Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työllisyystilanne parani edelleen, toukokuussa työttömyysaste laski 8,0 prosenttiin

Jaa

Toukokuussa Pirkanmaan työttömyysaste oli 8,0 prosenttia ja laaja työttömyysaste 13,2 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 19 976.

Pirkanmaalla oli toukokuussa 2022 työttömiä työnhakijoita yli 6400 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä työnhakijoita oli 19 976 henkilöä. Heistä lomautettuja oli 896 henkilöä.

Pirkanmaalla työttömyysaste eli työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,0 prosenttia. Koko maan

keskimääräinen työttömyysaste oli 8,9 prosenttia. Pirkanmaata alempi työttömyysaste oli Pohjanmaalla (5,4 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaalla (5,8 prosenttia).

Miesten osuus oli toukokuussa 2022 kaikista työttömistä työnhakijoista 57 prosenttia eli 11 307 henkilöä.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten vain toisen asteen koulutuksen suorittaneita. Heidän osuutensa oli 52 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista. Ylemmän korkea-asteen koulutuksen suorittaneiden osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli 17,5 prosenttia.

Laaja työttömyys oli noin 13,2 prosenttia

Myös laaja työttömyys on laskenut sekä vuositasolla että edellisestä kuukaudesta. Laaja työttömyys tarkoittaa työttömiä työnhakijoita ja lisäksi

erilaisten TE-hallinnon toimenpiteiden piirissä olevia henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi työkokeilussa, työvoimakoulutuksessa tai valmennuksessa.

Laaja työttömyys kattoi toukokuussa 2022 Pirkanmaalla 32 982 henkilöä. Luku laski vuositasolla yli 7 100 henkilöllä ja edellisestä kuukaudesta 500 henkilöllä. Tilanne on muuttunut merkittävästi vuoden aikana. Niin työttömien työnhakijoiden lukumäärän kuin palveluissa olevien määrän arvioidaan laskevan viimeistään kesäkuun loppuun mennessä samalle tasolle, jossa ne olivat vastaavana aikana ennen Covid19-epidemiaa.

Laaja työttömyys työttömyysasteeksi muutettuna oli noin 13,2 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja paljon

Uusia avoimia työpaikkoja oli toukokuussa edelleen paljon, 13 690 työpaikkaa. Määrä oli 36 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin, mutta avoimia työpaikkoja oli vähemmän kuin edellisenä kuukautena.

Seutukunnittain tarkasteltuna Tampereen seutukunta kattaa 84 prosenttia avoimista työpaikoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Ennakointiasiantuntija Juha Salminen

0295 036 208, 0405 034 993

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)elykeskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme