesta altistumisestaan. Tällainen ”muu tieto” voi olla esimerkiksi Taysin Twitterissä, Facebookissa ja tays.fi:ssa julkaisema tiedote altistumisen mahdollisuudesta jossain paikassa.

Toimien hyötyä seurataan

Testausstrategian muutos tehdään hallitusti ja asteittain seuraten jatkuvasti testauskapasiteetin riittävyyttä, vastausviivettä sekä eri ryhmien testaamisen vaikutusta epidemianhallintaan. Toimia, joista ei ole osoitettavaa hyötyä epidemianhallinnassa, ei ole perusteltua jatkaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi 10.2.2021 kansallisen testausstrategian päivityksen. Se perustuu edelleen keväästä 2020 voimassa olleeseen testaa-jäljitä-eristä-hoida -malliin. Keskeisintä on turvata oireisten henkilöiden testaaminen ja tähän tarvittava testauskapasiteetti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Puh. 050 410 7760
Tays, infektioyksikkö

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala ja laboratorioyhtiö Fimlab. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronavuosi painoi sairaanhoitopiirin konsernin tilinpäätöksen 15 miljoonaa alijäämäiseksi29.3.2021 13:11:25 EEST | Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ja Taysin viime vuoden toimintaa ja tulosta värittää voimakkaasti koronan aiheuttama pitkäkestoinen poikkeustilanne. Korona vaikutti konserniin ja Taysin toimintaan hyvin eri tavoilla. Taysin eli sairaanhoitopiirin tilikauden alijäämä ilman yhtiöitä oli 30 miljoonaa euroa. Koko konsernin tasolla tilikauden alijäämä oli 14,9 miljoonaa euroa, selviää sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaina käsittelemästä viime vuoden toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme