Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste elokuussa oli 9,9 prosenttia

Jaa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi elokuussa laskuaan. Vauhti oli maakunnista kolmanneksi paras. Pirkanmaan TE-toimistoon ilmoitettiin elokuussa ennätyksellisen paljon uusia avoimia työpaikkoja, yli 12 300 kappaletta.

Pirkanmaalla oli elokuussa yhteensä 24 580 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuina heistä oli yhteensä 1 850 henkilöä, eli 68 prosenttia vähemmän vuoden 2020 elokuuhun verrattuna.

Työttömien määrä laski kaikissa ikäluokissa.

- Erityisen ilahduttavaa oli nuorten 15-24-vuotiaiden työttömien määrän vähentyminen. Heidän osaltaan työttömyys laski eri ikäluokista eniten eli yli 30 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattuna, toteaa ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten toisen asteen koulutuksen saaneita. Heidän osuutensa kaikista työttömistä oli 52 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi elokuussa kasvuaan. Heitä oli noin 32 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia työpaikkoja tarjolla etenkin rakennus- ja palvelualoilla

Pirkanmaalla uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin elokuussa yli puolet enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä niitä oli ennätysmäärä eli 12 387 kappaletta. Valtaosa uusista paikoista eli 39 prosenttia oli rakennus-, korjaus- ja valmistelutyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä. Palvelu- ja myyntityön osuus kaikista uusista avoimista tehtävistä oli 20 prosenttia. Myös asiantuntijatehtävissä uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta elokuun työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme