Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli joulukuussa alempi kuin koko maassa keskimäärin

Jaa

Joulukuussa Pirkanmaan työttömyysaste oli 13,4 prosenttia, kun se koko maassa oli 13,6 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin kasvoi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 8 604 henkilöllä. Työttömänä oli joulukuussa yhteensä 32 857 henkilöä, joista 7 293 oli lomautettuna.

Kaiken kaikkiaan työhakijoiden kokonaismäärä nousi 13 300 henkilöllä vuositasolla.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin edelleen paljon, niitä oli joulukuussa 5752, mikä on 872 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten.

Koko Suomessa oli joulukuussa työttömiä työnhakijoita yhteensä 357 362 henkilöä, joista lomautettuina 77 753 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä kasvoi koko maassa vuositasolla noin 100 000 henkilöllä, eli 39 prosenttia.

Tiedot pohjautuvat tänään julkaistuun Pirkanmaan joulukuun 2020 työllisyyskatsaukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme