Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronatilanne edellyttää kaikilta varovaisuutta

Jaa

Pirkanmaan koronatilanteessa on nähtävissä lievää nousua vaikka sairaanhoitopiiri on edelleen perustasolla. Koronan ilmaantuvuus kuluneiden kahden viikon ajalta on 25 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabissa tehdyistä testeistä oli viime viikolla 1,4 prosenttia. Viime viikolla näytteissä käytiin selvästi vähemmän kuin edeltävillä viikoilla.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että tilanne voi edelleen heikentyä nopeastikin. Maskit ja turvavälit sekä testaaminen ovat nyt välttämättömiä tilanteen hallitsemiseksi. Täydellinen rokotussarja on toistaiseksi alle viidesosalla pirkanmaalaisista. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä jatkoi tiistaina etätyösuositusta elokuun loppuun asti.

- Ulkomaille matkustamista ei vielä suositella. Jos kuitenkin matkustaa, yleinen varovaisuus Suomeen palattua on tarpeen kahden viikon ajan vaikka olisi saanut kaksi negatiivista koronatestitulosta, sanoo ylilääkäri Jaana Syrjänen.

Ulkomailta palaavien matkustajien tulee käyttää finentry.fi -palvelua. Palvelun kautta voi esimerkiksi varata testausajan kakkostestiin aikaisintaan 72 tunnin kuluttua.

Yli puolet tartunnoista ulkomailta

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 75 uutta koronatartuntaa. Yhteensä 65:n tartunnan lähde saatiin selville.

Ulkomailta saatuja tartuntoja oli yhteensä 41 ja näistä 33 tuli Venäjältä. Perheiden sisäisiä tartuntoja oli 15. Liikennevälineestä eli laivamatkalta tuli kolme tartuntaa. Baarista saatiin niin ikään kolme tartuntaa. Ystävien tapaamisesta, työpaikalta ja vapaa-ajan harrastuksesta tuli yksi tartunta kustakin.

- Jalkapallon EM-kisoihin liittyen noin 150 altistunutta on Pirkanmaalla määrätty tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Jatkotartuntoja on tähän mennessä todettu neljä ja karanteenissa oleville niitä tulee suurella todennäköisyydellä lisää, kertoo Jaana Syrjänen.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran 20.7.2021.

Viikonlopun koronaluvut tilastoidaan heinäkuusta lähtien maanantaisin ja tiedotetaan silloin myös Twitterissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Puh. 050 410 7760

Hallintoylilääkäri Eija Tomás
Puh. 040 5266382

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronatilanne edellyttää edelleen valppautta13.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Koronaepidemian tilanne on kehittynyt Pirkanmaalla huonompaan suuntaan. Tästä huolimatta tartunnanlähde pystytään jäljittämään edelleen hyvin ja sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on vähän. Koronan ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on noussut ja oli viime viikon päättyessä 46 tapausta 100 000 asukasta kohden. Viime viikon aikana positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 2,3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme