Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työllisyystilanne koheni toukokuussa – työttömyysaste oli 10,7 prosenttia

Jaa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä on toukokuussa laskenut selvästi viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Heitä oli noin 15 000 henkilöä eli yli 36 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin toukokuussa edelleen merkittävä määrä yli 10 000 kappaletta.

Työttömyys laski kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa. Korkein työttömyysaste eli 11 prosenttia, oli Tampereen seutukunnassa ja matalin eli 7,5 prosenttia Lounais-Pirkanmaalla.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten eri ammattiryhmistä erityisasiantuntijoiden tehtävissä sekä palvelu- ja myyntityössä yhteensä lähes 5 000 henkilöllä.

Pitkäaikaistyöttömyys pysyi edelleen korkealla tasolla ja määrä kasvoi viime vuoden toukokuuhun verrattuna yli 57 prosenttia.

- Tällä hetkellä Pirkanmaan työttömyystilanne on lähes koronakriisin alkua vastaavalla tasolla. Mutta kun sitä verrataan talouskasvun aikaan eli vuoden 2019 lukuihin, työttömyys on edelleen korkealla tasolla, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salminen.

Koko maassa työttömyysaste oli toukokuussa 11,4 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laski viime vuoden toukokuuhun verrattuna 30,4 prosenttia.

Tiedot perustuvat Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemaan toukokuun työllisyyskatsaukseen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija
Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme