Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2021 julkaistu

Jaa

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on julkaissut vuotuisen tienpidon ja liikenteen suunnitelmansa.

Suunnitelmassa on esitetty tienpidon rahoituksen kohdentaminen Pirkanmaalla, ELY-keskuksen vastuulla olevan joukkoliikenteen palvelutaso sekä katsaus poikkeukselliseen liikenne- ja liikenneturvallisuustilanteeseen. Lisäksi suunnitelmassa on esitetty alueen merkittävimpiä suunnitteluhankkeita.

Tarinakartta maanteiden toimenpiteistä vuonna 2021

Tienpitoon on tänä vuonna käytettävissä rahoitusta 49,622 miljoonaa euroa, kun sitä viime vuonna oli 55,584 miljoonaa euroa.

Suunnitelmamme on julkaistu tarinakarttana, jossa toimenpiteiden karttoja voi zoomata, ja johon on linkitetty myös muita hyödyllisiä tietolähteitä.

Vuoden 2021 merkittävimpiä palvelutason parantamisinvestointeja ovat: 

 • Valtatie 9 Riista-aidat välillä Urjala–Lellantie (jatkuu edellisiltä vuosilta)
 • Valtatie 9 Yliskylä-Oritupa ohituskaistat (jatkuu viime vuodesta)
 • Maantie 259 Laviantie, jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen välillä Uotsola–lukio (yhteishanke kaupungin kanssa)
 • Valtatie 12 Laukulan liittymän parantaminen, Sastamala
 • Valtatie 12 valaistuksen jatko välillä Nokia–Sastamala (mahdollinen yhteishanke Sastamalan kaupungin kanssa)
 • Maantie 14290 Koskitie, jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen välillä Romula–liikenneasema (yhteishanke kunnan kanssa, eduskunnan myöntämä jakovararahoitus)
 • Maantie 2595 Ikaalisten keskustien kiertoliittymä
 • Valtatie 12 Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän parantaminen (yhteishanke kaupungin kanssa)
 • Maantie 23528 eli Matkatien rampin pysäkkijärjestelyt, Ylöjärvi (yhteishanke kaupungin kanssa)
 • Valtatie 3 Hämeenkyrönväylä (Väyläviraston vetämä kehittämishanke)

Pirkanmaalla korjataan tänä vuonna perusteellisemmin neljä kappaletta siltoja. Niiden lisäksi tehdään pienempiä siltojen ylläpitotöitä. Neljä peruskorjattavaa siltaa ovat:

 • Käenkosken silta, Parkano
 • Kolhon ylikulkusilta, Mänttä-Vilppula
 • Kolhonsalmen silta, Mänttä-Vilppula
 • Haukankosken silta, Punkalaidun

Eduskunnan myöntämällä jakovararahoituksella korjataan kolme vähäliikenteistä tieosuutta: Maantie 14371 Äijännevantie, Maantie 13087 Vesajärventien päällyste ja Maantie 14353 Uittosalmentie. Lisäksi Parkanon Karviantiellä (Maantie 275) parannetaan rakennetta päällystysurakassa.

Tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta löytyvät lisäksi myös viime viikolla julkaistussa, päällystystöiden alkamisesta kertovassa tiedotteessamme mainitut päällystyskohteet.

Kolmannes vuosibudjetista hoitoon ja tielaitteisiin

Teiden hoito vie myös ison osan ELY-keskuksen tienpitorahoituksesta, yhteensä 15,5 miljoonaa euroa. Energiakuluihin on varattu 1,8 miljoonaa euroa.

Lisäksi korjaamme teiden valaistusta, rumpuja, kuivatusta ja kaiteita. Joukkoliikennepysäkkien parantamiseen on varattu 100 000 euroa, ja pieniin liikenneturvallisuusinvestointeihin, muun muassa suojatiejärjestelyihin 250 000 euroa.  

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja
Juha Sammallahti
Puhelin
040 580 0717
juha.sammallahti@ely-keskus.fi

Toiminnanohjauspäällikkö
Janne Lintilä
Puhelin
040 705 9780
janne.lintila@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Iso-Längelmävedellä ja Iso-Tarjannevedellä vedenkorkeudet lähes huipussaan - säännöstellyistä järvistä Näsijärven, Pyhäjärven ja Vanajaveden vedenpinnat nousevat vielä kesäkuussa29.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan suurilla luonnontilaisilla järvillä vedenkorkeudet ovat jo lähes huipussaan ja lähtevät viimeistään toukokuun puolessa välissä laskuun. Pienemmillä järvillä huippu on pääasiassa ohitettu ja vedenpinnat ovat jo siirtyneet kesäiseen laskusuuntaansa. Säännöstellyissä järvissä vedenkorkeuden nousu jatkuu toukokuun ajan. Kauvatsanreitillä vettä juoksutetaan poikkeusluvan turvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme