Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli joulukuussa 9,6 prosenttia

Jaa

Pirkanmaan työttömyystilanne on joulukuun tilastojen perusteella jatkanut myönteistä kehitystään. Maakunnan työllisyystilanne on saavuttanut kevään 2018 tason.

Verrattuna vuoden 2020 joulukuuhun työttömien työnhakijoiden määrä laski yli 27 prosenttia, lomautettujen määrä puolestaan peräti yli 70 prosenttia.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten toisen asteen koulutuksen saaneita henkilöitä. Heidän osuutensa kaikista työttömistä oli joulukuussa 53 prosenttia. Korkea-asteen koulutuksen saaneita oli 23 prosenttia kaikista työttömistä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä nousi vuoden 2020 joulukuusta. Yli vuoden työttömänä olleita oli kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli puolestaan 37 prosenttia enemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin työ- ja elinkeinotoimistoon edelleen merkittävä määrä, lähes 11 300 kappaletta. Niitä oli vuoteen 2020 verrattuna noin 96 prosenttia enemmän. Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla rakennus-, korjaus- ja valmistustehtävissä sekä palvelu- ja myyntityössä.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 275 344 henkilöä, joista lomautettuina 25 361 henkilöä. Työttömyysaste oli keskimäärin 10,5 prosenttia.

Tiedot perustuvat Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemaan joulukuun 2021 työllisyyskatsaukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme