Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli heinäkuussa 11,5 prosenttia

Jaa

Pirkanmaan työttömyystilanne on tasaantumassa koronaa edeltäneelle ajalle, ilmenee tänään julkaistusta heinäkuun työllisyyskatsauksesta. Työttömänä oli maakunnassa heinäkuussa yli 10 000 henkilöä eli 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Myös lomautettujen määrä jatkoi laskuaan edellisvuoden heinäkuusta lähes 6 500 henkilön verran eli 74 prosentilla.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin heinäkuussa edelleen paljon yli 10 100 kappaletta. Eniten uusia paikkoja oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä, palvelu- ja myyntityössä sekä prosessi- ja kuljetustehtävissä. Jatkuvasti avoinna olevien työpaikkojen suuri määrä kertoo työvoiman tarpeen merkittävästä kasvusta.

Pirkanmaalla pitkäaikaistyöttömyys on jatkanut kasvuaan marraskuusta 2019 lähtien. Pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuussa noin 39 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden työttömänä olleita oli lähes 2 500 henkilöä ja yli kaksi vuotta työttömänä olleita yli 800 henkilöä enemmän kuin heinäkuussa 2020.

Koko Suomessa työttömyysaste oli heinäkuussa 12,5 prosenttia. Työttömänä työnhakijoina oli 322 582 henkilöä, joista lomautettuina 32 419 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä laski koko maassa 17 prosenttia.

Tiedot perustuvat Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemaan heinäkuun työllisyyskatsaukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija
Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää tarkennuksia Lylyharjun tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaan14.9.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Ilmatar Lylyharju Oy:lle tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hanke sijoittuu Kihniön, Kurikan ja Parkanon kuntien alueille. Arvioitavat vaikutukset ulottuvat myös Satakuntaan. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää tarkennuksia YVA-ohjelmaan muun muassa luonnon monimuotoisuuteen liittyen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme