Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan nykyiset koronasuositukset voimassa 10.1.2021 asti

Jaa

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa. Taudin ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 70 tapausta 100 000 asukasta kohden, mikä on hieman vähemmän kuin viime viikolla. Positiivisten testien osuus Fimlabin tekemistä testeistä on kuluneen viikon perusteella 1,6 prosenttia. Jäljitystyö onnistuu edelleen hyvin.

Tartuntoja on todettu yhä enemmän iäkkäiden ikäryhmissä ja tilanne näkyy myös sairaalahoidon tarpeena. Erityisesti Rauhaniemessä todettu tartuntaketju näkyy Pirkanmaan viime viikon tartunta- ja sairaalahoidon tilastoissa. Sairaalahoidon tilanne on kuitenkin tällä hetkellä hyvin hallinnassa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistain kokouksessaan jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia suosituksia 10.1. asti. Linkki suosituksiin 

-  Tarpeetonta matkustamista ja isoja sukulaistapaamisia tulisi joulun aikaan välttää. Esimerkiksi Lapin matkailukeskuksista palatessa kannattaa ottaa tartuntariski huomioon palatessa töihin, kouluun tai harrastuksiin, toteaa Pirkanmaan ”koronanyrkin” puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontuu vuodenvaihteessakin viikoittain ja tarkastelee suosituksia tilanteen mukaan kaikissa kokouksissaan.

Eniten tartuntoja perheissä, hoivayksikössä ja työpaikoilla

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 187 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin hyvin selvittämään tartunnan lähteitä, sillä 79 prosentissa tapauksista tiedetään tartunnan lähde.

Viime viikolla tartunnan sai oman perheen sisältä 58 henkilöä. Hoivayksiköstä tuli tartunta 29 henkilölle, näistä 25 oli Rauhaniemen sairaalan potilasta ja neljä omaista. Työpaikaltaan tartunnan sai 11, joista Rauhaniemen sairaalasta tartunnan sai yhteensä viisi työntekijää. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 20 tapausta ja yksityisistä juhlista kuusi tapausta. Ravintolasta tai baarista tuli kolme tartuntaa ja vapaa-ajan harrastuksista kaksi tartuntaa. Koulusta tai oppilaitoksesta tuli viisi tartuntaa kolmesta eri yläkoulusta.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla viisi tartuntaa myös ulkomailta. Lisäksi todettiin yhdeksän tartuntaa yksittäisistä tunnetuista lähteistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan alueellisen
pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja
Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 719 5959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pienentyneet rokote-erät pysäyttävät ikäryhmittäiset rokotukset Pirkanmaalla22.1.2021 14:10:25 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on saanut tällä viikolla ennakoitua vähemmän Pfizerin-Biontechin koronarokotetta. Toimitusten pienentyminen perustuu jo aiemmin uutisoituun Pfizerin Euroopan tehtaan toimitusvaikeuksiin, jonka takia osa sairaanhoitopiireistä on saanut rokotteita ennakoitua vähemmän. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin saamien toimitustietojen mukaan alueen rokotetoimituksia on pienennetty viikon 3 lisäksi viikkoina 5, 6 ja 7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme